Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  Κανείς δεν μπορεί να εμπαίζει τους συναδέλφους μας

Αθήνα: 12/05/2003
 
  • Διοίκηση, Κυβέρνηση και Συνδικαλιστική πλειοψηφία, εμπαίζουν εντελώς απροσχημάτιστα τους συναδέλφους μας. Όλοι αυτοί είναι ένοχοι ενός διαρκούς εγκλήματος όχι κάποιων μηνών αλλά πολλών ετών..
  • Εάν το 1993 πρόβαλλαν το άλλοθι της πολιτικής άγνοιας και της προσδοκίας ότι η δική τους Διοίκηση - Κυβέρνηση θα έλυνε το Ασφαλιστικό πιο ολοκληρωμένα, σήμερα στερούνται οποιουδήποτε επιχειρήματος...
  • Πρόσφατα επισπεύσθηκαν οι εκλογές, ώστε απαλλαγμένοι πλέον από εκλογικές καταστατικές δεσμεύσεις, να αγωνιστούμε για το Ασφαλιστικό, σύμφωνα με την απόφαση του Ιανουαρίου 2003... Μάλιστα πριν τις εκλογές και για λόγους αποπροσανατολισμού των συναδέλφων μας, άλλοι είχανε λύσει το Ασφαλιστικό και απέμεναν οι τεχνικές λεπτομέρειες  (ΠΑΣΚΕ) και άλλοι "ανησυχούσαν ιδιαίτερα" για την καθυστέρηση των αγώνων για το Ασφαλιστικό, από την επίσπευση των εκλογών ! (ΔΑΚΕ/ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ). Τώρα δύο μήνες μετά τις εκλογές που και δημόσια μάλιστα αναγνωρίζεται ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ με την πρόσφατη ανακοίνωση του ΔΣ του ΣΥΤΕ (Νο 7/7.5.03), οι ίδιοι μαζί με το μόνιμο συνεταίρο τους (ΕΣΑΚ) περιμένουν. Αρνούνται να προχωρήσουν ακόμα και σε μια ενημερωτική συγκέντρωση των συναδέλφων μας. Ετοιμάζονται για τις προαγωγές και την Επιχειρησιακή ΣΣΕ, θεωρώντας ίσως πως και πάλι θα μας ξεγελάσουν.

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ «ΕΙΝΑΙ ΘΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ»

Δεν επιμείναμε καθόλου τυχαία από το καλοκαίρι του 2002, στην υιοθέτηση από το ΔΣ του ΣΥΤΕ και την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας της συγκεκριμένης στρατηγικής:

  • ΠΡΩΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ
  • ΜΕΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ Τ.Ε

Η πίεση της στρατηγικής αυτής είναι που υποχρέωσε τη σημερινή Διοίκηση και ειδικότερα τον κ. Διοικητή να υπόσχεται σε όλους τους τόνους τη λύση του ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ. Δεν μπορεί πλέον σήμερα να αποστεί από αυτές τις υποσχέσεις, χωρίς να κινδυνεύει να καταστεί εντελώς αναξιόπιστος και επομένως ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΜΕΝΟΣ  ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

Είναι τέλος η στρατηγική αυτή, που δυσχεραίνει τη σημερινή συνδ/κή πλειοψηφία να επαναλάβει εκ νέου όπως με το Ευρώ, την «ανταλλαγή» των μεγάλων μας θεμάτων, με τις προαγωγές και την Επιχειρησιακή ΣΣΕ, που ούτως ή άλλως αποτελούν δικαίωμά μας και υποχρέωση της Τ.Ε. Είμαστε αισιόδοξοι πως θα υποχρεωθούν ή να προχωρήσουν στη Νομοθετική ολοκλήρωση του Ασφαλιστικού ή θα υποστούν πλήρη προσωπική, πολιτική και συνδικαλιστική απαξίωση, πολύ πριν τις ερχόμενες πολιτικές εκλογές. Και εάν «κάποιοι» θεωρούν, ότι θα αναβαθμιστούν μετά τις ερχόμενες πολιτικές εξελίξεις ας μην ξεχνούν ότι : "Την προδοσία πολλοί ηγάπησαν, τον προδότη ουδείς".

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Στην πρόσφατη συνέλευση των μετόχων της Τ.Ε, ο τελευταίος «μικρομέτοχος» ομιλητής, αφού επιτέθηκε κι αυτός στους εργαζόμενους της Τ.Ε, εντελώς «αθώα» και καθόλου «στημένα», ρώτησε τον κ. Διοικητή να του απαντήσει στο κλείσιμο της Συνέλευσης, για το ποια είναι η συμβολή των Υποκ/των στα κέρδη της Τ.Ε (!).

Θα περίμενε κανείς σύμφωνα με την συνήθη πρακτική των προκατόχων του, ο κ. Διοικητής να προσπεράσει αυτό το ερώτημα, μέσα από ένα γενικό κλείσιμο. Με έκπληξη όμως είδαμε να δίνεται συγκεκριμένη απάντηση στο ερώτημα αυτό. Και η έκπληξή μας έγινε ακόμα μεγαλύτερη, όταν αντί μιας απάντησης προς όλους τους «τζογαδόρους του Χ.Α.Α.», πως η λειτουργία Υπηρεσιών - Δ/νσεων και Υποκ/των της Τ.Ε, δεν είναι συνυφασμένη με τα κέρδη, καθώς η Τ.Ε ως Κεντρική Τράπεζα επιτελεί γενικότερο ρόλο ανεξάρτητα της ύπαρξης ή όχι κερδών, ο κ. Διοικητής είπε ότι τα Υποκ/τα δεν συμβάλλουν στα κέρδη της Τ.Ε (!). Πρόσθεσε μάλιστα, ότι θα πρέπει να κλείσουν, αλλά επιδιώκει συναίνεση και αποφυγή συγκρούσεων σε τέτοια θέματα !

