ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Το εργατικό - λαϊκό κίνημα δεν θα μπει στο γύψο!

Ανακοίνωση για τις προκλητικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για περιορισμό - απαγόρευση διαδηλώσεων

 

Χέρι χέρι καταστολή και αντιλαϊκή πολιτική (φωτ. από τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών)
Τις προκλητικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για περιορισμό - απαγόρευση διαδηλώσεων καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα: «Στην πράξη θα ακυρώσουμε τους σχεδιασμούς των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεών τους!».

 

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την επίθεση στις συλλογικές διαδικασίες, στη δράση και στη λειτουργία των συνδικάτων και πατώντας πάνω στην πολιτική του αυταρχισμού και της καταστολής που δίδαξε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έβαλε εμπόδια στην κήρυξη απεργίας, επιδιώκει την πλήρη απαγόρευση της λαϊκής διαμαρτυρίας και δράσης, των διαδηλώσεων.

Τα επιτελεία της κυβέρνησης, γνωρίζοντας τα αδιέξοδα, τη φτωχοποίηση και τη λαϊκή οργή που προκαλεί η "ανάπτυξή" τους, επιδιώκουν να επιβάλουν τη Σιδερένια Φτέρνα του Αυταρχισμού και της Καταστολής. Εχουν μάλιστα το θράσος να επιχειρούν να παρουσιάσουν αυτούς τους σχεδιασμούς ως δήθεν ...φιλεργατικά μέτρα. Υλοποιούν τις πάγιες και από παλιά εντολές του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών να παίρνουν μέτρα και να μην κουνιέται φύλλο.

Αποσκοπεί στη δημιουργία κλίματος φοβίας και η προσπάθεια αυτή έρχεται να συμπληρώσει την ολοένα και αυξανόμενη τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Αξιοποιούν βεβαίως όπως και στο παρελθόν τον "κοινωνικό αυτοματισμό".

Μιλά για την ταλαιπωρία των εργαζομένων από τις διαδηλώσεις η ΝΔ, που μειώνει τους μισθούς και χτυπά το δικαίωμα των εργατών στην απεργία, που ετοιμάζει νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά δικαιώματα της εργατικής τάξης, που προχωράει σε ιδιωτικοποιήσεις. Η ΝΔ, που όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ χτύπησε την αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση ενάντια στις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Η ΝΔ, που για έναν Πομπέο έκλεισε για δυο μέρες όλο το κέντρο της Αθήνας. Η ΝΔ, που όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, ταλαιπωρούν καθημερινά τους εργαζόμενους με υποτυπώδεις αστικές συγκοινωνίες, χωρίς οδηγούς, χωρίς ανταλλακτικά, χωρίς συχνότητα, αλλά με πανάκριβα εισιτήρια.

Κανένας εργαζόμενος να μην αποπροσανατολιστεί. Να μη δεχτεί να του κλείσουν το στόμα. Να σκεφτεί: Οι διαδηλώσεις φταίνε για την ανεργία; Για το κλείσιμο επιχειρήσεων; Για την εγκληματικότητα; Το εμπόριο ναρκωτικών κ.λπ.;

Η ΝΔ αντί να μιλά για απαγόρευση των διαδηλώσεων ας επαναφέρει τις Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις. Να προσλάβει δασκάλους αντί να επιτίθεται στους φοιτητές. Να προσλάβει γιατρούς, αντί να κλείνει νοσοκομεία. Ομως δεν θέλει. Γιατί αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι η "ανάπτυξη" και η "κανονικότητα" που ευαγγελίζεται, δηλαδή τα κέρδη των αφεντικών, σημαίνουν ξεζούμισμα των εργατών. Και το ξεζούμισμα πάει χέρι χέρι με το μαστίγιο, τον αυταρχισμό και τον χωροφύλακα.

Οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί των κυβερνητικών επιτελείων δεν θα περάσουν!

Οσο και αν το προσπαθήσουν, το εργατικό - λαϊκό κίνημα δεν θα μπει στο γύψο!

