Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  Ο χρόνος κυλάει η προθεσμία εξαντλείται

Αθήνα: 11/02/2003
 

Η χρονική προθεσμία, μέσα στην οποία ο κ. Διοικητής υποσχέθηκε την οριστική συμφωνία για τη Νομοθετική ολοκλήρωση του Ασφαλιστικού, εξαντλείται... Οι μέρες, που στις Δ/νσεις κόβαμε τις πίτες και τα μέλη της Διοίκησης και ειδικά ο κ. Διοικητής στη ΔΟΜ, έδιναν για άλλη μια φορά υποσχέσεις, πέρασαν... Μαζί τους όμως πέρασε και ο μισός Φλεβάρης και καμιά πρόοδος δεν έχει διαφανεί στην κατεύθυνση μιας συμφωνίας πάνω στο καυτό μέτωπο Ασφαλιστικού - Αναδιοργάνωσης.

Αντίθετα, πληροφορίες αναφέρουν, πως ο εξ Αμερικής καθηγητής Κ. Αργυριάδης, επικεφαλής της Επιτροπής για την Αναδιοργάνωση της Τ.Ε, κάλεσε σε σύσκεψη τους Δ/ντές... Ασφαλώς και δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο μιας τέτοιας σύσκεψης, αλλά αφελείς δεν είμαστε για να μην κατανοούμε την σκοπιμότητά της...

Καλούμε τη Διοίκηση και τον κ. Διοικητή ειδικότερα, να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην στρατηγική του ΣΥΤΕ και στη συμφωνία που έχει γίνει από τις 6.12.2002 (!). Εάν πρώτα δεν ολοκληρωθεί Νομοθετικά η ένταξη των Ασφαλιστικών μας Ταμείων στην Τ.Ε, κανένα θέμα δεν συζητείται, ακόμα και αν αφορά δευτερεύουσες πλευρές της προσαρμογής του κόστους λειτουργίας της Τ.Ε στα νέα δεδομένα (Αναδιοργάνωση).

Είναι καλό, επομένως, τώρα και πριν την παρέλευση της προθεσμίας που συμφωνήθηκε, να ολοκληρώσει θετικά η Διοίκηση τις προσπάθειές της για το Ασφαλιστικό.

Ας μην προσδοκούν τίποτα καλό για πιθανά ύστερες σκέψεις τους (Διοίκηση - Κυβέρνηση), από τις εκλογές του ΣΥΤΕ στις 5.3.03.

Έργο "καλού Διοικητή", "κακού Χριστοδουλάκη" δεν παίζει...
Περίπτωση αντιστροφής του μετώπου και από Ασφαλιστικό - Αναδιοργάνωση, να γίνει Αναδιοργάνωση και μετά Ασφαλιστικό, όπως ορισμένοι προσδοκούν, κι αυτό από την ψήφο των συναδέλφων θα αποκλειστεί...

Η επανάληψη του έργου : "Βγάλτε το ΕΥΡΩ κι εμείς θα λύσουμε το Ασφαλιστικό", δεν βρίσκει θεατές. Αφελείς δεν υπάρχουν πλέον.

Είναι καλό λοιπόν, πριν τις εκλογές, να υπάρξει συμφωνία, έτσι ώστε το νέο Δ.Σ να ασχοληθεί με το σοβαρό θέμα της ολοκλήρωσης Νομοθετικά του Ασφαλιστικού και μετά των θεμάτων προσαρμογής της Τ.Ε στα νέα δεδομένα. Αφού η πρόσφατη εμπειρία μας από το Ασφαλιστικό μας διδάσκει ότι σήμερα δεν αρκεί απλά μια συμφωνία για να πει κανείς ότι "ησυχάζει". Αντίθετα, το μετά είναι ακόμα πιο σημαντικό κομμάτι και θα χρειαστεί έναν Σύλλογο ακόμα πιο ισχυρό, ακόμα πιο δυνατό.

Σε κάθε περίπτωση, οι συνάδελφοι έχουν πλέον κατανοήσει και το εκφράζουν αυτό στις περιοδείες μας σε όλα τα Υποκ/τα που έχουμε επισκεφτεί:

ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣ, ΠΟΥ ΕΠΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Π.Α.Σ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ανακοινώθηκε πρόσφατα η τοποθέτηση Διευθυντή στο Υποκ/μα Σερρών. Υπενθυμίζουμε ότι για την τοποθέτηση Δ/ντή στο συγκεκριμένο Υποκ/μα, είχε προκηρυχθεί η θέση. Αλήθεια, η συμπλήρωση της κενής θέσης έγινε από τους συναδέλφους που υπέβαλλαν αίτηση ή η προκήρυξη ήτανε για τα "μάτια του κόσμου". Φαίνεται πως οι κυκλικές μετακινήσεις συναδέλφων από την Καβάλα στη Φλώρινα, από τη Φλώρινα στις Σέρρες και του πρόσφατα προαχθέντος εντεταλμένου στην Καβάλα από το Βόλο, μόνο τα κριτήρια της προκήρυξης δεν καλύπτουν. Μυρίζουν από μακριά διαπλεκόμενα παραταξιακά και κομματικά συμφέροντα...

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154550 powered by zipi