Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  Οι μάσκες έπεσαν

Αθήνα: 09/04/2003
 

ΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΤΕ

Με τις πρόσφατες ανακοινώσεις των ΕΣΑΚ και ΔΑΚΕ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ολοκληρώθηκε ο απαραίτητος κύκλος, κατά των «απείθαρχων» να συμμετάσχουν σε ένα στημένο αναλογικά κομματικό - συνδικαλιστικό Προεδρείο.

Η επίθεση σε όσους αρνούνται να συμμετάσχουν σε μια επίπλαστη αναλογική ενότητα, αποτελεί τον απαραίτητο επίλογο πριν ορισμένοι «θυσιαστούν» για το καλό των συναδέλφων. Είμαστε σίγουροι πλέον, πως την Πέμπτη 10/4/03 ο ΣΥΤΕ θα έχει το προεδρείο του.

Η ΠΑΣ που συγκέντρωσε μεγάλο μέρος των πυρών αυτής της επίθεσης, επέμεινε στη συγκρότηση ενός ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ. Για ένα ΣΥΤΕ που θα πιστεύει και θα αξιοποιεί τη δύναμη της ενότητας των συναδέλφων. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να ξεπεραστούν, οι σημαντικές πολιτικές δυσκολίες στη λύση του Ασφαλιστικού που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη συζήτηση των θεμάτων της Αναδιοργάνωσης.

Η επίπλαστη αναλογική ενότητα, που επιδιώκει να βγάλει την ουρά των ευθυνών της απ' έξω, για να τις ανταλλάξει κατόπιν με κάποιες θέσεις Εντεταλμένων, Υποδιευθυντών και Δ/ντών (ο νοών νοείτω), μας βρίσκει παντελώς αντίθετους. Χρόνια τώρα, όχι σήμερα.

Φαίνεται πως η επιμονή μας αυτή, τους είναι πολύ ενοχλητική. Η ΔΑΚΕ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ έξι χρόνια τώρα διαλαλούσε τον ακηδεμόνευτο, ανεξάρτητο και ακομμάτιστο συνδικαλισμό, κατηγορώντας όσους συμμετείχαν στα αναλογικά προεδρεία σαν μαϊντανούς της ΠΑΣΚΕ. Ήταν υπέρ των προγραμματικών προεδρείων, κάτι άλλωστε που αποτελούσε κύρια θέση της πριν τις εκλογές (Ανακ. 3.3.2003).

Σήμερα που θέλει να βγάλει το ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και να μείνει μόνο με το ΔΑΚΕ και τις επιβάλλεται «άνωθεν» το Αναλογικό Προεδρείο, δεν έχει κανένα πρόβλημα. Ο στόχος της εξαετούς δράσης της να εκτοπίσει δηλαδή την άλλη ΔΑΚΕ θεωρούν πως έτσι θα επιτευχθεί. Μπράβο τους και καλή ΕΝΟΤΗΤΑ με όσους αγωνίζονται στο ίδιο μετερίζι, όπως λένε στην ανακοίνωσή τους. Από εμάς όμως τι ζητάνε. Να τους ακολουθήσουμε «στη Ρηγίλλης», δεν γίνεται. Να καθίσουμε στο Αναλογικό τραπέζι για διανομή της λείας, ώστε να μην εκτίθεται κανείς και αυτό δεν γίνεται.

Κατανοούμε τη νευρικότητα και αντιφατικότητα που αποπνέει η ανακοίνωσή τους. Δεν μπορούμε όμως να σιωπήσουμε. Ούτε σήμερα, ούτε αύριο. Δεν ανακαλύψαμε τον συνδικαλιστικό και πολιτικό αγώνα πρόσφατα. Είναι πολλά χρόνια, ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ.

Εάν τώρα τους φοβίζει, η προοπτική ενός αγωνιστικού προγραμματικού προεδρείου, όπως προδιαγράψαμε στην ανακοίνωσή μας στις 2/4/03, τους κατανοούμε. Ίσως ορισμένοι, να μην αντέχουν σε μια ακόμα διετία, χωρίς «συμμετοχή με σφραγίδα» στο αναλογικό τραπέζι. Ίσως η υπηρεσιακή ηλικία και η θέση τους, να μην τους το επιτρέπει. Είναι ακριβώς ο φόβος αυτός, που τους οδήγησε στο παραλήρημα της ανακοίνωσής τους και στο τρυκ της δήθεν «μετεκλογικής προσέγγισης», μην τυχόν και τους αδειάσει η ΠΑΣΚΕ ! Εμείς και πάλι δημόσια δηλώνουμε, πως και το νέο προεδρείο θα έχει στη διάθεσή του την αγωνιστική μας συνεισφορά αν χρειαστεί. Δείχνουμε κατανόηση στην έλλειψη αγωνιστικών εμπειριών ορισμένων συμβούλων. Έστω και αργά είναι καιρός να αποκτήσουν..

