Ψήφισαν το 65-ωρο Νέα Δημοκρατία - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ

Ενέκριναν χτες στην αρμόδια Επιτροπή την «Εκθεση Σέρκας», στην οποία περιλαμβάνεται αναλλοίωτος ο πυρήνας των αντιδραστικών αποφάσεων των υπουργών Απασχόλησης της ΕΕ τον περασμένο Ιούνη.

  • Την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, μέσα από το χτύπημα του σταθερού, ημερήσιου και εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την αντικατάστασή τους από ατομικές, άνοιξαν χτες διάπλατα οι δυνάμεις του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου.
  • Συντηρητικοί και Σοσιαλδημοκράτες, με τη συμμετοχή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και οι δυνάμεις του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς ενέκριναν την πρόταση της ΕΕ για την «Οργάνωση του χρόνου εργασίας», υπερψηφίζοντας την «έκθεση Σέρκας» που οι τροπολογίες της δεν αλλάζουν επί της ουσίας την οδηγία για την αντιδραστική οργάνωση του εργάσιμου χρόνου.
  • Η οδηγία τεμαχίζει τον εργάσιμο χρόνο σε «ενεργό» και «ανενεργό», εισάγει την έννοια του απλήρωτου «ανενεργού» χρόνου εργασίας, αυξάνει το χρονικό διάστημα διευθέτησης της εργασίας σε δωδεκάμηνη βάση, διατηρεί το δικαίωμα των κρατών - μελών να επιτρέπουν την απασχόληση των εργαζομένων έως και 65 ώρες τη βδομάδα.
 

web analytics

Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 05 Δεκεμβρίου 2008