Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  Προαγωγές – Αναδιοργάνωση, Ολοκληρώνεται η δίκη του ταμείου υγείας, Η πρόσφατη συνάντηση του ΣΥΤΕ με τους νέους συναδέλφους

Αθήνα: 23/12/2003
 

ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ – ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Με την πρόσφατη απόφαση του Γ.Σ. της Τράπεζας και την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου, ολοκληρώθηκαν οι προαγωγές στους ανώτερους βαθμούς. Τα όσα προηγήθηκαν των προαγωγών, αλλά ιδιαίτερα αυτά που ακολούθησαν, επιβεβαιώνουν απόλυτα για άλλη μια φορά την θέση μας. "Η Αναδιοργάνωση της Τ.Ε. είναι αναγκαίος όρος για το εργασιακό παρόν και μέλλον μας σε αυτήν".

Φυσικά, Διοίκηση και Κυβέρνηση ίσως να επιδιώκουν μέσα από αυτήν, την μονομερή και σε βάρος μας αλλαγή των εργασιακών δεδομένων. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί το σ.κ. να κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα. Με αφορμή τις πρόσφατες προαγωγές διακρίνουμε και πάλι πως "Η στασιμότητα και η απαξία που έχει συντελεσθεί σε μεγάλους τομείς της δημιουργικής μας ζωής μέσα στην Τράπεζα, λειτουργεί σχεδόν αποκλειστικά σε βάρος μας".

Ενώ για πρώτη φορά στα τελευταία 25 χρόνια, πραγματοποιήθηκαν προαγωγές μέσα σε ένα χρόνο 200 και πλέον συναδέλφων στους ανώτερους βαθμούς και οι πρόσφατες προαγωγές δεν είχαν σε μεγάλο βαθμό, τις ακρότητες των προηγούμενων, εν τούτοις είναι διάχυτη η απογοήτευση σε μεγάλο αριθμό συναδέλφων και δικαιολογημένα.

    Ίσως εάν είχανε προαχθεί

      > Όλοι οι συνάδελφοι που αναπληρώνουν τον Διευθυντή τους στα Υποκαταστήματα.

      > Όλοι οι αναπληρωτές Τμημάτων και φυσικά οι Προϊστάμενοι που παραλήφθηκαν.

      > Και δεν είχανε αγνοηθεί εμφανώς τόσο πολύ το ΙΕΤΑ, η παλιά Εμπορικών Συναλλαγών, οι λογιστικοί της Δ.Ο.Μ και της Στατιστικής κ.ά.

    η απογοήτευση να ήτανε αρκετά μικρότερη.

Όμως σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα θα υπήρχε και το γιατί θέλει εμπεριστατωμένη απάντηση και όχι κραυγές που επιχειρούν να συσκοτίσουν την πραγματική κατάσταση.

Στην τελευταία δεκαετία, ενώ το προσωπικό ωρίμαζε βαθμολογικά και δικαιολογημένα φιλοδοξούσε να τοποθετηθεί και να εξελιχθεί σε ανώτερες θέσεις, η Τράπεζα σταδιακά αλλά σταθερά απαξίωνε την δημιουργική του απασχόληση στα πλαίσια της νέας Τράπεζας που εν πολλοίς ως ουσία έχει δημιουργηθεί. Τα νέα εργασιακά δεδομένα που δημιουργούσε η ίδια η ζωή, "χάριν της εργασιακής ειρήνης για να βγει το Ευρώ" αγνοήθηκαν από τη Διοίκηση και την τότε πλειοψηφία του ΣΥΤΕ. Σήμερα αντί να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους, απέναντι σε αυτό το τόσο ζωτικής σημασίας θέμα για όλους μας, με αφορμή τις προαγωγές υψώνουν κραυγές συσκότισης.

Θεωρούν πως αυτές, αποτελούν προνομιακό πεδίο για ξεπλυθούν οι ευθύνες τους από μια στείρα κομματική αντιμετώπιση του μεγάλου θέματος της αναδιοργάνωσης. Οι φίλοι της ΕΣΑΚ με το γνωστό 14-1, νομίζουν πως έκαναν το κομματικό τους χρέος και πλένοντας τα χέρια τους ως πόντιος Πιλάτος ,δεν έχουν καμιά ευθύνη για το παρόν και το μέλλον μας. Ενώ ο ηγετικός πυρήνας της ΔΑΚΕ / Πρωτοβουλία, προσπαθεί το προσωπικό τους δράμα να το μεταφέρει στους κόλπους του ΣΥΤΕ.

“Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη”

Με τις τελευταίες ανακοινώσεις, ο ηγετικός πυρήνας της ΔΑΚΕ / Πρωτοβουλία προσπαθεί να κοινωνικοποιήσει το δράμα του.

Αφού "κατάπιαν" τα όσα έλεγαν μια εξαετία, για προγραμματικό προεδρείο και κατά του τότε Γραμματέα του ΣΥΤΕ, μπήκαν στο προεδρείο στη θέση του χωρίς δεύτερη κουβέντα...

Αφού ψήφισαν και στήριξαν την διενέργεια των προαγωγών, τον Οκτώβριο όταν είδανε ότι δεν τους βγαίνει "το πακέτο των προαγωγών" όπως θα ήθελαν, επεχείρησαν να τις ματαιώσουν.!!

