Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  Επί τέλους τέλος, όχι το ασφαλιστικό αλλά το προεδρείο του Σ.Υ.Τ.Ε.

Αθήνα: 22/04/2003
 

Όπως είχαμε προαναγγείλει την επομένη των εκλογών του Ταμείου Υγείας, το μόνιμο κερασάκι στην τούρτα των προεδρείων ΠΑΣΚΕ / ΔΑΚΕ ενέδωσε. Η ΕΣΑΚ όπως ακριβώς και τα προηγούμενα χρόνια, έγινε "ο αριστερός μαϊντανός" που επεδίωκαν οι δυνάμεις αυτές για να συγκροτήσουν το προεδρείο. Μόνο που σήμερα λόγω του Ασφαλιστικού και της επικείμενης Αναδιοργάνωσης, χρειάστηκε πριν συγκροτηθούν να ξεγυμνωθούν ΟΛΟΙ πλήρως.

Όταν αποδεχθήκαμε το Α/Α προεδρείο, τα προσωπεία έπεσαν.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ για τη συγκρότηση σε σώμα, οι σύμβουλοι της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ζήτησαν διακοπή. Στη διάρκειά της, μας ζήτησαν να συμμετάσχουμε κι εμείς στο λεγόμενο Αντιπροσωπευτικό - Αναλογικό (Α/Α) προεδρείο. Θεωρώντας πως υπήρχε θέληση πολλών συναδέλφων από όλη την Ελλάδα για συμμετοχή μας λόγω της συγκυρίας, αποδεχτήκαμε τη συμμετοχή στο Α/Α προεδρείο.

Με την έναρξη της διαδικασίας ο εκπρόσωπός μας δήλωσε τη συμμετοχή της ΠΑΣ στο Α/Α προεδρείο, σύμφωνα με την παρακάτω ελάχιστη διευκρίνιση στόχων.

"Το Δ.Σ συγκροτείται σε Α/Α βάση για:

  • Την υπεράσπιση της στρατηγικής: Νομοθετική ολοκλήρωση του Ασφαλιστικού. Μετά συζήτηση των θεμάτων αναδιοργάνωσης της Τ.Ε. Σε περίπτωση παραπέρα κωλυσιεργίας ή αρνητικών εξελίξεων στο Ασφαλιστικό το Δ.Σ, θα υλοποιήσει την απόφαση του Ιανουαρίου 2003, για κινητοποιήσεις του προσωπικού.
  • Αν τα μεγάλα θέματα του Ασφαλιστικού και ιδιαίτερα της Αναδιοργάνωσης, δεν αντιμετωπισθούν με ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις, τότε το Δ.Σ θα πρέπει να προσφύγει στους συναδέλφους με σύγκληση Γενικής Συνέλευσης"

(Πρέπει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω, αποτελούσαν τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΟΛΩΝ των παρατάξεων στις ανακοινώσεις τους και τους λόγους επίσπευσης των εκλογών!)

Με έκπληξη συναντήσαμε την ένοχη σιωπή των υπολοίπων και την άρνηση της ΠΑΣΚΕ.

Στη συνέχεια οι σύμβουλοι της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή τους στο Α/Α προεδρείο, ζήτησαν τη δήλωση των παρατάξεων πως τα θέματα που έθεσε η ΠΑΣ, θα υιοθετηθούν από αυτές στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ μετά τη συγκρότησή του.

Η έκπληξη ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Οι πάντες ενόχως εσιώπησαν και πάλι.

Το κομματικό - συνδικαλιστικό κατεστημένο, απογυμνώθηκε πλήρως. Αποδείχθηκε πως αυτό που ήθελαν ήτανε η εν λευκώ παράδοση και όχι η συμμετοχή μας. Αφού εξασφάλισαν "το αριστερό άλλοθι" για τη νομιμοποίηση των υποχωρήσεων από τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους, προχώρησαν στο προεδρείο που με σταθερότητα επαναλαμβάνουν τα τελευταία χρόνια, αγνοώντας τη θέληση των συναδέλφων.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΑΣ ΜΗΝ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ"

Η Διοίκηση και ιδιαίτερα ο κ. Διοικητής, ίσως μαζί και με τον Υπουργό Οικονομικών "να τρίβουν τα χέρια τους". Γνωρίζουν πως σχεδόν το ίδιο σχήμα τους "παρέδωσε το ΕΥΡΩ", με ένα δεκαπενθήμερο και κάποιες προαγωγές και τοποθετήσεις ημετέρων. Είναι λογικό να αναμένουν και πάλι "παράδοση του Ασφαλιστικού και της Αναδιοργάνωσης" ίσως με το κάτι παραπάνω.

ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ.

'Όπως δηλώσαμε και στο Δ.Σ, όχι μόνο θα συνεχίσουμε τον αγώνα, στηρίζοντας κάθε αγωνιστικό βήμα που τυχόν αποφασιστεί, αλλά θα δράσουμε και αυτοτελώς, με κάθε τρόπο αν χρειασθεί, για την υλοποίηση της στρατηγικής, για την οποία δουλέψαμε πολύ και την οποία δύσκολα θα αποφύγουν.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Π.Α.Σ.

Σημείωση: Στη συνέλευση των Μετόχων, η Διοίκηση προχωρεί σε τροποποίηση του Καταστατικού της Τράπεζας, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα απόκτησης ακίνητης περιουσίας. Βασικός λόγος τον οποίο επικαλείται η Διοίκηση, είναι η συρρίκνωση των εργασιών της Τράπεζας που οδηγεί σε κλείσιμο Υποκαταστημάτων και στην ανάγκη επομένως, τα κτίρια να περιέλθουν στην περιουσία της Τράπεζας (!). Θα πει το προεδρείο του ΣΥΤΕ ΟΧΙ στο κλείσιμο Υποκατ/των στη Συνέλευση των Μετόχων ή το έχει ήδη αποδεχθεί;

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154548 powered by zipi