Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  Επι τέλους ΤΕΛΟΣ οι αυταπάτες

Αθήνα: 02/04/2003
 

Δυστυχώς το Ασφαλιστικό δεν λύθηκε, όπως προεκλογικά μας ενημέρωσαν με ανακοίνωσή τους οι σύμβουλοι της ΠΑΣΚΕ. Προεκλογικά μας έλεγαν πως περιεχόμενο της συνάντησής μας με τον Υπουργό κ. Ν. Χριστοδουλάκη θα ήτανε η συζήτηση των τεχνικών λεπτομερειών της Νομοθετικής Ρύθμισης.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό «η συζήτηση των τεχνικών λεπτομερειών» μετατράπηκε σε πρώτη διερευνητική συνάντηση για το θέμα!

Η επόμενη θα γίνει πριν από το Πάσχα. Ελπίζουμε η συνάντηση να μην γίνει την Μεγάλη Παρασκευή..

Εάν όμως η ΠΑΣΚΕ «τσίμπησε» στην προετοιμασία αυτής της παράστασης για λόγους καθαρά εκλογικούς, ερώτημα γεννιέται για τη στάση της Διοίκησης της Τ.Ε και ειδικότερα του κ. Διοικητή.

Είναι και δημόσια γνωστό με ανακοινώσεις του ΣΥΤΕ, πως ο κ. Διοικητής είχε δεσμευθεί πως δεν επρόκειτο να γίνει συνάντηση με τον Υπουργό εάν δεν υπήρχε συμφωνία στο θέμα. Το κύρος του ως Διοικητή της ανεξάρτητης Κ.Τ, δεν του το επέτρεπε, όπως χαρακτηριστικά μας έλεγε. Γι' αυτό εξάλλου και καθυστέρησε η συνάντηση με τον Υπουργό. Ενώ ο ίδιος στην κοπή της πίτας στη Δ.Ο.Μ. ανακοίνωνε τα ευχάριστα και καλά νέα στους συναδέλφους, ότι το θέμα θα έχει λυθεί μέχρι τέλος Φεβρουαρίου !

Τι άλλαξε λοιπόν και πήγαμε σε μια συνάντηση όπου : Ο «καλός» Διοικητής προσπαθούσε να πείσει τον «κακό» Υπουργό και ο Υποδιοικητής κ. Θωμόπουλος, που ποτέ δεν ήτανε παρών στις συζητήσεις ΣΥΤΕ - Διοίκησης για το ασφαλιστικό, συμφωνούσε με τον Υπουργό για νομοθετική εγγύηση των συντάξεών μας από τον Κρατικό Προϋπολογισμό; Να τους δώσουμε δηλαδή πρόσθετα επιχειρήματα για να μας πάνε στο ΙΚΑ! Ενώ ο παριστάμενος Υφυπουργός Εργασίας έδειξε και πάλι να έχει κατανοήσει τη λύση που ζητάμε, όμως κανείς δεν ξεχνά πως ήταν αυτός που πρότεινε την τροπολογία για ένταξη της Τ.Ε στο νέο ΙΚΑ/ΤΕΑΜ την τελευταία στιγμή στη Βουλή το καλοκαίρι..

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ

Η ΠΑΣ που συνέβαλε τα μέγιστα στη διαμόρφωση της στρατηγικής

  • ΠΡΩΤΑ Νομοθετική Ολοκλήρωση του Ασφαλιστικού
  • ΜΕΤΑ Συζήτηση των θεμάτων της Αναδιοργάνωσης

Τόνιζε πάντα και με αφορμή τις προεκλογικές κορώνες για «λύση του Ασφαλιστικού», πως το θέμα έχει σημαντικές πολιτικές δυσκολίες. Δυσκολίες όμως που μπορούν να ξεπεραστούν, από ένα σωματείο που πιστεύει και αξιοποιεί τη δύναμη της ενότητας των συναδέλφων. Και όχι από μια επίπλαστη αναλογική ενότητα, που επιδιώκει να βγάλει την ουρά των ευθυνών της απ' έξω, για να τις ανταλλάξει κατόπιν με κάποιες θέσεις Εντεταλμένων Υποδιευθυντών και Δ/ντών (Ο νοών - νοείτω).

Όποιος λοιπόν διαισθάνεται τις συνδ/κές του ευθύνες απέναντι στο συλλογικό συμφέρον των συναδέλφων μας και θέλει να αγωνιστεί για την παραπάνω στρατηγική ΤΩΡΑ και όχι μετά το ΠΑΣΧΑ, ας συγκροτήσει μαζί μας ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ.

Οι ηγεσίες των συνδικ/κών κινήσεων που μέχρι τις εκλογές υποστήριξαν την παραπάνω στρατηγική και όχι απλά ψήφιζαν, έχουν να επιλέξουν. Διαφορετικά ας συγκροτήσουν γρήγορα το λεγόμενο αναλογικό - αντιπροσωπευτικό και ας προχωρήσουν. Εμείς είτε με ανοικτά, είτε με κλειστά συμβούλια, συνένοχοι και μαϊντανός του οποιουδήποτε, δεν πρόκειται να γίνουμε.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Π.Α.Σ.

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154549 powered by zipi