Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  Επιμένουμε σταθερά

Αθήνα: 26/03/2003
 
  • ΠΡΩΤΑ Νομοθετική Ολοκλήρωση του Ασφαλιστικού
  • ΜΕΤΑ Συζήτηση των θεμάτων της Αναδιοργάνωσης

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά, πως σύμφωνα με το παραπάνω στρατηγικό πλαίσιο, πήγαμε στις εκλογές στις 5.3.03. Η Π.Α.Σ. στις εκλογές αυτές δεν έκρυψε ούτε τις θέσεις της, ούτε πολύ περισσότερο τις προθέσεις της. Ζήτησε από τους συναδέλφους να ενισχύσουν την παραπάνω στρατηγική, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ΠΑΣ ώστε να έχει μια κεντρική θέση μάχης στο μέτωπο Ασφαλιστικού - Αναδιοργάνωσης. Είναι επομένως αδιανόητο για μας σήμερα, να εγκαταλείψουμε αυτό για το οποίο δεσμευτήκαμε προεκλογικά στους συναδέλφους μας. Είναι παράλογο να ζητάνε από εμάς, που συμβάλλαμε αποφασιστικά, στη διαμόρφωση της παραπάνω στρατηγικής, να ξεχάσουμε τις θέσεις μας, προκειμένου να "διευκολύνουμε" τη συγκρότηση του ΔΣ του ΣΥΤΕ, χωρίς δέσμευση στο παραπάνω στρατηγικό πλαίσιο.

Ας μην ξεχνούν αυτοί που σήμερα λένε πως τους εμποδίζουμε να συγκροτηθούν σε σώμα, γιατί τάχατες ζητάμε τη θέση του Προέδρου του ΔΣ, πως είμαστε εμείς οι σύμβουλοι της ΠΑΣ, που χωρίς καμιά θέση στα προηγούμενα Δ.Σ του ΣΥΤΕ, μπήκαμε μπροστά στη μάχη του γενικότερου Ασφαλιστικού και στηρίξαμε τη δράση του ΣΥΤΕ μέχρι και σήμερα. Γιατί επομένως δεν προχωρούν στη συγκρότηση του ΔΣ του ΣΥΤΕ, αφού οι δεκατρείς σύμβουλοι συμφωνούν στην Αναλογική συγκρότησή του χωρίς δέσμευση στο στρατηγικό πλαίσιο; Η πρακτική αλλά και η δήλωσή μας στο πρώτο ΔΣ ήταν σαφής. Εάν προχωρήσετε σύμφωνα με την μέχρι τώρα στρατηγική του ΣΥΤΕ (Πρώτα Ασφαλιστικό - Μετά Αναδιοργάνωση) θα έχετε την αμέριστη βοήθειά μας. Τι τους προβληματίζει λοιπόν; Μήπως θέλουν να αλλάξουν βαθμιαία το στρατηγικό πλαίσιο και ζητούν και τη δική μας συνενοχή;

Εάν η ΠΑΣΚΕ θέλει να πάει με τη νέα ΔΑΚΕ στη θέση της παλιάς, μπορεί να το κάνει. Δεν έχει ανάγκη και της δικής μας στήριξης. Έχει δικαίωμα και ίσως κομματική συνδικαλιστική υποχρέωση, να επιλέγει δίπλα της αυτούς που μέχρι χθες τους έβριζε ως απεργοσπάστες και πρώην μέλη του Επιστημονικού.

Εάν η ΔΑΚΕ-Πρωτοβουλία, επειδή σήμερα πήρε τη σφραγίδα της Ρηγίλλης, θέλει να πάει μετεκλογικά με την ΠΑΣΚΕ χωρίς προγραμματική δέσμευση, ενώ προεκλογικά άλλα έλεγε και έβριζε τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα, δικαίωμά της και ίσως κομματικο - συνδικαλιστικό της καθήκον. Ας μην περιμένει λοιπόν κανείς από την ΠΑΣ που δέκα και πλέον χρόνια δεν μπήκε στη λογική της συμμετοχής σε αναλογικά προεδρεία για διανομή της λείας, να το πράξουμε σήμερα σε οριακά κρίσιμη διετία.

Δεν μας ενδιαφέρει η λογική του μισού - μισού Προέδρου ή του μισού - μισού Γραμματέα, του Εντεταλμένου, του Υποδιευθυντή ή του Διευθυντή.

Οι θέσεις μας ξεκάθαρες. Η δράση μας κρυστάλλινη

Αμέσως μετά τις εκλογές προτείναμε προς την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ αυτό για το οποίο είχαμε δεσμευθεί προεκλογικά στη συζήτησή μας. Κοινή ομάδα εκλεγμένων συμβούλων για μετεκλογική συνεργασία πάνω σε όλα τα θέματα και αυτό της συγκρότησης του ΔΣ του ΣΥΤΕ. Η απάντησή της υπήρξε αρνητική. Δεν το σχολιάζουμε στην παρούσα φάση. Όμως προεκλογική συνεργασία χωρίς ενωτική δράση αντιφάσκουν.

Στο πρώτο ΔΣ, προτείναμε την αντιπροσωπευτική συγκρότησή του, με δέσμευση στο στρατηγικό πλαίσιο. Πρώτα ασφαλιστικό - Μετά αναδιοργάνωση. Ανοίγοντας και το θέμα της Επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε. Τονίσαμε πως με βάση την ιστορία και την αγωνιστική προσφορά της κάθε κίνησης, διεκδικούμε έναν κεντρικό - πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα τέτοιο σχήμα. Οι υπόλοιποι δεκατρείς σύμβουλοι συμφώνησαν σε Αναλογικό - Αντιπροσωπευτικό προεδρείο, χωρίς προγραμματικό πλαίσιο και δέσμευση.

Τι τους εμποδίζει λοιπόν να προχωρήσουν;
Γιατί τόσο πολύ "μας θέλουν μέσα"; Γιατί την ευθύνη της μη συγκρότησης την έχουν οι δύο σύμβουλοι της ΠΑΣ και όχι αυτοί που δεν απλή, αλλά συντριπτική πλειοψηφία του Δ.Σ;

  • Αν μας θέλουν θα πρέπει να μας ακούσουν
  • Το κεφάλι μας έτσι ή αλλιώς πάντοτε το θέσαμε "στο στόμα του λύκου" όταν χρειάστηκε. Ας μας επιτρέψουν "την πλάτη μας" να τη στηρίξουμε όπου εμείς θεωρούμε σωστό για το συλλογικό συμφέρον.
  • Αριστερός μαϊντανός, σε σχέδια Κυβέρνησης - Αντιπολίτευσης - Διοίκησης δεν πρόκειται να γίνουμε.
    Οι συνάδελφοι ακόμα και αυτοί που δεν ψήφισαν την ΠΑΣ, γνωρίζουν καλά, πως από την ΠΑΣ θα ζητήσουν ΑΥΡΙΟ να μπει μπροστά.
  • Τόσο για το Ασφαλιστικό όσο και για το μέλλον Διευθύνσεων, ΙΕΤΑ, ΜΗΚΕ, Υποκ/των, Αμοιβών και Εργασιακών Σχέσεων (!).

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Π.Α.Σ.

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154535 powered by zipi