Μάλιστα. «Τα είπε στη νύφη για να τα ακούει η πεθερά». Και η συνδ/κή πλειοψηφία δεν ευαισθητοποιήθηκε να βγάλει μια ανακοίνωση - απάντηση. Μήπως γι' αυτό δεν αποδέχθηκαν τις αρχές που προτείναμε στο Δ.Σ για τη συζήτηση των θεμάτων της αναδιοργάνωσης; (Ανακ. ΠΑΣ 9.4.03). Δεν κατανοούν πως αν αποδεχθούμε τη λειτουργία της Τ.Ε στη βάση της λογικής κόστος - κέρδος τότε θα καταλήξουμε πολύ σύντομα να μιλάμε για μια Τράπεζα ελάχιστου αριθμού εργαζομένων ; Δεν αντιλαμβάνονται άραγε το παιχνίδι αυτών που προσφέρουν τα πάντα ΤΩΡΑ, προσπαθώντας να διασφαλίσουν τις θέσεις τους, εν όψει πιθανών πολιτικών εξελίξεων ΑΥΡΙΟ;

ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΣΕ

Δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί την ανάγκη τόσο των προαγωγών όσο και της υπογραφής Επιχειρησιακής ΣΣΕ. Δεν πρέπει όμως και δεν δικαιούται κανείς (ιδιαίτερα το σημερινό προεδρείο), να "ανταλλάξει" μια στρατηγική που έφερε για άλλη μια φορά στο κέντρο της διεκδικητικής μας προσπάθειας το Ασφαλιστικό, με τις δικαιολογημένες ανάγκες και απαιτήσεις μας, τόσο για προαγωγές, όσο και για Επιχ/κή ΣΣΕ.

Ως εργαζόμενοι μπορεί να έχουμε ανάγκες και μάλιστα μεγάλες, αλλά δεν είμαστε ούτε "ζήτουλες" ούτε "αναξιοπρεπείς" για να μας πηγαίνουν όπου τα συμφέροντά τους απαιτούν.

Έχοντας πλήρως αφομοιώσει την εμπειρία του ΕΥΡΩ, είμαστε σίγουροι πως η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας, δεν θα "τσιμπήσει" σε οποιαδήποτε προσπάθεια απεμπλοκής Διοίκησης - Κυβέρνησης - Συνδ/κής πλειοψηφίας από τις ευθύνες τους για Άμεση Νομοθετική ολοκλήρωση του Ασφαλιστικού στην παρούσα βουλευτική περίοδο.

Όσον αφορά τέλος, την ίδια την ουσία των θεμάτων που άνοιξαν έχουμε να σημειώσουμε:

    α) Οι προαγωγές μέχρι και το βαθμό του Τμηματάρχη πρέπει να είναι απρόσκοπτες, σύμφωνα με την ισχύουσα πρακτική.

    β) Επειδή οι προαγωγές αυτές έχουν ήδη καθυστερήσει και η δουλειά των Επιτροπών θα πάρει χρόνο, θα πρέπει η κρίση να συμπεριλάβει όλους όσους συμπληρώνουν χρόνο προαγωγής εντός του 2003.

    γ) Για τις προαγωγές στους μεγαλύτερους βαθμούς δεν είμαστε αντίθετοι σε όποια διαδικασία επιλεγεί, αρκεί να εκφράζεται από αυτήν η διαφάνεια και η αξιοκρατική υπηρεσιακή κρίση. Επίσης στις κρίσεις αυτές μπορεί και πρέπει να εξεταστεί η οικονομική προαγωγή και ο αποστρατευτικός βαθμός, τουλάχιστον για τους κρινόμενους προακτέους που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης.

    δ) Όσον αφορά την Επιχ/κή ΣΣΕ και τα θέματα που τελικά επελέγησαν, θέλουμε να τονίσουμε την απουσία εκτός άλλων ενός θέματος το οποίο απαιτούσε το δίκαιο και η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων. Αυτό της επέκτασης σε όλες τις Δ/νσεις και Υποκ/τα, της Π.Δ 53/24.1.2002, (χορήγηση επιδόματος ευθύνης του ανώτερου βαθμού), όπως υλοποιήθηκε στις Δ/νσεις Μελετών και Στατιστικής.

"ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ - ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΣΥΚΗΣ"

Αυτοί που τα τελευταία χρόνια συγκροτούν τα προεδρεία του ΣΥΤΕ, επωδό της συγκρότησής τους έχουν την παρακάτω αναφορά. Συγκροτηθήκαμε εντελώς τυπικά για τις λειτουργικές ανάγκες του Δ.Σ, το οποίο και αποτελεί το μόνο όργανο αποφάσεων (!).

Φυσικά μετά από τόσα χρόνια, κανείς πλέον δεν τους πιστεύει. Αυτοί όμως επιμένουν. Στο τελευταίο ΔΣ, όταν συζητήθηκε το θέμα της εκπροσώπησης στο Γενικό Συμβούλιο της Τ.Ε, ο πρόεδρος χωρίς δισταγμό είπε, πως αυτό είχε προσυμφωνηθεί και αποτελούσε απαραίτητο όρο για τη συγκρότηση του σημερινού προεδρείου (!). Χωρίς φυσικά κανείς από τους συμμετέχοντες στο "λειτουργικό προεδρείο" ! να αντιδράσει. Κατά τα άλλα το Δ.Σ αποφασίζει...

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Π.Α.Σ.

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154570 powered by zipi