Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  Πάνω απο τα χρήματα υπάρχει η αξιοπρέπεια

Αθήνα: 01/06/2004
 

Η Διοίκηση της Τράπεζας και προσωπικά ο Διοικητής θεωρεί πως με 86.000 Ευρώ, που με ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ θέλει να μοιράσει σήμερα στους συναδέλφους μας της ΔΕΠΣ και ίσως σε κάποιες άλλες αύριο, θα ξεμπλέξει με το συνδικαλιστικό κίνημα, πριν ανοίξει την ΠΟΡΤΑ στις εισηγήσεις των “Αμερικανών”, για μια νέα Τράπεζα από μηδενική βάση !!!

Αξιοποιώντας τη σοβαρή καθυστέρηση του ΣΥΤΕ να ανοίξει με σταθερότητα εδώ και χρόνια το θέμα των αλλαγών στην Τράπεζα, ιδιαίτερα πριν το Ευρώ , καθώς και την έλλειψη μιας συνολικής πολιτικής που θα απαντούσε στις νέες εξειδικευμένες εργασιακές απαιτήσεις, εκτιμά πως το κλίμα είναι κατάλληλο για επιθετικές ενέργειες κατά της εργασιακής μας ενότητας.

Κάνοντας αποτίμηση πως, η πρόσφατη Αναδιάταξη Διευθύνσεων του Κεντρικού, δεν είχε, χάρη στη συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων, το προσδοκώμενο γι’ αυτόν αποτέλεσμα, δηλαδή μείωση εργασιακών θέσεων ευθύνης, προσπαθεί να απεμπλακεί από τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ. Δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί και έχουν ανακοινωθεί στους συναδέλφους μας, ότι δηλαδή αμέσως μετά τις εκλογές η Διοίκηση θα συζητήσει με τον ΣΥΤΕ το σύνολο των προτασεών της για την ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ.

Από την παραπάνω συμφωνία θέλει λοιπόν να απεμπλακεί η Διοίκηση, επιλέγοντας άλλη τακτική. Πρώτα να μας διασπάσει και μετά κατακερματισμένους να μας ανακοινώσει το πακέτο της Αναδιοργάνωσης.

Ξεκινά από τους συναδέλφους της ΔΕΠΣ, θεωρώντας πως εύκολα θα αναλάβουν αυτοί το ρόλο που τους επιφυλάσσει.

Γελιέται όμως ο κ . Διοικητής. Το χρήμα δεν έχει για όλους την επιρροή και τη σημασία, που ίσως έχει για εκείνον. Για τους συναδέλφους μας στην Τράπεζα Ελλάδος υπάρχει αποδεδειγμένα και η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ! Κάτι το οποίο σεβάσ τ ηκαν όλοι οι προκ ά τοχοί του και ιδιαίτερα ο σημερινός αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας.

Ας αφήσει λοιπόν κατά μέρος αυτήν την τακτική. Αν πράγματι θέλει να αναγνωρίσει και να στηρίξει οικονομικά το έργο των συναδέλφων, αυτό μπορεί και πρέπει να γίνει θεσμικά, σε συμφωνία με τον ΣΥΤΕ.

Ας καταλάβει επιτέλους ότι διοικεί την Τράπεζα της Ελλάδος και όχι την Τράπεζά του.

Η πολιτική συμφωνία με τους εργαζόμενους, για το παρόν και το μέλλον τους είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Η Τράπεζα της Ελλάδος και ο ρόλος της, ακόμα και στα πλαίσια της σημερινής αστικής πολιτικής, δεν είναι υποταγμένος στα στενά όρια του κέρδους.Αυτό το ξέρει και ένας πρωτοετής φοιτητής της ΑΣΟΕΕ.

Αν όμως μέσα από την παραπάνω λογική θέλει να συζητήσουμε για περιορισμό της σπατάλης, τότε συμφωνούμε.Μόνο που μια τέτοια συζήτηση πρέπει να αρχίσει από τον β’ όροφο και να επεκταθεί στις προμήθειες και την αναγκαιοτητά τους σε όλη την Τράπεζα...

ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Από τον αγώνα που δίνουμε σήμερα, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό το εργασιακό και ασφαλιστικό μας μέλλον. Η μάχη αυτή και η εξελιξή της, θα κρίνει πολλά για όλους μας. Σε μια αυριανή Τράπεζα του Θεοκρατικού Διευθυντικού Δικαιώματος, κανείς δεν έχει να κερδίσει. Ακόμα και αυτοί, που ίσως να θεωρούν τον εαυτό τους ικανό “να θριαμβεύσει στην άγρια δύση του νέου ανθρωποφάγου εργασιακού περιβάλοντος”.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να περιφρουρήσουμε αυτόν τον αγώνα παίρνοντας την τύχη του στα δικά μας χέρια.

Δεν πρέπει δικαιολογημένες πικρίες να λειτουργήσουν σε βάρος των βαθύτερων και ουσιαστικών συμφερόντων μας.

Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν, να αξιοποιήσει και την πιο μικρή αναστολή μας, για να δικαιολογήσει την δική του θέληση για “στροφή και υποχώρηση”.

ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Στην αρχή αυτής της αγωνιστικής προσπάθειας, θεωρούμε αναγκαίο να προβούμε σε ορισμένες επισημάνσεις.

Η απόφαση του Δ.Σ. του ΣΥΤΕ, στην έκτακτη συνεδριασή του το απόγευμα της Τετάρτης 26/5/04, για άμεση αγωνιστική κινητ ο ποίηση, υπήρξε ΟΜΟΦΩΝΗ των παρόντων συμβούλων. Από την συνεδρίαση απουσίασε ο σύμβουλος της ΕΣΑΚ αν και ειδοποιήθηκε.

Θεωρούμε πως η επίθεσή του κατά της απόφασης του Δ.Σ., διαστρεβλώνοντας πλήρως την ουσία της απόφασης, δε συμβάλλει στην ενότητα του ΣΥΤΕ.

Το να προπαγανδίζεις, πως το Δ.Σ. υιοθετεί την ελέω Διευθυντικού Δικαιώματος πολιτική αμοιβών, όταν εντελώς αντίθετη είναι η απόφαση και ο αγώνας των συναδέλφων μας, τότε αθελά σου βοηθάς και την Διοίκηση και όσους αναζητούν πρόσχημα για να υπονομεύσουν αυτόν τον αγώνα.

Όταν επικαλείσαι την Ευρωπαική Ενωση, το Μάαστριχτ, τον ΣΕΒ και την εκάστοτε Κυβερνητική πολιτική ως φορείς τέτοιων λογικών, δεν επιτρέπεται με την στάση σου στην πράξη να διευκολύνεις την πολιτική τους. Εκτός αν το ζητούμενο είναι όχι η απόκρουση της συγκεκριμένης πολιτικής, αλλά ο ανέξοδος καταγγελτικός λόγος και η εξαργυρωσή του σε κομματικο συνδικαλιστικές ψήφους...

Τονίζουμε πως, για την ΠΑΣ, ο αγώνας που άρχισε θα συνεχισθεί, ανεξάρτητα προσώπων και καταστάσεων, εφόσον παραμένει ίδια η πολιτική της Διοίκησης.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΩΝ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ"

Σχετικά με την συνάντηση της Τρίτης 26/05/04, μεταξύ ΣΥΤΕ-Διοίκησης και ειδικότερα για το θέμα της βαθμολογικής προώθησης λόγω στρατού, έχει ήδη υπάρξει ενημέρωση από ανακοινώσεις του ΣΥΤΕ και παρατάξεων. Θέλουμε απλά να αναφέρουμε, πως το υπόμνημα υποστηρίχθηκε πολύ καλά και αναλυτικά από την εκπροσώπηση του ΣΥΤΕ. Εκφράζουμε συγκρατημένη αισιοδοξία, για θετική κατάληξη του θέματος, με τη συνέχιση των σωστών χειρισμών από πλευράς ΣΥΤΕ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΠΑΣ

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154490 powered by zipi