Ο εργαζόμενος, ο υπάλληλος, ο νέος, ο άνεργος σήμερα οδηγείται στην εξαθλίωση από τη βάρβαρη πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων. Δεν μπορούν να απαγορεύσουν το δικαίωμα του κάθε εργάτη, νέου, ανέργου να αγωνίζεται.

Οσους νόμους και αν περάσουν, όσο μελάνι και αν χύσουν, όσες διαταγές και αν εκδώσουν, δεν μπορούν να σταματήσουν τον αγώνα για τη ζωή και για το αύριο της εργατικής τάξης. Το ταξικό κίνημα έχει και πείρα και ιστορία!

Θα μας βρουν μπροστά τους, στους δρόμους του αγώνα!».

Χέρι χέρι καταστολή και αντιλαϊκή πολιτική

Θυμίζουμε ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Στ. Πέτσας σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό επανήλθε στη διαχρονική επιδίωξη των αστικών κυβερνήσεων για περιορισμό των διαδηλώσεων, ομολογώντας ότι είναι θέμα ημερών η δημοσιοποίηση των κυβερνητικών σχεδιασμών για «οριοθέτηση» των κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας!

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παίρνοντας την πάσα ερωτήσεων για το πόσο «ενοχλητικές» για τους «επενδυτές» και τάχα «επιβλαβείς για την οικονομία» είναι οι διαδηλώσεις στο κέντρο, και αν η κυβέρνηση προτίθεται να λάβει μέτρα ώστε να σταματήσουν «100, 200, 300 άνθρωποι να κλείνουν το κέντρο», σαν έτοιμος από καιρό απάντησε: «Κατηγορηματικά ναι! Τις επόμενες βδομάδες θα έχετε νεότερα και γι' αυτό το ζήτημα, πώς θα μπορέσουμε να βάλουμε σε μια σειρά τη φυσιολογική καθημερινή ζωή των ανθρώπων που ζουν, εργάζονται ή χρειάζεται να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να μην ταλαιπωρούνται, είτε αυτό αφορά την οριοθέτηση των περιοχών στις οποίες γίνονται οι απεργίες είτε αφορά την επιτήρηση από την αστυνομία. Να δώσουμε περισσότερο ελεύθερο χώρο στους πολίτες».

Δεν δίστασε μάλιστα να παρουσιάσει τα σχέδια αυτά ως περίπου... φιλεργατικά, λέγοντας πως «δεν νομίζω ότι είναι προς το συμφέρον ούτε αυτών που διαδηλώνουν, τελικά να προκαλούν την αντίδραση της κοινωνίας».

Θυμίζουμε ότι κατά καιρούς το ζήτημα του περιορισμού των διαδηλώσεων επιχειρήθηκε να ανοίξει από πολλές αστικές κυβερνήσεις, ως ένα ακόμα μέτρο αυταρχισμού και καταστολής, που πάει χέρι χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική. Στην πράξη αρκετές φορές διαδηλώσεις απαγορεύτηκαν π.χ. κατά τις επισκέψεις Αμερικανών Προέδρων στην Αθήνα, με τελευταία αυτή του Μπ. Ομπάμα το 2016 επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σημερινή κυβέρνηση επαναφέρει ένα ζήτημα που έχει τεθεί πολλές φορές στο παρελθόν με στόχο τον περιορισμό των διαδηλώσεων παρά τις διακηρύξεις περί σεβασμού του δικαιώματος διαμαρτυρίας. Μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας κρίκος μιας συνολικής κατεύθυνσης αντιδραστικοποίησης που υπηρέτησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις (και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγοντας το δρόμο για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, την ποινικοποίηση των πλειστηριασμών κ.ά.). Στην ίδια κατεύθυνση άλλωστε βρίσκονται και τα νέα εμπόδια στην προκήρυξη απεργιών και η προσπάθεια να μπει στο γύψο συνολικά η συνδικαλιστική δράση, οι αλλαγές στους ποινικές κώδικες που συζητιούνται στη Βουλή και προβλέπουν ακόμα σκληρότερα μέτρα ενάντια σε όσους αγωνίζονται απέναντι στο ξεσπίτωμα των λαϊκών οικογενειών.

 

 

web analytics

Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 06 Νοεμβρίου 2019