Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία δικαιολογία

Αθήνα: 10/11/2004
 

Η ολοκλήρωση του Ασφαλιστικού, με την απεικόνιση στον ερχόμενο Ισολογισμό της Τ.Ε., Ειδικού Αποθεματικού για την κάλυψη των υποχρεώσεων της Τ.Ε προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, όπως αυτές προβλέπονται από τον πρόσφατο Νόμο, είναι σαφής δέσμευση της σημερινής Διοίκησης .

Η συγκεκριμένη πρόταση, η οποία έχει κατ’ αρχήν συζητηθεί και με τον Υπουργό Οικονομίας, όπως μας ενημέρωσε η Διοίκηση στη σύσκεψη στις 6.9.04, ήταν πρόταση του ίδιου του Διοικητή της Τ.Ε. παρουσία όχι μόνο του ΣΥΤΕ, αλλά και όλων των αρμόδιων στελεχών της Τ.Ε.

Δύο μήνες μετά και ενώ πλησιάζουμε σε μη αναστρέψιμη προθεσμία για την υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης, καμιά κινητικότητα πέραν της διαδικασίας εκτίμησης των ακινήτων της Τράπεζας από την ανάδοχο εταιρία, δεν είναι σε γνώση μας. Η δέσμευση της Διοίκησης για νέα συνάντηση μέσα στον Οκτώβριο, δεν υλοποιήθηκε.

Δικαιούμαστε να είμαστε ανήσυχοι, όταν το παρελθόν δεν επιβεβαίωσε πάντα τις μεγάλες υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της εκάστοτε Διοίκησης. Θυμόμαστε όλοι την ιστορία με την ένταξη των Ταμείων στην Τράπεζα, λύση την οποία ο σημερινός Διοικητής δήλωνε ότι ήταν εξασφαλισμένη…

Θεωρούμε πως το Δ.Σ. του ΣΥΤΕ πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα την κατάσταση .

Δικαιολογίες για να μην υλοποιηθεί η συμφωνία τις 6/9/2004, δεν υπάρχουν για κανέναν. Η σημερινή κυβέρνηση ως αντιπολίτευση, είχε ψηφίσει τον Νόμο για το ασφαλιστικό καθεστώς της Τ.Ε., ο οποίος και επιβάλει την έγκαιρη λήψη μέτρων για την κάλυψη των μελλοντικών υποχρεώσεων της Τ.Ε. προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Σε κάθε περίπτωση ας γνωρίζουν όλοι, πως αν δεν υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους τώρα, θεωρώντας πως μετά τις εκλογές του ΣΥΤΕ θα μπορέσουν να ξεφύγουν, κάνουν λάθος υπολογισμούς...

Μετά τις εκλογές, ο συσχετισμός υπέρ της ενιαίας στρατηγικής ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ θα είναι σημαντικά ενισχυμένος από τους συναδέλφους μας.

ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ

Από την συνάντηση στις 6/9/04, είχε διευκρινισθεί πως τουλάχιστον οι προαγωγές μέχρι και τον βαθμό του Τμηματάρχη, θα προχωρούσαν μέσα στο 2004. Πληροφορηθήκαμε πως η σχετική καθυστέρηση οφείλεται στην μη έγκαιρη παράδοση των φύλλων αξιολόγησης από ορισμένες Διευθύνσεις και όχι σε αλλαγή πλεύσης από την πλευρά της Διοίκησης. Νομίζουμε πως πρέπει έτσι ή αλλιώς να συσταθούν άμεσα οι αντίστοιχες επιτροπές, ενώ όπως ήρθαν τα πράγματα θα πρέπει πλέον να κριθούν και οι συνάδελφοι με valeur 1.1.05.

Επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε.

Επειδή πολλά ακούμε για την επιχειρησιακή ΣΣΕ και πολλά κροκοδείλια δάκρυα χύνονται προεκλογικά γι αυτήν, θέλουμε να σημειώσουμε πως από καμία άλλη κίνηση δεν είδαμε συγκεκριμένη πρόταση διεκδικητικού πλαισίου για την νέα επιχειρησιακή ΣΣΕ. Η ΠΑΣ με την προηγούμενη ανακοίνωση της έθεσε ξεκάθαρα ένα σαφές πλαίσιο διεκδικήσεων με θεσμική επίπτωση στους μισθούς μας, στα επιδόματα και τις Ασφαλιστικές μας παροχές.