Το ελάχιστο Προγραμματικό πλαίσιο που προτείναμε
στο Δ.Σ του ΣΥΤΕ στις 4.4.03

    Α. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
    Υλοποίηση του αγωνιστικού προγράμματος που είχε αποφασίσει το προηγούμενο Δ.Σ του ΣΥΤΕ για τις 29/1/03. Εκδήλωση των αγωνιστικών βημάτων πριν τη νέα συνάντηση με τον Ν. Χριστοδουλάκη δηλ. πριν το ΠΑΣΧΑ. Κορύφωση του Αγώνα με τη συμμετοχή στο β' όροφο όλων των συναδέλφων Πανελλαδικά. Στόχος η Νομοθετική ολοκλήρωση του Ασφαλιστικού στην παρούσα βουλευτική περίοδο.

    Β. Βασικές Αρχές για τη συζήτηση των θεμάτων Προσαρμογής του κόστους   λειτουργίας της ΤΕ, μετά το Ασφαλιστικό

    1. Κατοχύρωση των σημερινών εργασιών της Τ.Ε. Ενίσχυση του Εποπτικού και Ελεγκτικού της ρόλου, με ταυτόχρονη διερεύνηση και αξιοποίηση των δυνατοτήτων για νέα αντικείμενα και εργασίες.
    2. Εξέταση των Διοικητικών Δαπανών και του κόστους Διοικητικής Λειτουργίας.
    3. Εξέταση των Προμηθειών από πλευράς κόστους και σκοπιμότητάς τους.
    4. Αξιοποίηση των τεχνολογικών δυνατοτήτων του ΜΗΚΕ. Απεξάρτηση από την ομηρία συμβάσεων δισεκατομμυρίων των εταιριών.
    5. Εξέταση μιας παραγωγικά - σύγχρονης οργάνωσης και λειτουργίας του ΙΕΤΑ με αδιαπραγμάτευτη θέση την ύπαρξή του αποκλειστικά στα πλαίσια της Τ.Ε.
    6. Εξέταση συνολικά των Οργανογραμμάτων Διευθύνσεων και Υποκατ/των σε κατεύθυνση προσαρμογής στο σημερινό επίπεδο εργασιών και απασχόλησης. Στα πλαίσια αυτά και ειδικότερα για τα Υποκ/τα θεωρείται αδιαπραγμάτευτη η διατήρηση της λειτουργίας τους και μετά τις όποιες αναγκαίες προσαρμογές.
    7. Οι όποιες αλλαγές απαιτηθούν θα έχουν ευρύ χρονικό ορίζοντα και θα αποκλείουν σε κάθε περίπτωση την μη οικειοθελή αποχώρηση προσωπικού, τις μετατάξεις ή αποσπάσεις σε άλλους φορείς εκτός Τ.Ε
    8. Η προσαρμογή σταδιακά της εργασιακής πυραμίδας στα σημερινά δεδομένα, «ξεκινά» από πάνω προς τα κάτω. Δηλ. από τους ανώτερους και ανώτατους βαθμούς και χρόνια υπηρεσίας.
    9. Ένα ελάχιστο πλαίσιο αξιοπρεπούς αντιμετώπισης των συναδέλφων με πολυετή προσφορά στην Τ.Ε είναι : Συντάξιμα χρόνια, ΕΦ/ΑΠΑΞ με Υπολογισμό και του Εξειδ. Επιδόματος που ενσωματώνεται στο Επίδομα Βαθμού, Αποστρατευτικός Βαθμός, επαναδιαπραγμάτευση του συνολικού δανεισμού κ.α.
    10. Πριν την εξέταση των οποιωνδήποτε αλλαγών που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις, ολοκληρώνονται οι προαγωγές για όλους τους συναδέλφους που έχουν κλείσει τα 2/3 του χρόνου που απαιτείται προς κρίση για τον επόμενο βαθμό.

    Γ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΣΕ

    Βασική κατεύθυνση πρέπει να είναι, η ενσωμάτωση των όποιων αυξήσεων συμφωνηθούν, θεσμικά στον μισθό μας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Π.Α.Σ.

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154573 powered by zipi