Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  Θυσιάζουν τα εργασιακά μας συμφέροντα στο βωμό εξωσυνδικαλιστικών σκοπιμοτήτων

Αθήνα: 15/07/2004
 

Είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως, τόσο πριν όσο και μετά τις βουλευτικές εκλογές, για την επικίνδυνη πολιτική που εκφράζεται για τα άμεσα και μακροπρόθεσμα συμφέροντα μας, από τη δράση της συνδικαλιστικής κίνησης ΔΑΚΕ/ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.

Μια ομάδα στελεχών της, που καλύπτονται πίσω από τη θέση του Γραμματέα του ΣΥΤΕ, προκειμένου να πετύχει τους στόχους της, αδιαφορεί για τα εργασιακά συμφέροντα τόσο αυτών που υποτίθεται ότι εκφράζουν όσο και γι’ αυτά των υπολοίπων εν ενεργεία και συνταξιούχων συναδέλφων.

Με αφορμή την έρευνα που διεξάγει η εσωτερική επιθεώρηση στο τμήμα καταμέτρησης, μετά από διαπιστωμένες παράνομες ενέργειες μεμονωμένων συναδέλφων, δημιουργούν από τον τύπο και τα τηλεοπτικά κανάλια μια εικόνα Τ.Ε. σχεδόν άντρο κλεπτών. Μάλιστα, ο Γραμματέας βγήκε στο MEGA και ούτε λίγο ούτε πολύ τόνισε πως η κατάσταση στην Τ.Ε. ήταν τέτοια, που πολλοί ταμιακοί συνάδελφοι των εμπορικών τραπεζών είχαν φθάσει στα πρόθυρα της αυτοκτονίας!!!

Θεωρητικά, στόχος για λαϊκή κατανάλωση μέσα από τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα και ανακοινώσεις είναι ο Διοικητής της Τ.Ε. Και λέμε θεωρητικά, γιατί πρακτικά το αν θα φύγει ή θα μείνει ο Γκαργκάνας, τους είναι αδιάφορο και δεν μπορούν αυτοί να το προσδιορίσουν και το ξέρουν. Αυτό που τους ενδιαφέρει πραγματικά και στο οποίο στοχεύουν είναι το ποιος θα ελέγξει τον Διοικητικό μηχανισμό μετά την αποχώρηση του σημερινού Δ/ντή Διοικητικού.

Εάν πράγματι η αντιδικία τους είχε στόχο τα κακώς κείμενα τότε:

  • Όταν ο Διοικητής ήταν εκτεθειμένος για την ανάληψη των Ταμείων από την Τράπεζα, δεν θα έδιναν διέξοδο τόσο σε αυτόν όσο και στον Χριστοδουλάκη.
  • Όταν έγραφαν την ανοικτή επιστολή στον Γκαργκάνα πριν τις βουλευτικές εκλογές, δεν θα επεδίωκαν συνάντηση μετά για να θέσουν τις απαιτήσεις τους.
  • Όταν πρόσφατα ο Διοικητής ήταν στριμωγμένος με το Bonus της ΔΕΠΣ, δεν θα συναινούσαν στην υποχώρηση του ΣΥΤΕ.
  • Ενώ εάν ήθελαν πράγματι, να υπερασπισθούν όλα αυτά που λένε για τις ευθύνες πρώην Δ/ντών της Δ/νσης Ταμείων και την απαράδεκτη παρουσία τους στο ΣΔΥ, δεν θα συμμετείχαν στο ΣΔΥ νομιμοποιώντας την παρουσία αυτών που καταγγέλλουν. Θα έθεταν το θέμα στον ΣΥΤΕ και δεν θα συμφωνούσαν απλά και μόνο στην ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του ΣΥΤΕ για παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Εν τέλει, δεν θα πολεμούσαν τον Γκαργκάνα δημόσια, ενώ μπροστά του κάνουν τα γλυκά μάτια.. Αλήθεια, γιατί σε τόσες συναντήσεις με τη Διοίκηση ο Γραμματέας δεν άνοιξε μια φορά το στόμα του να θέσει έστω ένα μέρος των όσων για λαϊκή κατανάλωση καταμαρτυρά; Η διγλωσσία και διμορφία η οποία εκπέμπεται από μια θέση θεσμό του Δ.Σ. του ΣΥΤΕ, αυτή του Γραμματέα, μόνο ζημιά προκαλεί στα συμφέροντα των εργαζομένων. Και όσοι στο όνομα των λεγόμενων αναλογικών αντιπροσωπευτικών προεδρείων την στηρίζουν, έχουν ακέραια την ευθύνη.

ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗ ΒΡΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ

Οι συνάδελφοί μας που εργάζονται στη Διεύθυνση Ταμείων, και που το δύσκολο έργο τους και τη συνεισφορά τους τιμούμε, υβρίζονται εν συνόλω. Όλοι όμως αναγνωρίζουν τη σημασία της συμμετοχής τους στις συλλογικές αποφάσεις. Σε τι δρόμους άραγε τους σπρώχνουν τέτοιες καταστάσεις;

Η αδηφάγος διάθεση του Ιδιωτικού κεφαλαίου να βάλει στο χέρι την καταμέτρηση, τη διακίνηση και τη φύλαξη του χρήματος, όπως έχει γίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τροφοδοτείται και στηρίζεται από τέτοιες ενέργειες και δημοσιεύματα.

Όταν στις Ταμιακές εργασίες πατάει το μισό σχεδόν προσωπικό και από την εποχή του κ. Χαλικιά υπήρχε απαίτηση από τις άλλες Τράπεζες για απεγκλωβισμό τους από την Τ.Ε., ας σκεφτούμε ποιον υπηρετούν τέτοιες καταστάσεις, εν όψει μάλιστα Αναδιοργάνωσης ...

Φοβούμαστε ότι το παιχνίδι που παίζεται είναι σικέ.

Γι’ αυτό η Διοίκηση του κ. Γκαργκάνα κάνει οτιδήποτε με τις ενέργειές της προκειμένου να τροφοδοτείται το κατάλληλο κλίμα.

Τελευταία, χωρίς καμιά συστολή, έωλη στα κελεύσματα των παράκεντρων, τοποθετεί αναπληρωτή Διευθυντή στη μεγαλύτερη Δ/νση της Τράπεζας αυτόν που ο ίδιος επί σχεδόν δέκα χρόνια είχε θέσει στο ψυγείο.

Ο κ. Γκαργκάνας που διερύγνυε τα ιμάτιά του στην αντιμετώπιση των δικαστικώς προαχθέντων, τοποθετεί σαν αναπληρωτή διευθυντή έναν δικαστικώς προαχθέντα, αγνοώντας επτά Υποδιευθυντές της Διεύθυνσης που ο ίδιος προήγαγε !!! Απαιτεί μάλιστα, από ότι πληροφορούμαστε, να του χορηγηθεί και ο μισθός του Διευθυντή...

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ασφαλώς και με τον συγκεκριμένο συνάδελφο δεν είχαμε και δεν έχουμε κάτι προσωπικό. Μάλιστα, ευχόμαστε να πετύχει, σε μια Δνση πολύ κρίσιμη για το παρόν και το μέλλον πολλών συναδέλφων στο Κέντρο και τα Υποκαταστήματα...

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τόσο στον ΣΥΤΕ όσο και στην Τράπεζα είναι πλέον προβληματική. Με τέτοιες συμπεριφορές και με τέτοιες μεθοδεύσεις Διοίκησης και συνδικαλιστικών παράκεντρων, είναι σίγουρο πως δεν βγαίνει πέρα η Αναδιοργάνωση. Η διμορφία και διγλωσσία Διοίκησης και συνδικαλιστών υπονομεύει κάθε προσπάθεια συζήτησης στη βάση της ελάχιστης απαραίτητης εμπιστοσύνης, για τόσο μεγάλα θέματα. Οι “μαύρες τρύπες” στη ΣΙΝΑ 16 πρέπει να κλείσουν με ευθύνη των ίδιων των συναδέλφων. Πρέπει οι ίδιοι οι συνάδελφοι να εγκρίνουν με Πανελλαδική ψηφοφορία το βασικό πλαίσιο προτάσεων για το θέμα, πριν την οποιαδήποτε συζήτηση σε Επιτροπή. Το παρόν και το μέλλον μας ως εργαζομένων και συνταξιούχων δεν μπορεί να το αφήσουμε στις μυλόπετρες των κομματικών, πολιτικών και Διοικητικών σκοπιμοτήτων.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΠΑΣ

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154521 powered by zipi