Σήμερα, διαπιστώνοντας πως βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση από άλλους συναδέλφους "του πολιτικού τους χώρου", που προήχθησαν ή είχαν ήδη προαχθεί, εν όψει ενδεχόμενης Κυβερνητικής αλλαγής, βάλλουν κατά δικαίων και αδίκων.

Μέσα στην παραζάλη τους, ξέχασαν πως στην ζωή υπάρχει και ο αυτοσεβασμός. Ότι θα έπρεπε τουλάχιστον να είχανε παραιτηθεί από την θέση τους στο Δ.Σ. Όταν απαξιώνεις πλήρως τον θεσμό του προέδρου του Δ.Σ. δεν παραμένεις στην θέση του "συνοδηγού"...

Είναι τέτοια η απομόνωση τους, που κάνουν ανοίγματα στον επικεφαλής της Παρέμβασης. Τον οποίο ενώ μέχρι χθες τον κατηγορούσαν ασύστολα, τώρα τον εμφανίζουν σαν παραληφθέντα στις προαγωγές των Υποδιευθυντών της ΔΟΜ, ενώ γνωρίζουν πως απλά δεν κρίθηκε η σειρά του. Ταυτόχρονα για τους δύο συναδέλφους που πραγματικά παραλείφθηκαν από τους πίνακες της ΔΟΜ, δεν βρήκαν το ελάχιστο να πουν για αυτήν την πράγματι μικρόψυχη στάση της Διοίκησης.

Εκεί που πραγματικά δίνουν τα ρέστα τους, είναι στον προαχθέντα "λίσταρχο". Μόνο που δεν μας εξήγησαν, γιατί ο μοναδικός κατ' αυτούς δεξιός Δ/ντής, απαίτησε με σθένος την προαγωγή του!

Τέλος όσον αφορά τα απαξιωτικά τους σχόλια για το θεσμό του Προέδρου και του εκπροσώπου μας, δεν χρειάζεται καμιά απάντηση. Στους άκαπνους και στους απόντες, την απάντηση την έχουν δώσει προ πολλού οι ίδιοι οι συνάδελφοι μας. Η εκτίμηση και η στήριξη των οποίων, μόνο πρόσθετες ευθύνες μας δημιουργούν εν όψει μάλιστα των μεγάλων προβλημάτων που έχουμε μπροστά μας. Όσοι ελπίζουν να ξεμπλέξουν εύκολα μαζί μας γελιούνται. Είμαστε παρόντες και σήμερα και θα είμαστε και μετά τις ερχόμενες εκλογές.

Όποτε και εάν ανοίξει το θέμα της Αναδιοργάνωσης, οι συνάδελφοι γνωρίζουν πως θα είμαστε στην πρώτη γραμμή...

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Η Δίκη των εμπλεκομένων προσώπων στην κατάχρηση των εισφορών μας στο Ταμείο Υγείας πλησιάζει στο τέλος της. Έχοντας παρακολουθήσει από κοντά την δικαστική διαδικασία, περιμένουμε την τελική κρίση του Δικαστηρίου. Για το όλο θέμα θα μιλήσουμε αμέσως μετά.

Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Η πρόσφατη συνάντηση του ΣΥΤΕ με τους νέους συναδέλφους, αποτέλεσε για όλους μας μια πολύ καλή ευκαιρία, για να επιβεβαιωθούν στην συζήτηση μας ,τα μεγάλα προβλήματα που πρέπει να συζητηθούν επί τέλους στον χώρο μας. Όταν αξιόλογοι συνάδελφοι , για πρώτη φορά έχουν φτάσει στο σημείο προβληματισμού και αποχώρησης για το Υπουργείο Οικονομικών , κανείς δεν πρέπει να μένει απαθής και ιδιαίτερα η Διοίκηση της Τ.Ε.

Ταυτόχρονα όμως και οι νέοι συνάδελφοι πρέπει να κατανοήσουν, πως ότι έχει επιτευχθεί στο χώρο μας ως κοινωνικό κεκτημένο και αυτό είναι πολύ σημαντικό, έχει επιτευχθεί με την ενότητα του συνόλου του προσωπικού. Κανείς δεν είναι υπέρ της ισοπέδωσης, όμως και κανείς δεν θέλει και δεν θα επιτρέψει να γίνει η Τράπεζα μια Τράπεζα των διαχωρισμών και των γκέτο ,που οδηγούν εν τέλει σε καθεστώς Πολυεθνικής, με καύσιμα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.

Είμαστε σίγουροι και διεφάνει και από την συζήτηση, πως και οι νέοι συνάδελφοί μας κατανοούν τα παραπάνω και την ανάγκη να ενεργοποιηθούν στο σ.κ του χώρου, προσφέροντας τον φρέσκο αέρα που είναι αναγκαίος σε όλους μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Π.Α.Σ.

Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και του νέου έτους , ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους μας και τις οικογένειες τους, Υγεία και προσωπική ευτυχία. Ένα 2004 καλύτερο από το 2003, ειρηνικό και με λιγότερο πόνο και δάκρυα για όλους τους συνανθρώπους μας στη μάνα γη...

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154561 powered by zipi