Κεντρική σελίδα Περιεχόμενα Επικοινωνία Τα νέα του site

Τα νέα μας ] Ανακοινώσεις ] Ανακοινώσεις TY ] Ανακοινώσεις Συνταξιούχων ] Ανακοινώσεις Π.Α.ΜΕ. - Κλαδικού Σωμ. Χρηματοπιστωτικού ] Η ταυτότητά μας ] Σύνδεσμοι ]

 

Κεντρική Σελίδα


Καλώς ήλθατε στο δικτυακό τόπο της ΕΣΑΚ Τράπεζας Ελλάδας ! Προσφέρει τακτική ταξική ενημέρωση στους συναδέλφους, εν ενεργεία και συνταξιούχους.  

Ενημερωθείτε από το ταξικό portal του 902 !

Την πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα, στις 10:30 πμ , στα γραφεία του Συλλόγου, Λέκκα 23-25, 2ος όροφος, οι φίλοι της ΕΣΑΚ-Σ συζητούν, αποφασίζουν για τα συλλογικά δρώμενα.

Θέματα

Τελευταίες Ανακοινώσεις

Τελευταία Νέα

 Αντεργατικές Πολιτικές:

Οι θέσεις του ΠΑΜΕ:

Το πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ για το επόμενο διάστημα.

Οι θέσεις της ΕΣΑΚ:

Ψήφισαν το 65-ωρο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ !

28η Οκτωβρίου: ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ... ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΣΩΣΤΑ  

Άρθρο του τέως διοικητή του ΙΚΑ Χρ. Ρουπακιώτη για το τέλος της κοινωνικής ασφάλισης.

Να πώς λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα - ΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ! 

Ενημερωθείτε από το ταξικό portal του 902 !

13/2/2020 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΛΑΔΙΚΟΥ: Απεργία την Τρίτη 18/2 για το Ασφαλιστικό. Αξιοι συνεχιστές ...  (.pdf)

1/2/2020 - Εφημεριδάκι ΕΣΑΚ-Σ Φεβρουαρίου (.pdf)

23/1/2020 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΣΣΤΕ : Ψήφισμα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής (.pdf)

22/1/2020 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΛΑΔΙΚΟΥ: Απαντάμε με απεργία απέναντι στο νέο χτύπημα στα κοινωνικασφαλιστικά μας δικαιώματα που ετοιμάζει η κυβέρνηση

8/1/2020 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΑΚ: Για τη νέα χρονιά

9/12/2019 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΛΑΔΙΚΟΥ: Όλοι στην απεργία της Τετάρτης 11 Δεκέμβρη (.pdf)

28/11/2019 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΛΑΔΙΚΟΥ: Αγώνας ενάντια στο νέο χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση (.pdf)

14/11/2019 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΑΚ-Σ: Στους αγώνες βρίσκεται η ελπίδα

17/10/2019 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Α.ΜΕ.: Νέα συγκέντρωση των Συνδικάτων, με νέο Συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρη και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 6.30μμ.

10/10/2019 - ΓΡΑΜΜΑ ΕΣΑΚ-Σ προς το Προεδρείο του ΣΣΤΕ: Πρόταση της ΕΣΑΚ-Σ για το σταμάτημα των κρατήσεων

20/9/2019 - ΓΡΑΜΜΑ ΕΣΑΚ προς ΔΣ ΣΥΤΕ για την απεργία της 24/9 (.pdf)

20/9/2019 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΛΑΔΙΚΟΥ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ (.pdf)

17/9/2019 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ: Πολυνομοσχέδιο σκούπα σε μισθούς και συνδικαλιστικές ελευθερίες : Όλοι στο συλλαλητήριο Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 7μμ, στα προπύλαια! (.pdf)

22/8/2019 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ: Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7 Σεπτέμβρη, στην Πλατεία Αριστοτέλους 6 μμ (.pdf)

5/8/2019 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΑΚ: Εκδήλωση για τα 74 χρόνια από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα σε Χιροσίμα – Ναγκασάκι

19/7/2019 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΑΚ-Σ: ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΤΕ ΤΗΣ 15/7/2019:ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ 4051. 4093/2012, ΠΩΛΗΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ «ΦΙΛΕΤΟΥ» ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΑΣ!!! (.pdf)

16/7/2019 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΑΚ: Δεν θα ταΐσουμε το χειμώνα το φίδι που θα μας φάει το καλοκαίρι

ΙΟΥΝΙΟΣ 2019 - Εντυπο ΕΣΑΚ-Σ

13/5/2019 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΑΚ-Σ: Για το Δ.Σ. του Σ.Σ.Τ.Ε. της 9/5/2019 και άλλα θέματα ...

