Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 70 / 29-7-2021 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:  

(ο εκπρόσωπός μας απουσίαζε από τη συνεδρίαση)

  1. Δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου 12 παιδαγωγών/βρεφονηπιοκόμων. Θα γίνει διαγωνισμός για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

  2. Για λόγους υγιεινής αποφασίσθηκε η αντικατάσταση των μηχανισμών διανομής χειροπετσετών και σαπουνιού στις τουαλέτες των πολυϊατρείων με σύγχρονες που λειτουργούν με φωτοκύτταρο.

  3. ΠΚΑ: εγκρίθηκε η πρακτική άσκηση δύο φοιτητριών ΙΕΚ.

  4. Στα πλαίσια ολοκλήρωσης της ανέγερσης του περιμετρικού προστατευτικού τοίχου, θα γίνουν επιπλέον εργασίες αναμόρφωσης των χώρων πρασίνου του ΠΚΑ. Εκφράστηκε επίσης η πρόθεση τοποθέτησης καμερών στις εισόδους του κτιρίου.

  5. Κατατέθηκαν επτά προσφορές για το μηχάνημα κλασσικής ακτινολογίας, οι οποίες θα αξιολογηθούν από τον επιστημονικό συνεργάτη του Ταμείου.

  6. Αποφασίσθηκε η υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία που διαθέτει το λογισμικό του μικροβιολογικού εργαστηρίου, ώστε να αποστέλλονται αυτόματα τα αποτελέσματα των εξετάσεων στους ασφαλισμένους. Παράλληλα θα εγκατασταθεί σύστημα αξιολόγησης των αποτελεσμάτων, χρήσιμο σύμφωνα τη γνώμη των ιατρών.

  7. Αποφασίσθηκε η υπογραφή σύμβασης με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

 

 Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 71 / 26-8-2021 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  1. Ανανεώθηκαν οι συμβάσεις συνεργασίας με παθολόγο στη Ρόδο, Ειδικό Παθολόγο στο Βόλο, ψυχίατρο και ΩΡΛ στη Θεσσαλονίκη και αλλεργιολόγο στην Αθήνα. Δεν ανανεώθηκε με ψυχίατρο στην Αθήνα, η οποία είχε έρθει σε προσωρινή αντικατάσταση απουσιάζοντος ψυχιάτρου.

  2. Παραδόθηκε ο πεπαλαιωμένος μηχανογραφικός εξοπλισμός στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Περιστερίου (30 Η/Υ). Ο λοιπός εξοπλισμός θα παραδοθεί στις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων για ανακύκλωση. Στο ίδιο Λύκειο αποφασίσθηκε η δωρεά δύο παλαιών κλιματιστικών που βρίσκονται στην αποθήκη.

  3. ΠΚΑ: αποφασίσθηκε η σύναψη σύμβασης ορισμένου χρόνου με οκτώ παιδαγωγούς (από αυτούς που απολύθηκαν στο προηγούμενο ΔΣ) έως την εκπόνηση διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

  4. ΠΚΑ: τα 6 τμήματα του Νηπιαγωγείου θα γίνουν 5 λόγω μείωσης του αριθμού των παιδιών.

  5. Ο εμβολιασμός στους υπαλλήλους του Ταμείου βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα. Συζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο θα πεισθούν και οι υπόλοιποι να το κάνουν, δεδομένου ότι έρχονται και σε επαφή με κόσμο. Ο εκπρόσωπός μας επεσήμανε ότι δεν πρέπει να προτάσσουμε την απειλή της αναστολής εργασίας, αλλά να εξαντλήσουμε όλα τα μέσα πλήρους και έγκυρης επιστημονικής ενημέρωσης του προσωπικού για την αναγκαιότητα εμβολιασμού όλου του προσωπικού.

  6. Ο εκπρόσωπός μας ζήτησε να συνεχιστεί η διεξαγωγή rapid test σε όλο το προσωπικό του Ταμείου, εμβολιασμένο και μη, ώστε να μην διακοπεί ο έλεγχος της πανδημίας μέχρι την εξάλειψή της.

  7. Τέλος του μήνα θα υπογραφεί σύμβαση συνεργασίας με την ΗΔΙΚΑ για την ένταξη των ασφαλισμένων του Ταμείου στην άυλη συνταγογράφηση. Ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ-Σ εξέφρασε για άλλη μια φορά την αντίθεσή του σε μια τέτοια κίνηση, διότι χωρίς ουσιαστικό λόγο, ταξιδεύουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των ασφαλισμένων μας σε τρίτα συστήματα, ενώ παράλληλα απαξιώνεται η μηχανογράφηση του Ταμείου μας, που με κόπο έχουμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια.

