Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  Το ΜΗΚΕ δικαιούται να προχωρήσει μπροστά κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει την προοπτική του

Αθήνα: 17/02/2004
 

Με αφορμή την πρόσφατη δημιουργία της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Στρατηγικού Σχεδιασμού, έκπληκτοι παρακολουθήσαμε μια αντιφατική πρακτική που δεν εκφράζει τόσο τα άμεσα όσο και τα μεσομακροπρόθεσμα συμφέροντα του ΜΗΚΕ.

Η δράση ορισμένων συναδέλφων του Κέντρου, πολύ απέχει από το να εκφράζει αυτό που αποτελεί και το πραγματικό κεφάλαιό του. Το ανθρώπινο δυναμικό, που στο σύνολο του απέδειξε την ικανότητά του στα τελευταία χρόνια να ανταποκρίνεται και στα πιο δύσκολα έργα. Εκεί όπου άλλες Ευρωπαϊκές Κ.Τ. “κόλλησαν”, το ΜΗΚΕ όχι μόνο τα κατάφερε αλλά απόσπασε και τα εύσημα όλων .

Η σύνθεση της πολύτιμης εμπειρίας, με τη φρεσκάδα της γνώσης και την διάθεση δημιουργικής προσφοράς της συντριπτικής πλειοψηφίας των νέων, έχει προσδώσει στο Κέντρο τεράστιες δυνατότητες.

Αντί, λοιπόν, να προβληθεί αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα και με βάσει αυτό, να αποδείξουμε την ικανότητα μας να αναπτύσσουμε και να συντηρούμε όλες τις μεγάλες εφαρμογές που απαιτεί η εποχή μας για την Τ.Ε., ορισμένοι συμπεριφέρονται με νοοτροπίες και πρακτικές μιας άλλης εποχής.

Αυτήν της “κλειστής γνώσης” και “των ανταγωνισμών ομάδων και προσώπων ”, που ίσως να ωφελούσαν μεμονωμένα κάποιους, δυσφημούσαν όμως το ίδιο το Κέντρο.

Στην εποχή μας, η συνολική γνώση δεν αποτελεί προνομιακό πεδίο μόνο όσων εργάζονται σε μια αντίστοιχη Διεύθυνση. Αντίθετα από άλλες εποχές, η παραγωγική έκρηξη που ζούμε σε όλους τους τομείς της επιστήμης και της τεχνικής, είναι προϊόν της συνδυαστικής λογικής, προσέγγισης και εφαρμογής περισσότερων επιστημών.

Είναι επομένως εγκληματικά ανιστόρητοι, όσοι ζουν και δρουν με την λογική “του εκβιασμού της αναντικατάστατης χρησιμότητας...” Προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες σε εκείνους που υποτίθεται ότι αντιμάχονται και οι οποίοι κατ΄ αυτούς θέλουν την υπονόμευση του Κέντρου. Σε όσους κατά την εκτίμηση τους θέλουν να δίνουν τα έργα στις εταιρείες!!

Τελικά με τη συμπεριφορά τους αποτελούν το αναγκαίο άλλοθι όλων εκείνων που επιβουλεύονται το Κέντρο και των αδηφάγων εταιρειών που μυρίζουν το χρήμα από χιλιόμετρα μακριά…

Αλήθεια ποιος αντιπάλεψε και εν τέλει υπονόμευσε το τμήμα Στρατηγικού Σχεδιασμού; Για το οποίο σήμερα ξιφουλκούν σε σημείο υστερικής κινδυνολογίας και συμπεριφοράς κατά της συλλογικής εκπροσώπησης. Που σε αυτή τη δύσκολη φάση χρέος όλων ήτανε η στήριξη της αξιοπιστίας της, όταν έτσι ή αλλιώς τα “μεγάλα θέματα” της Αναδιοργάνωσης βρίσκονται μπροστά μας...

Αντί μιας δημιουργικής πρότασης, που θα προσέδιδε στο τμήμα αυτό, το ουσιαστικό περιεχόμενο του μετά την αποσύνδεση Πληροφορικής και Οργάνωσης αυτό που ζητήθηκε από τον ΣΥΤΕ και μάλιστα “αιτιολογημένα” , ήτανε η διατήρηση του τμήματος ως είχε στην Πληροφορική.

Στις συζητήσεις με την Διοίκηση , ο ΣΥΤΕ κατάφερε το αίτημα αυτό να γίνει αποδεκτό. Ταυτόχρονα προκειμένου να μην υπάρχει καμιά αμφισβήτηση, τα δύο τμήματα που δημιουργούνται στην Οργάνωση, αυτό του Στρατηγικού Σχεδιασμού και της Αξιολόγησης Θεσμικών και Οργανωτικών Αλλαγών από τα Πληροφοριακά συστήματα, δεν αποτελούν ξεχωριστό Τομέα. Ο ΣΥΤΕ με τον τρόπο αυτό ήθελε να μην αφήσει περιθώρια παρερμηνειών και αμφισβητήσεων από οποιονδήποτε κακοπροαίρετο.

Αντί επομένως να στηριχθεί ο ΣΥΤΕ, όταν μάλιστα υλοποιήθηκε το αίτημα που πρόβαλλαν, βρεθήκαμε μπροστά σε μια απαράδεκτη κατάσταση και λογική. Μια ώρα πριν το Γ.Σ. της Τ.Ε. το αρχικό αίτημα απόκτησε και ουρά. Όχι μόνο να “σωθεί” το σπίτι μας, αλλά να “γκρεμισθεί” και του γείτονα.!!

Και με μια συμπεριφορά που προκάλεσε την αντίδραση όχι μόνο του προέδρου αλλά και κάθε καλοπροαίρετου συμβούλου, απαιτούσαν στο πάρα πέντε, να ανατρέψουν αποφάσεις του ΣΥΤΕ, που αφορούσαν τα δικαιώματα εκατοντάδων συναδέλφων όλων των Διευθύνσεων!!!

Αυτή η λογική και πρακτική έρχεται από το παρελθόν, από το οποίο ορισμένοι δεν μπορούν να απαλλαγούν . Αλλιώς πως να εξηγηθεί η υποτίμηση της μεγάλης προόδου που έκανε το Κέντρο τα τελευταία χρόνια. Η κινδυνολογία τους έφτασε σε τέτοιο σημείο, ώστε να ισχυρίζονται πως το εναλλακτικό κέντρο αδιάλειπτης λειτουργίας, θα δοθεί στο νέο τμήμα της οργάνωσης!! Και αυτό, ενώ γνωρίζουν πως στα πλαίσια της Πληροφορικής, το έργο αυτό το έχει αναλάβει συγκεκριμένη ομάδα συναδέλφων τους!!

Είμαστε υποχρεωμένοι να θέσουμε σε γνώση όλων των συναδέλφων την παραπάνω ατελέσφορη τακτική , η οποία μόνο ζημιά κάνει στο Κέντρο. Τακτική που δίνει “δικαιώματα” σε όλους εκείνους, που μονίμως θέλουν να προβάλλουν αρνητική εικόνα για το ΜΗΚΕ. Το μέλλον του οποίου ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους σε αυτό, σε οποιαδήποτε θέση και με οποιαδήποτε ειδικότητα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΠΑΣ

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154492 powered by zipi