 • (14/2/2020) - Συνέδριο ΕΚΑ 8 και 9 Φεβ: Έλαμψαν δια της απουσίας τους για μια ακόμη φορά οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της εργοδοτικής πλειοψηφίας. Αφού δεν πέρασαν οι άκομψες απόπειρές τους με αστεία επιχειρήματα να νομιμοποιηθούν σωματεία με μέλη εργοδότες, με ανύπαρκτη δράση και με επιστολική ψήφο, ιστορικά σωματεία που μετατράπηκαν σε "στρατηγικούς επενδυτές" τραπεζών και αποκλείστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία από το σώμα των αντιπροσώπων και παρά τις προσπάθειες της ΔΑΣ για δημιουργία, στη συνέχεια, γόνιμου διάλογου και αντιπαράθεση απόψεων (το σώμα αποφάσισε οι εκλογές για την εφορευτική επιτροπή να γίνουν τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου), οι σύνεδροι της ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) εξαφανίσθηκαν καθόλη τη διάρκεια των ομιλιών, επανεμφανίστηκαν για τις εκλογές και εξαφανίσθηκαν πάλι. Οι ταξικές δυνάμεις παρόλα αυτά πραγματοποίησαν ένα ζωντανό συνέδριο, όπως πρέπει να διεξάγεται, με ομιλίες αντιπροσώπων που μετέφεραν τις εμπειρίες τους από τους χώρους δουλειάς τους, εκφράστηκαν απόψεις και προτάσεις και προκρίθηκαν ψηφίσματα με αγωνιστικές αποφάσεις. Πιο συγκεκριμένα υπερψηφίστηκαν τα εξής ψηφίσματα:
  1. Στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ
  2. Επικύρωσης της απόφασης του ΕΚΑ για την απεργία στις 18/2 και με το πλαίσιο πάλης της ΔΑΣ
  3. Ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις
  4. Καταδίκης της Χρυσής Αυγής και της εισαγγελικής πρότασης
  5. Ενάντια στο «πραγματικό» μητρώο για το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων που ξεκίνησε νομοθετικά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ
  Όλα τα παραπάνω ενίσχυσαν τη χάραξη της στρατηγικής του εργατικού κινήματος της Αθήνας για την επόμενη μέρα, ενόψει και του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
 • (5/2/2020) - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ: Αύριο τα συλλαλητήρια για το Ασφαλιστικό - Κλιμάκωση με απεργία στις 18 Φλεβάρη. Κλιμακώνεται η πάλη των εργαζομένων και του λαού για την Κοινωνική Ασφάλιση με τα αυριανά συλαλλητήρια σε όλη η χώρα. Στο κέντρο της Αθήνας, στα Προπύλαια, στις 6.30 μ.μ., στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας (Ανατολικά) και στην πλατεία Ευόσμου (Δυτικά).
 • (28/1/2020) - ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ! Συγκέντρωση σήμερα στις 4.30 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας από σωματεία και συνταξιουχικές οργανώσεις. Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για μαζική συμμετοχή.
 • (16/1/2020) - Θέματα του Ταμείου Υγείας (ΔΣ 24-25-26)...
 • (6/12/2019) - Θέματα του Ταμείου Υγείας (ΔΣ 23)...
 • (4/12/2019) - Θέματα του Ταμείου Υγείας (ΔΣ 22)...
 • (2/12/2019) - Θέματα του Ταμείου Υγείας (ΔΣ 21)...
 • (2/12/2019) - Χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και συνταξιούχοι έλαβαν μέρος στις κινητοποιήσεις του περασμένου Σαββάτου ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης. Με το μήνυμα «Κάτω χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση» απάντησαν στο σχέδιο του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και των κομμάτων του για τη μετατροπή των εναπομείναντων ασφαλιστικών δικαιωμάτων σε παρανάλωμα του χρηματιστηριακού τζόγου, προτάσσοντας ταυτόχρονα τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, την Υγεία και την Πρόνοια και ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια υποχρεωτική Ασφάλιση για όλους.