 

 Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 72 / 13-9-2021 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  1. Δεν ανανεώθηκε η σύμβαση, δηλαδή απολύθηκε, υπάλληλου στη Θεσσαλονίκη. Ο εκπρόσωπός μας επανέλαβε τη θέση της ΕΣΑΚ για διακοπή του καθεστώτος των συμβασιούχων, που μεταξύ άλλων, διαιωνίζει τις πελατειακές σχέσεις.

  2. Μια υπάλληλος του Ταμείου τέθηκε σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού, ενώ αποφασίσθηκε η διακοπή της ασφάλισής της στο Ταμείο, χωρίς πολλές συζητήσεις, Ο εκπρόσωπός μας, ζήτησε να μην λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις ελαφρά τη καρδία, εφόσον υπονοούν εξαναγκασμό σε εμβολιασμό, ενώ επανέλαβε τη στάση που πρέπει να κρατά το Προεδρείο έναντι των ανεμβολίαστων, ακόμη, υπαλλήλων.

  3. Στο εξής τα rapid τεστ που διεξάγονται στο Ταμείο θα συμπεριλαμβάνονται στα στατιστικά του ΕΟΔΥ. Έως τώρα, μόνο τα θετικά κρούσματα δηλώνονταν.

  4. Βελτιώθηκε η αποζημίωση για τη συνεδρία της εργοθεραπείας. Ο εκπρόσωπός μας διαφώνησε, διότι η λογική ήταν η εναρμόνιση με τον ΕΟΠΥΥ, ενώ ζήτησε περαιτέρω αύξηση ώστε να εξομοιωθεί με την αποζημίωση της λογοθεραπείας.

  5. Εγκρίθηκε η προμήθεια διαχωριστή αμαλγάματος για το οδοντιατρείο της Θεσ/νίκης.

  6. Αποφασίσθηκε η προμήθεια άλλων 1.200 self tests και μασκών ΚΝ95 και 500 rapid tests για τις COVID ανάγκες του Ταμείου.

  7. Η αλλεργιολόγος θα αραιώσει τις επισκέψεις της στο ΜΗΚΕΧΑ (1 φορά το μήνα, την 1η Πέμπτη), με αντίστοιχη πύκνωση στα πολυϊατρεία του κεντρικού. Από 1/10.

  8. Εγκρίθηκε το περιεχόμενο του προγράμματος Επαγγελματικού Προσανατολισμού 2021-2022, καθώς και άλλες προτάσεις που αφορούν δράσεις της Κοινωνικής Υπηρεσίας για το 2021 (ψυχολόγος κάθε Τρίτη στο ΜΗΚΕΧΑ, ομάδες υποστήριξης ατόμων που φροντίζουν ασθενείς με άνοια ή χρόνια νοσήματα) και για το 2022 (ψυχοεκπαιδευτική ομάδα για τη διαχείριση άγχους και κατάθλιψης, διασύνδεση με το ιατρείο μεταβολικών νοσημάτων, τεστ σχολικής ετοιμότητας για παιδιά προσχολικής ηλικίας)

  9. Η ψυχολόγος κα Μακρυνόρη κατέθεσε την αίτησή της για συνταξιοδότηση.

  10. Ζητήθηκε η ομόφωνη έγκριση του ΔΣ για την διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για την πιθανή αγορά κάποιων χώρων που στεγάζονται τα πολυϊατρεία Ομήρου, ώστε να απαλλαγεί το Ταμείο από την πληρωμή ενοικίων. Τέθηκε το επείγον του θέματος λόγω επικείμενης αύξησης των αντικειμενικών αξιών. Ο εκπρόσωπός μας συμφώνησε στο άμεσο της διαδικασίας διαπραγμάτευσης ζήτησε όμως να ζητηθεί στην Τράπεζα να συμμετάσχει, όπως επίσης και η τελική απόφαση να περάσει από τη ΓΣ.

  11. Συζητήθηκε επιστολή συνταξιούχων προς τον ΣΣΤΕ για την ανάληψη πρωτοβουλίας για την ίδρυση μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων. Ο εκπρόσωπός μας εξέφρασε την αντίθεσή του στην άποψη του Προεδρείου ότι το θέμα δεν αφορά το Ταμείο, επανέλαβε τις θέσεις της ΕΣΑΚ-Σ για το θέμα, τονίζοντας και το ρόλο του Ταμείου, ως φορέα κοινωνικών παροχών και υπηρεσιών στους χρονίως πάσχοντες και με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα συνταξιούχους του, για την αυτονόητη συμμετοχή του Ταμείου σε μια τέτοια διεκδίκηση.

  12. Ενημερώθηκε το ΔΣ για τη σύσταση πειθαρχικού για δύο υπαλλήλους, χωρίς όμως καμία ενημέρωση για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση!

 

<-Προηγούμενο ΔΣ  

web analytics

Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 08 Νοεμβρίου 2021