Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  Μετέθεσαν τη συγκρότηση του ΔΣ του ΣΥΤΕ για τις 18.4.03 !
Αρνούνται οποιαδήποτε αγωνιστική δράση για το Ασφαλιστικό !

Αθήνα: 15/04/2003
 

Η συγκρότηση του Δ.Σ μετατέθηκε για την Παρασκευή 18.4.03. Αφορμή η αδυναμία της ΕΣΑΚ, να απαντήσει θετικά στην πρόταση των ΠΑΣΚΕ / ΔΑΚΕ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ / ΔΑΚΕ, για ευνόητους λόγους, πριν τις εκλογές του Ταμείου Υγείας.  Αν όμως η αδυναμία της ΕΣΑΚ αποτελεί την αφορμή, η πραγματική αιτία της καθυστέρησης βρίσκεται αλλού.

Βρίσκεται στην άρνηση των παραπάνω κινήσεων να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη αγωνιστικής δράσης του ΣΥΤΕ για το Ασφαλιστικό, μετά το φιάσκο της συνάντησης με τον Ν. Χριστοδουλάκη ! Γι' αυτό και απέρριψαν την πρότασή μας, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό, για αγωνιστικό προγραμματικό προεδρείο.

Υπενθυμίζουμε ότι από τις 4.4.03, ζητήσαμε την άμεση συγκρότηση αγωνιστικού - προγραμματικού προεδρείου προτείνοντας για το Ασφαλιστικό τα παρακάτω:

Υλοποίηση του αγωνιστικού προγράμματος που είχε αποφασίσει το προηγούμενο Δ.Σ του ΣΥΤΕ για τις 29/1/03. Εκδήλωση των αγωνιστικών βημάτων πριν τη νέα συνάντηση με τον Ν. Χριστοδουλάκη δηλ. πριν το ΠΑΣΧΑ. Κορύφωση του Αγώνα με τη συγκέντρωση στο β' όροφο όλων των συναδέλφων από Κεντρικό και Υποκ/τα. Στόχος η Νομοθετική ολοκλήρωση του Ασφαλιστικού στην παρούσα βουλευτική περίοδο.

Αυτή ήταν η μοναδική πρόταση και απαίτησή μας για τη συμμετοχή στο Προεδρείο και όχι η διεκδίκηση της "καρέκλας του Προέδρου", όπως πολλοί κακόπιστα διαδίδουν.

Δυστυχώς πλην της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, όλες οι άλλες κινήσεις δεν αποδέχτηκαν τη συγκρότηση αγωνιστικού - προγραμματικού προεδρείου για το Ασφαλιστικό. Ουσιαστικά "κατάπιαν" την αρνητική κατάληξη της συνάντησης με τον Υπουργό στις 31.3.2003. Παρά το γεγονός ότι ΠΑΣΚΕ / ΔΑΚΕ είχαν συμφωνήσει στην επίσπευση των εκλογών, ώστε να υπάρχει χρόνος για υλοποίηση του αγωνιστικού προγράμματος σε περίπτωση αρνητικών εξελίξεων στο Ασφαλιστικό, σήμερα σιωπούν. Μάλιστα μετά τη συνάντηση με τη Διοίκηση στις 10/4/03, οι σύμβουλοι όλων των κινήσεων αποδέχθηκαν τη μετάθεση της νέας συνάντησης με τον Υπουργό για τον Μάϊο (!). Αυτό έγινε μετά από την απαίτηση του κ. Διοικητή που ζήτησε τη μετάθεση της συνάντησης για μετά το ΠΑΣΧΑ, επειδή είναι πολύ φορτωμένος με τη Συνέλευση των Μετόχων (!)

Εύκολα κατανοεί κανείς πλέον  ότι δεν είναι οι «δήθεν απαιτήσεις της ΠΑΣ» που καθυστερούν τη συγκρότηση του Δ.Σ, αλλά η ΑΡΝΗΣΗ σχεδόν ΟΛΩΝ των υπολοίπων, να αγωνιστούν για το Ασφαλιστικό σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους. Γι' αυτό καθυστερούν, για να αποπροσανατολίσουν τους συναδέλφους από τις μεγάλες ευθύνες τους.

Γι' αυτό όχι μόνο η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και η ΕΣΑΚ αλλά μέχρι και ο Επιστημονικός στράφηκε κατά της ΠΑΣ! Αν όμως κάποιοι πριν την έκδοση του ΕΥΡΩ «αντάλλαξαν» τις δυνατότητες που αυτό μας έδινε, με ένα δεκαπενθήμερο και προαγωγές ημετέρων, δεν μπορεί εύκολα να ξεφύγουν και πάλι από τις ευθύνες τους.

  • Αν η Κυβέρνηση δεν αποδεχθεί το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ της δίκαιης λύσης που προτείνουμε και με την οποία κατά καιρούς έχουν συμφωνήσει πληθώρα κομματικών και κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τότε θα καταστεί πλήρως αφερέγγυα για μια ακόμη φορά , στους εν ενεργεία και συνταξιούχους συναδέλφους μας.
  • Αν η Διοίκηση, και ειδικά ο κ. Διοικητής, δεν υλοποιήσει τις υποσχέσεις του για το Ασφαλιστικό, θα έχει καταστεί πλήρως αναξιόπιστος, με ότι αυτό συνεπάγεται στην υλοποίηση οποιασδήποτε πολιτικής για το παρόν και το μέλλον της Τράπεζας.
  • Αν δεν επιτευχθεί η Νομοθετική λύση του Ασφαλιστικού, η συνδικαλιστική πλειοψηφία που και πάλι σήμερα "λουφάζει", θα πρέπει ΠΑΡΑΥΤΑ να οδηγηθεί στην κρίση των συναδέλφων.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Π.Α.Σ.

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154576 powered by zipi