Μέρα δράσης για τις αστικές συγκοινωνίες

Με αιτήματα για ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνίες, ενάντια στην πολιτική που τις μετατρέπει σε «υγειονομική βόμβα»

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Έξι μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, οι καθημερινές συνθήκες συνωστισμού στις συγκοινωνίες αναδεικνύουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί. Τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και οι συρμοί του ηλεκτρικού και του μετρό έχουν μετατραπεί σε χώρους μετάδοσης και διασποράς του κορονοϊού. Οι συνάδελφοι του Κεντρικού – Αμερικής, του Χαλανδρίου αλλά και των Υποκαταστημάτων κυκλοφορούν καθημερινά μέσα σε «υγειονομικές βόμβες».

Οι άθλιες συνθήκες συνωστισμού μαρτυρούν επίσης και τις ευθύνες της κυβέρνησης και των προκατόχων της. Οι τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας σε δομές και νοσηλευτικό προσωπικό, επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας του λαού. Αντίθετα, αξιοποιεί αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες για να ενισχύσει την επιχειρηματική δράση στις αστικές συγκοινωνίες, μεγαλώνοντας τα προβλήματα. Η Υγεία και η Ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών θα μπουν στο ζύγι του κέρδους.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση τα συνδικάτα και οι φορείς, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και η ΕΣΑΚ Τράπεζας Ελλάδος, απαιτούν:

1.       Πύκνωση δρομολογίων, ειδικά στις ώρες αιχμής, σε όλα τα μέσα μεταφοράς.

2.       Μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες και τους επιβάτες.

3.       Δωρεάν μετακίνηση σε εργαζόμενους που έχουν απολυθεί ή έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους ή έχουν εξαναγκαστεί σε εκ περιτροπής εργασία.

4.       Άμεση και γενναία κρατική χρηματοδότηση για: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα – Επισκευή και ανανέωση του στόλου με αγορά καινούργιων οχημάτων και βαγονιών.

5.       Καμία επιχειρηματική δράση στις αστικές συγκοινωνίες. Όχι στις ΣΔΙΤ.

6.       Επίταξη των ΚΤΕΛ για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Γραμματείας Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ, συνδικάτα και φορείς της Αττικής, με αγωνιστικές παρεμβάσεις - εξορμήσεις σε κεντρικούς συγκοινωνιακούς σταθμούς της Αττικής και με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μεταφορών, οργανώνουν, σήμερα, Πέμπτη 10/9/2020, μέρα δράσης για τις συγκοινωνίες.

Συνάδελφε,

Μην αφήνεις να αποφασίζουν άλλοι για σένα. Η Υγεία και η Ασφάλεια δεν είναι κόστος. Διεκδίκησε αυτά που αξίζουν σε σένα και την οικογένειά σου. Πάρε μέρος και συ στην ημέρα δράσης, με την ΕΣΑΚ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα..

 

 

web analytics

Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 10 Σεπτεμβρίου 2020