Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  Διοίκηση - Κυβέρνηση - συνδ/κη πλειοψηφία ολοκλήρωσαν τον εμπαιγμό των συνάδελφων

Αθήνα: 04/06/2003
 
  • Την Παρασκευή 30.5.03, όλοι οι παραπάνω, ολοκλήρωσαν μια πολύμηνη πορεία ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ των συναδέλφων μας για τη νομοθετική λύση του Ασφαλιστικού.
  • Στη συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομίας, ο Υπουργός, που κατά τα λεγόμενα του κ. Διοικητή είχε συμφωνήσει στην πρόταση νόμου για την ένταξη των Ταμείων στην Τράπεζα και που κατά την ΠΑΣΚΕ θα συζητούσε μαζί μας τις τεχνικές λεπτομέρειες, εξέφρασε για πρώτη φορά, όπως ο ίδιος είπε, την παρακάτω θέση:

"Δεν αποδέχομαι την ένταξη των Ταμείων στην Τ.Ε. Να καταστεί η Τ.Ε, διαχειριστής των ασφαλιστικών θεμάτων του προσωπικού της, είναι αντίθετο με τη φιλοσοφία της κυβέρνησης. Εάν θέλετε να φτιάξουμε ένα άλλο Ταμείο (Φορέα) για την Τ.Ε το συζητάω (!)".

  • Ο λαλίστατος Διοικητής της Τ.Ε, που γύριζε από Διεύθυνση σε Διεύθυνση και από Υποκ/μα σε Υποκ/μα, για να "πουλήσει" την εξασφαλισμένη νομοθετικά λύση του Ασφαλιστικού, δεν άρθρωσε λέξη. Μάλιστα, στη συνέχεια, σε συνάντηση στον β' όροφο της Τ.Ε, ζήτησε από τον ΣΥΤΕ να συνεργαστούν για να αξιοποιήσουν τις θέσεις του κ. Χριστοδουλάκη, εγκαταλείποντας το αίτημα για ένταξη των Ταμείων στην Τ.Ε !!!
  • Η συνδ/κή πλειοψηφία της ΣΙΝΑ 16, που μια μέρα πριν (Ανακ. ΣΥΤΕ 29.5.03), απειλούσε με συνεχείς πανελλαδικές κινητοποιήσεις "αν δεν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα για την ένταξη των Ταμείων στην τριμερή συνάντηση", ανέκρουσαν και πάλι πρύμνα, όπως και το 2000, πριν το ΕΥΡΩ ! ΑΝΕΣΤΕΙΛΑΝ τις κινητοποιήσεις υιοθετώντας τις νουθεσίες της Διοίκησης.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ που ακολούθησε, εισηγήθηκαν αναστολή των κινητοποιήσεων και αλλαγή πλαισίου. Αντί της ένταξης των Ταμείων στην Τράπεζα, να αναζητηθεί στο επόμενο δεκαήμερο συμφωνία με το Υπουργείο "διασφαλιστική" της σημερινής κατάστασης των Ταμείων μας.

Η πρόταση αυτή ψηφίστηκε από την ΠΑΣΚΕ,  ΔΑΚΕ/ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ όπως ήταν αναμενόμενο αλλά και από την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (!). Η τελευταία, δυστυχώς, τόσο στην περίοδο πριν το ΕΥΡΩ όσο και σήμερα, έπαιξε τον σπουδαιότερο ρόλο για την αναστολή των κινητοποιήσεών μας. Χωρίς την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, καμιά ΠΑΣΚΕ ούτε τότε, ούτε σήμερα "θα έστριβε δια του αρραβώνος".. Όταν ακόμα και η ΔΑΚΕ αρνήθηκε την αναστολή του αγώνα, πως η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ήτανε τόσο σίγουρη για την αναγκαιότητα της αναστολής του αγώνα;

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣ : Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, οι σύμβουλοι της ΠΑΣ προτείναμε και ψηφίσαμε:

  • Την υλοποίηση του αγωνιστικού μας προγράμματος με την πραγματοποίηση τη Δευτέρα 2.6.03, της αποφασισμένης αιφνιδιαστικής 3ωρης Πανελλαδικής στάσης εργασίας, περιφρούρηση  των ΜΗΚΕ - ΙΕΤΑ - ΠΕΙΡΑΙΑ και συγκέντρωση των απεργών συναδέλφων στο Κ.Κ. για τα περαιτέρω...
  • Ταυτόχρονα οι σύμβουλοι της ΠΑΣ, βλέποντας την πλειοψηφία υπέρ της αναστολής του αγώνα και της αλλαγής του πλαισίου, προσπάθησαν να αποτρέψουν με κάθε τρόπο μια τέτοια εξέλιξη. Έκαναν το παν, προκειμένου να διατηρηθεί η ενιαία αγωνιστική έκφραση του ΣΥΤΕ. Κατέστησαν σαφές στο Δ.Σ, πως ο αγώνας δεν είναι τίποτε άλλο από "διαπραγμάτευση με άλλα μέσα". Εάν λοιπόν κάποιοι πιστεύουν και πάλι σε υποσχέσεις για νομοθετική ρύθμιση "ισοδύναμου αποτελέσματος" με το αίτημά μας τότε αυτοί που το υπόσχονται (Διοίκηση - Κυβέρνηση), είναι υποχρεωμένοι να το πράξουν και να μας πείσουν. Καμιά αναστολή των αγώνων δεν μπορεί να γίνει μέχρι την ολοκλήρωση αυτής της νομοθετικής ρύθμισης. Διότι σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης, τότε κανείς δεν θα μπορεί να σηκώσει εκ νέου "τα λάβαρα του αγώνα". Αναστολή της απεργίας και αλλαγή του πλαισίου, σημαίνει απεγκλωβισμό πλέον από τις ευθύνες τόσο της κυβέρνησης όσο και ιδιαίτερα του Διοικητή της Τ.Ε
  • Τέλος οι σύμβουλοι της ΠΑΣ, αφού αρνήθηκαν κάθε συζήτηση της πρότασης του κ. Χριστοδουλάκη για νέο φορέα (!) της Τ.Ε, έκαναν σαφές πως η μόνη νομοθετική παρέμβαση που θα έχει κάποια αξία μπροστά στις πολιτικές εξελίξεις, είναι μία και μοναδική.

"Νομοθετική ενίσχυση της εξαίρεσής μας από τον πρόσφατο ασφαλιστικό νόμο 3029. Διατήρηση της αυτοτελούς λειτουργίας των Ταμείων μας στη βάση των καταστατικών τους, με τη χρηματοδοτική υποχρέωση της Τ.Ε (άρθρα 38 και 71 του καταστατικού της) για την αυτοτελή και βιώσιμη λειτουργία τους."

Μια τέτοια ρύθμιση δίνει ένα πρόσθετο όπλο στο σ.κ. και αφήνει ανοικτή την πόρτα στο αίτημα της ένταξης των Ταμείων που κανείς δεν μπορεί να το απαλλοτριώσει... Ειδικότερα η Διοίκηση της Τ.Ε θα το κατανοήσει πολύ καλά αν τολμήσει να μιλήσει για αναδιοργάνωση της Τ.Ε. ...

Η συγκέντρωση της Δευτέρας 2/6/03 στο Κεντρικό

Η συγκέντρωση στο Κ/κό και η αγωνιστική στάση των συναδέλφων αποτέλεσε την καλύτερη απάντηση σε αυτούς που ανέστειλαν τον αγώνα και στον Διοικητή της Τράπεζας του οποίου η αφερεγγυότητα και αναξιοπιστία έφτασε στα ύψη.

Οι ίδιοι οι συνάδελφοι επέβαλλαν την ομιλία του εκπροσώπου μας. Οι ίδιοι οι συνάδελφοι που καταχειροκρότησαν την τοποθέτηση της ΠΑΣ, επέβαλαν την σκληρή δοκιμασία της απολογίας σε εκείνους που έκλεισαν σε χρόνο ρεκόρ έναν αγώνα πριν ξεκινήσει !

Δεν πρόκειται να αναφερθούμε σε καμία τοποθέτηση. Μας εντυπωσίασε όμως η κενότητα λόγου και επιχειρημάτων. Τι επιχειρήματα όμως μπορούν να υπάρχουν όταν η πρότασή μας για την υλοποίηση της αγωνιστικής απόφασης του Δ.Σ μέχρι τη νομοθετική ρύθμιση, χαρακτηρίστηκε ως "αγώνας Μουτζαχεντίν" από την παράταξη της ΔΑΚΕ/ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ !

"Η ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ"

Σήμερα, πλέον, μπορεί κανείς να κατανοήσει γιατί αμέσως μετά τις εκλογές, οι οποίες επισπεύσθηκαν για να έχουμε χρόνο να υλοποιήσουμε την αγωνιστική απόφαση του Ιανουαρίου 2003 για το Ασφαλιστικό, αρνήθηκαν τη συγκρότηση αγωνιστικού προγραμματικού προεδρείου.

Έτσι φτάσαμε στον Ιούνιο 2003 για να πάρουμε την "απάντηση" του κ. Χριστοδουλάκη ροκανίζοντας τον κρίσιμο χρόνο της Ευρωπαϊκής Προεδρίας όπως είχαν ροκανίσει και τον χρόνο του ΕΥΡΩ. Μόνο κάτω από την πίεση και την οργή των συναδέλφων έκαναν κάποια αγωνιστικά βήματα, ποτέ όμως δεν πίστεψαν στον ΑΓΩΝΑ και τώρα τρέχουν να περισώσουν τα υπολείμματα της χαμένης αξιοπιστίας τους.

Οι συνάδελφοι αξίζουν τουλάχιστον σεβασμού και αξιοπρέπειας αντιμετώπισης από τους συνδικαλιστές

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Π.Α.Σ.

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154530 powered by zipi