Επειδή για εμάς το κύριο δεν είναι μόνο το πότε θα γίνει η σύμβαση, αλλά και το τι αυτή θα περιλαμβάνει, περιμένουμε την δέσμευση όλων προεκλογικά στο περιεχόμενο της ΣΣΕ.

Εκτός και εάν ορισμένοι καλοβλέπουν και πάλι το δεκαπενθήμερο έξω από τον μισθό, με μπόλικες υποσχέσεις που δεν θα υλοποιηθούν ποτέ...

Ο ΦΟΒΟΣ ΚΟΝΤΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Z ούμε σε έναν κόσμο συνεχώς πιο ασταθή και βίαιο. Με συνεχείς επιθέσεις στα εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις, στο όνομα του ανταγωνισμού και του κόστους. Με συνεχώς και πιο βαρύ το φόρο αίματος από τους πολέμους στο όνομα της τρομοκρατίας και τις αποκρουστικές πράξεις τυφλής βίας. Με τα Γκουαντανάμο και την πίεση στα πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματά μας.

Μέσα σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον είναι ως ένα σημείο φυσιολογικό, να υπερτονίζονται οι δυσκολίες και η δύναμη του αντιπάλου που για μας τους εργαζόμενους είναι το Κεφάλαιο στην συνολική του διάσταση.Δεν πρέπει όμως σε καμιά περίπτωση να φτάνουμε στο σημείο μιας ισοπεδωτικής κινδυνολογίας για τους πάντες και τα πάντα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι καμιά δύναμη και κανένα μέσο, δεν κατάφερε να υποτάξει την ανθρώπινη ιστορική διεκδίκηση του απελευθερωτικού μας ονείρου και του δίκιου μας. Πρέπει να ξέρουμε πως “ο φόβος κονταίνει τον άνθρωπο.” Τον καθιστά εύκολο στόχο των πολιτικών τους τυχοδιωκτισμών.

Γι’ αυτό νοιώθουμε στενάχωρα όταν από παρατάξεις μέσα στο εργατικό κίνημα, ο αέρας που συνεχώς εκπέμπεται για όλα τα πράγματα είναι αυτός της κινδυνολογίας και του πεσιμισμού. Απουσιάζει πλήρως μια ρεαλιστική αισιοδοξία που πρέπει να διακρίνει τον κόσμο της εργασίας και που αποτελεί την βάση για την συνολική αγωνιστική μας διεκδίκηση. Είτε ωραιοποιώντας τις δυσκολίες, είτε υπερτονίζοντάς τες, αφαιρείς τη δύναμη της ενότητας των εργαζομένων και ενσπείρεις τον φόβο και την υποταγή.

Και αυτό ισχύει για όλα τα πράγματα. Από την πιο μικρή διεκδίκηση μέχρι τους πιο μεγάλους στόχους. Ζωντανό παράδειγμα το πώς αντιμετωπίζεται η χρήση της νέας τεχνολογίας στους χώρους δουλειάς. Δεν προβάλουμε τα αιτήματα των εργαζομένων: Τα τεχνικά μέσα όχι μόνο δεν πρέπει να εμποδίζουν την πολιτική και συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, ούτε να υπεισέρχονται σε θέματα παρακολούθησης της προσωπικής μας ζωής, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την εντατικοποίηση της εργασίας μας και την στέρηση εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά θα πρέπει να δημιουργούν καλύτερες συνολικά εργασιακές συνθήκες. Αντ’ αυτού, αναπτύσσεται μια απύθμενη κινδυνολογία: θα μας παρακολουθούν, θα μας καταγράφουν ανά πάσα στιγμή, θα, θα…. Το μόνο που καταφέρνουμε έτσι είναι να περνάμε την πολιτική των εργοδοτών: Δηλαδή, “Ο ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΚΟΝΤΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ”. Την ώρα μάλιστα, που τουλάχιστον στον χώρο της Τ.Ε., υπάρχει ειδική ΣΣΕ, που απαγορεύει την χρήση και εξέταση οποιουδήποτε στοιχείου χωρίς την παρουσία εκπροσώπου του ΣΥΤΕ. Αν για οποιοδήποτε λόγο η εγκατάσταση τεχνικών μέσων παραβιάζει τα παραπάνω, τότε δεν πρέπει να λέμε πολλά λόγια, αλλά να κάνουμε ενέργειες. Δηλαδή πολύ απλά και με τον ΣΥΤΕ μπροστά, να αχρηστεύουμε κάθε τι που παραβιάζει τους νόμους και τα συμφωνηθέντα…

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΠΑΣ

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154483 powered by zipi