 • (25/11/2019) - Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διοργάνωση του συλλαλητηρίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα, το ερχόμενο Σάββατο 30 Νοέμβρη από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία Εργαζομένων και οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, ενάντια στο νέο γύρο της αντιασφαλιστικής επίθεσης που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ. Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στα Προπύλαια στις 10.30 π.μ. και στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 11 π.μ.

 • (14/11/2019) - Μαζικοί φορείς, οργανώσεις και συσπειρώσεις καλούν στον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου, επισημαίνοντας με τα καλέσματα και τις ανακοινώσεις τους την επικαιρότητα των διδαγμάτων του. Μεταξυ αυτών η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967 - 1974, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΑ). Το ΠΑΜΕ καλεί σε κατάθεση στεφάνων στο Πολυτεχνείο το Σάββατο 16 Νοέμβρη. Ο τόπος συνάντησης θα είναι στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος), στις 11.30 το πρωί.

 • (14/11/2019) - Κινητοποίηση εχθές νωρίς το μεσημέρι έξω από τα κεντρικά της Alpha Bank στην οδό Σταδίου στην Αθήνα πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, ενάντια σε νέο πλειστηριασμό λαϊκής περιουσίας επαγγελματία οφειλέτη. Μετά την παρέμβαση του ΠΑΜΕ και της ΟΒΣΑ που συμμετείχε στην κινητοποίηση, η τράπεζα έκανε ένα βήμα πίσω και κάλεσε την οικογένεια σε συνάντηση για να εξεταστεί η υπόθεση. Αξίζει να σημειωθεί πως στη διάρκεια της κινητοποίησης, στην είσοδο της τράπεζας παρέμεναν παρατεταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, γεγονός που κατήγγειλαν οι διαδηλωτές (το ΠΑΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας σχετικά). «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», είναι το σύνθημα που κυριάρχησε στην κινητοποίηση.

 • (6/11/2019) - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ - Το εργατικό - λαϊκό κίνημα δεν θα μπει στο γύψο! Ανακοίνωση για τις προκλητικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για περιορισμό - απαγόρευση διαδηλώσεων
 • (4/11/2019) - Θέματα του Ταμείου Υγείας (ΔΣ 19)...
 • (4/11/2019) - Θέματα του Ταμείου Υγείας (ΔΣ 18)...
 • (21/10/2019) - Την Πέμπτη ψηφίζεται στη Βουλή το "αναπτυξιακό" νομοσχέδιο που χτυπά τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και δίνει γη και ύδωρ στους επιχειρηματικούς ομίλους, στο όνομα της ανάπτυξης. Χαρακτηριστικό ήταν το κλίμα στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, την Τετάρτη που πέρασε, όπου ο ΣΕΒ, ο ΣΕΤΕ και οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων ενώσεων του κεφαλαίου «έσταζαν μέλι» κατά την ακρόαση των εξωκοινοβουλευτικών φορέων. Δείτε εδώ τις βασικές προβλέψεις του νομοσχεδίου. Την Πέμπτη οργανώνονται και τα συλλαλητήρια ενάντια στο νομοσχέδιο σε όλη την Ελλάδα (6.30 μ.μ. στα Προπύλαια στην Αθήνα - Την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη).

 

Περισσότερα νέα στα Νέα μας >


ΤΕΡΜΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ : ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ !


 

 

web analytics

[ Κεντρική σελίδα ] Τα νέα μας ] Ανακοινώσεις ] Ανακοινώσεις TY ] Ανακοινώσεις Συνταξιούχων ] Ανακοινώσεις Π.Α.ΜΕ. - Κλαδικού Σωμ. Χρηματοπιστωτικού ] Η ταυτότητά μας ] Σύνδεσμοι ]

Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 14 Φεβρουαρίου 2020