Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  Ο Φεβρουάριος φευγει η 5η Μαρτίου έρχεται

Αθήνα: 24/02/2003
 

Ο Φεβρουάριος σχεδόν έφυγε και οι υποσχέσεις για συμφωνία Νομοθετικής ολοκλήρωσης του Ασφαλιστικού, δεν έχουν υλοποιηθεί. Eλπίζουμε έστω και τώρα, να έχουμε θεσμικά ολοκληρωμένη συμφωνία για τη λύση του Ασφαλιστικού και για τη συζήτηση των θεμάτων της προσαρμογής της Τ.Ε στα σημερινά δεδομένα, αμέσως μετά. Έτσι, το νέο Δ.Σ του ΣΥΤΕ, θα ασχοληθεί με το εξίσου σημαντικό θέμα της θετικής ολοκλήρωσης των συμφωνιών.

Πιστεύουμε όμως, πως η άλλη πλευρά (Διοίκηση - Κυβέρνηση) περιμένει και αυτή με ειδικό ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των εκλογών της 5/3/03. Ίσως να ελπίζει πως θα δοθούν δυνατότητες για αλλαγή της στρατηγικής του ΣΥΤΕ. Δηλαδή, προσδοκά πως θα αντιστρέψει το πλαίσιο από Νομοθετική ολοκλήρωση του Ασφαλιστικού και κατόπιν συζήτηση των θεμάτων της αναδιοργάνωσης, σε Αναδιοργάνωση πρώτα με υπόσχεση (!) λύσης του Ασφαλιστικού αργότερα. Είμαστε σίγουροι ότι η προσδοκία τους αυτή θα μείνει ανεκπλήρωτη.

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των περιοδειών σε όλα τα Υποκαταστήματα της Τράπεζάς μας και έχοντας γνώση των διαθέσεων και των συναδέλφων μας στο Λεκανοπέδιο, έχουμε πλέον τη βεβαιότητα πως η στρατηγική του μετώπου Ασφαλιστικού - Αναδιοργάνωσης όχι μόνο θα ενισχυθεί, αλλά και θα καταστεί ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ για το νέο Δ.Σ του ΣΥΤΕ. Στη σημερινή συγκυρία η ανάδειξη της ΠΑΣ σε πρωταγωνιστή, έχει γίνει συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων μας. Αυτό αποτελεί και την καλύτερη απάντηση σε όσους προσδοκούν πιθανά πισωγυρίσματα. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενισχυθεί η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ και η αποτελεσματική δράση του Συλλόγου μας.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ

Είναι λογικό, ο κάθε συνδυασμός, η κάθε κίνηση, στην προεκλογική περίοδο, να θέλει να τύχει της μεγαλύτερης δυνατής προτίμησης των συναδέλφων μας.

Η συγκυρία όμως απαιτεί απ΄όλους μας αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Δεν πρέπει να υπονομευθεί και πάλι η δυνατότητά μας για λύση του Ασφαλιστικού και η συζήτηση των σοβαρών θεμάτων της Αναδιοργάνωσης με σεβασμό στην εργασιακή Αξιοπρέπεια του συνόλου των συναδέλφων μας. Με λύπη μας διαπιστώσαμε την προεκλογική τακτική ορισμένων δυνάμεων (ΕΣΑΚ), που μετά από χρόνια μόνιμης συγκατοίκησης με τους βασικούς υπεύθυνους της δεκαετούς "ένοχης σιωπής" στα προεδρεία του ΣΥΤΕ, να έρχονται σήμερα και ουσιαστικά να υπονομεύουν τη στρατηγική ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ - ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.

Το να σημειώνει κανείς, τους υπαρκτούς κινδύνους που ελλοχεύουν στην πορεία προσαρμογής της Τ.Ε στη σημερινή πραγματικότητα, είναι θετικό. Το να καθιστά όμως τους κινδύνους αυτούς σε βεβαιότητα, που μάλιστα έχουν γίνει αποδεκτοί από το σ.κ. σε αντάλλαγμα της λύσης του Ασφαλιστικού, είναι τραγικό. Δεν υπονομεύει απλά μια μεγάλη θεσμική πρόκληση που βρίσκεται μπροστά μας, αλλά γίνεται αντικειμενικά "βαποράκι" των καθημερινών τρομοκρατικών δημοσιευμάτων του Τύπου. Ταυτόχρονα εμφανίζονται ανιστόρητοι και αντιφατικοί όσοι δείχνουν να μην κατανοούν ότι η δυσκολία επίλυσης του Ασφαλιστικού δεν βρίσκεται σε οικονομικούς λόγους. Διότι, με την ένταξη των Ταμείων στην Τράπεζα μεσοβραχυπρόθεσμα, τα κέρδη της Τράπεζας και επομένως και ο κρατικός προϋπολογισμός θα ενισχυθούν με αρκετά δις από την αξιοποίηση της κινητής και μόνο περιουσίας των Ταμείων. Η δυσκολία επίλυσής του είναι πολιτική και βρίσκεται ακριβώς σε αυτό για το οποίο υψώνουν τους τόνους, δηλ. το βαθμό απασχόλησης και τις εργασιακές σχέσεις στην Τ.Ε ! Η λύση της ένταξης των Ταμείων στην Τ.Ε, δεν εγγυάται απλώς τις ασφαλιστικές μας παροχές. Αλλά "υποχρεώνει" την ύπαρξη ικανού αριθμού εργαζομένων στην Τ.Ε με σταθερή εργασιακή σχέση. Αποτελεί την καλύτερη ασπίδα, μαζί με την περιφρούρηση των εργασιών και την ανάπτυξη νέων, για όλους τους συναδέλφους σε Κέντρο και Υποκ/τα.

Γι αυτό, η λύση του Ασφαλιστικού δεν ενδιαφέρει μόνο τους παλαιότερους συναδέλφους και την πρέπουσα αξιοπρεπή αντιμετώπισή τους... Ενδιαφέρει πολύ περισσότερο τους νέους συναδέλφους, που έχουν έτσι κι αλλιώς μακρύ υπηρεσιακό βίο στην Τράπεζα. Γι αυτό και η λύση του Ασφαλιστικού, αποτελεί προϋπόθεση για την αποφασιστική, χωρίς "φοβίες" παρέμβασή μας στα θέματα της προσαρμογής της Τ.Ε, που οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε σε όφελος του συνόλου των συναδέλφων μας.

Θέλουμε τέλος, να σημειώσουμε, πως μας αφήνουν αδιάφορους οι φήμες ορισμένων, που θέλουν να ανακόψουν τη φανερή πλέον προτίμηση των συναδέλφων μας στην ΠΑΣ. Ανακαλύπτουν μυστικές συμφωνίες και μοιράζουν καρέκλες και αξιώματα. Λες και μείναμε 10 χρόνια αμετακίνητοι στις θέσεις μας και έξω από τη "θαλπωρή της εξουσίας", για να διαπραγματευτούμε σήμερα αυτό που είναι αδιαπραγμάτευτη θέληση των συναδέλφων μας.

    Ενισχύουμε το μέτωπο Ασφαλιστικού - Αναδιοργάνωσης
    Αναδεικνύουμε την ΠΑΣ στο κέντρο αυτού του μετώπου

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Π.Α.Σ.

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154551 powered by zipi