Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 56 / 15-2-2021 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  1. Στην πρόσφατη αιμοδοσία στο ΜΗΚΕΧΑ συγκεντρώθηκαν περίπου 40 μονάδες.

  2. Η επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού για την πρόσληψη ενός Παιδοψυχίατρου για τον Τομέα Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας και ενός Νευρολόγου για το Τμήμα Θεσσαλονίκης, και ενός ακτινοδιαγνώστη, ολοκλήρωσε τις εργασίες της επιλέγοντας έναν παιδοψυχίατρο και μια νευρολόγο μεταξύ τριών και δύο υποψηφίων αντίστοιχα.

  3. Αναγνώσθηκε γράμμα ασφαλισμένης που ζητά επανάληψη εργασιών από συμβεβλημένη οδοντίατρο. Το θέμα θα διερευνηθεί.

  4. Εγκρίθηκαν οι περισσότερες (αλλά όχι όλες) αιτήσεις αδειών ειδικού σκοπού του προσωπικού.

  5. Covid-19: Ολοκληρώνεται σήμερα η διενέργεια rapid test στο Κεντρικό Κατάστημα, ενώ έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη σε ΜΗΚΕΧΑ-ΙΕΤΑ-ΚΕΠΕΔΙΧ. Από τα διενεργηθέντα τεστ έχουν βρεθεί 10 ασθενείς συνάδελφοι, από τους οποίους ο ένας διασωληνώθηκε.

  6. Covid-19: Έως τώρα έχει εμβολιασθεί το 60% του προσωπικού του Ταμείου που υποχρεούται (νοσηλευτές και υπάλληλοι που εργάζονται στα ιατρεία).

  7. Σε εξέλιξη βρίσκεται το θέμα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Εξ αιτίας αυτού έχουν διαγραφεί οι λίστες συμβεβλημένων φαρμακείων από τον ιστότοπο του Ταμείου.

 

Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 57 / 25-2-2021 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  1. Εγκρίθηκε η ένταξη στο μόνιμο προσωπικού ενός οδηγού, οποίος είχε προσληφθεί μέσω διαγωνισμού. Δεν εγκρίθηκε η μονιμοποίηση μιας υπαλλήλου γραφείου η οποία είχε προσληφθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Η ΕΣΑΚ διαφώνησε με την απόφαση αυτή και έθεσε για ακόμη μια φορά την σταθερή πρότασή της για κατάργηση του καθεστώτος των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, την μονιμοποίηση όσων υφίστανται και τη διενέργεια δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού, με αδιάβλητο τρόπο, για όλες τις προσλήψεις προσωπικού στο εξής.

  2. Covid-19: Αυξήθηκε η αποζημίωση των rapid test στην Περιφέρεια από 15 σε 20 ευρώ (εκτός Αθήνας-Θεσ/νίκης) και 18 ευρώ σε Θυρίδες και Πρακτορεία που έχουμε συνεργαζόμενα κέντρα.

  3. Αποφασίσθηκε η καλύψη στο 100% των εξετάσεων που διενεργούνται σε Κρατικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα και δεν έχουν τιμολογηθεί μέσω Προεδρικού Διατάγματος. Η τιμολόγησή τους γίνεται με απόφαση του ΔΣ του εκάστοτε Νοσοκομείου.

  4. Αποφασίσθηκε η ανάθεση σε εξωτερικό, Πανεπιστημιακό, συνεργάτη της καταγραφής των αναγκών και της σύνταξης των προδιαγραφών για την προμήθεια νέου ακτινολογικού μηχανήματος.

  5. Αποχωρεί η γυναικολόγος κα Μαργ. Μπέμπη. Η εμπειρία γυναίκας γυναικολόγου, άφησε θετικές εντυπώσεις σε ασφαλισμένες μας.

  6. Covid-19: Εγκρίθηκε η προμήθεια ποσότητας rapid test για τη Θεσσαλονίκη, με μειωμένη τιμή.

  7. Covid-19: Εξετάζεται η δυνατότητα προμήθειας τεστ αντισωμάτων.

  8. Η αιμοδοσία του Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε με συνολική προσφορά 123 μονάδων, η οποία κρίνεται ικανοποιητική, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών της πανδημίας.

  9. Αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης η κα Μακρυνόρη από την Κοινωνική Υπηρεσία.

  10. Στάλθηκε επιστολή στην Τράπεζα για αποζημίωση των εξόδων του Ταμείου για τη διενέργεια των τεστ covid-19 που έχουν γίνει στο προσωπικό της Τράπεζας κατ' εντολή της. Ο εκπρόσωπός μας διαφώνησε με το περιεχόμενο της επιστολής διότι δεν περιλαμβάνει ολόκληρο το ποσό εξόδων, το οποίο είναι υποχρέωση του κάθε εργοδότη.

 

Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 58 / 4-3-2021 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  1. Εντάχθηκε στο μόνιμο προσωπικό υπάλληλος γενικών καθηκόντων, οποίος προσλήφθηκε αρχικά με σύμβαση ορισμένου χρόνου εδώ και αρκετά χρόνια.

  2. Οι επιλεχθέντες Παιδοψυχολόγος και Νευρολόγος θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από 15/3 και 19/3 αντίστοιχα.

  3. Αποφασίσθηκε η παραγγελία του ίδιου με πέρυσι αριθμού εμβολίων γρίπης και για το 2021.

  4. Covid-19: Εγκρίθηκε η προμήθεια ποσότητας rapid test για την Πάτρα.

  5. Παραιτήθηκε λόγω φόρτου εργασίας ο γυναικολόγος συνεργάτης ιατρός κος Κανελλόπουλος. Θετικά σχολιάστηκε ο χαμηλός αριθμός καισαρικών τομών που διενεργεί ο ιατρός αυτός. Επισημάνθηκε επίσης το πρόβλημα με τον αυξημένο αριθμό καισαρικών στην Ελλάδα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (περίπου 60% επί του συνόλου των γεννήσεων στην Ελλάδα, 30% στην Ευρώπη, 15% το αποδεκτό όριο για τον ΠΟΥ). 

  6. Αποχωρεί λογω συνταξιοδότησης η νοσηλεύτρια-μαία κα Ηλιοπούλου.

 

<-Προηγούμενο ΔΣ  

web analytics

Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 07 Μαΐου 2021