Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  Η ανάδειξη των Τ.Δ.Ε. αποκτά σήμερα πρόσθετη σπουδαιότητα

Αθήνα: 18/11/2004
 

Μαζί με τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ του ΣΥΤΕ και των αντιπροσώπων στην ΟΤΟΕ και στο ΕΚΑ, πραγματοποιούνται και οι εκλογές για την ανάδειξη των Τοπικών Διοικητικών Επιτροπών σε όλα τα Υποκαταστήματα καθώς και στις Δ/νσεις του ΙΕΤΑ και του ΜΗΚΕ.

Για την ΠΑΣ, η διαδικασία αυτή, ιδιαίτερα στις ερχόμενες εκλογές, αποκτά πρόσθετη σπουδαιότητα. Επιθυμία μας είναι η συγκρότηση σε τοπικό επίπεδο κοινών ψηφοδελτίων, με διευκρινισμένο όμως και σαφές περιεχόμενο στόχων και δράσης.

Και αυτό γιατί μπροστά στην επερχόμενη συζήτηση των θεμάτων της Αναδιοργάνωσης της Τ.Ε, χρειάζεται να διευκρινιστούν εκ των προτέρων, με πληρότητα οι απόψεις συνδυασμών και ψηφοδελτίων.

Η υπεράσπιση ή όχι, της ενιαίας στρατηγικής ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ, αποτελεί κομβικό σημείο αναφοράς για όλους μας, στη συγκρότηση και υποστήριξη τέτοιων συνδυασμών.

Θεωρούμε θεμιτό και γόνιμο την έκφραση διαφορετικών αντιλήψεων ή στρατηγικών. Εκείνο που θεωρούμε αθέμιτο και διαλυτικό για την ενότητα του σ.κ., είναι η προεκλογική απόκρυψη θέσεων και προθέσεων και η εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς, μετεκλογική υπονόμευση αυτής της στρατηγικής.

Γι’ αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους πριν τις εκλογές για την ανάδειξη των ΤΔΕ, να απαιτήσουν από όλους όσους ζητήσουν την ψήφο τους, να διευκρινίσουν τις θέσεις τους σε αυτό το κεντρικό θέμα. Ο ρόλος των αυριανών ΤΔΕ, σε ένα περιβάλλον σκληρών διαπραγματεύσεων για το μέλλον όλων μας, θα είναι εξαιρετικής σημασίας για τους όρους και τις προϋποθέσεις διεξαγωγής με επιτυχία του αναγκαίου και επιβεβλημένου διαλόγου. Η πορεία αυτή έτσι κι αλλιώς θα είναι μια πορεία υπευθυνότητας και αγωνιστικής ετοιμότητας.

Είναι λογικό στους επιμέρους χώρους, να προβάλλονται συγχρόνως και τα ειδικά προβλήματά τους. Δεν μπορεί όμως αυτά να αποτελούν το μοναδικό κριτήριο για την εκλογή της ΤΔΕ, η οποία αύριο θα πρέπει να αποτελεί το αναπόσπαστο μέρος μιας ενιαίας συλλογικής διαδικασίας, για την προώθηση της στρατηγικής ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ.

Η ΠΑΣ θεωρεί σαν ελάχιστο πλαίσιο συγκρότησης τέτοιων συνδυασμών τη συμφωνία πάνω στις ακόλουθες θέσεις και διεκδικήσεις:

    1. Διατήρηση και ενίσχυση του σημερινού επιπέδου εργασιών της Τ.Ε.

    2. Αναβάθμιση και επέκταση των εποπτικών και ελεγκτικών εργασιών της Τ.Ε., σταθερή διασύνδεσή τους με οργανωμένο τρόπο και σε περιφερειακή βάση.

    3. Επανεξέταση, σχεδιασμό και ουσιαστική αναβάθμιση και σε περιφερειακό επίπεδο των εργασιών Ισοζυγίου Πληρωμών και Οικονομικής συγκυρίας.

    4. Ενίσχυση και ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς το Δημόσιο, τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς και τα Ταμεία.

    5. Υπεράσπιση της περιφερειακής οργάνωσης και λειτουργίας της Τ.Ε. Η ύπαρξη των περιφερειακών μονάδων δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση. Η όποια συζήτηση αφορά την προσαρμογή των οργανογραμμάτων τους, με βάση τα σημερινά δεδομένα. Η συζήτηση για τα Πρακτορεία πρέπει να στοχεύει στην ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών τους προς το Δημόσιο.

    6. Οργανωτική και Παραγωγική ανασυγκρότηση του ΙΕΤΑ για την υπεράσπιση της λειτουργίας του ως Δ/νσης της Τ.Ε. Απόρριψη κάθε λογικής άμεσης ή έμμεσης ιδιωτικοποίησης.

    7. Αναβάθμιση της Δ/νσης ΜΗΚΕ. Πλήρης αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του για τον στρατηγικό σχεδιασμό, δημιουργία και έλεγχο των εφαρμογών, σε αντίθεση με τον εύκολο και επικερδή, για τις “εταιρίες“, δρόμο της συστηματικής ανάθεσής τους σε εξωτερικούς εργολάβους.

    8. Οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Τράπεζας πρέπει να καλύπτονται από προσωπικό μόνιμης και πλήρους απασχόλησης.

    9. Πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού. Αξιοπρεπής αντιμετώπιση όσων συναδέλφων, στα πλαίσια των αναγκαίων προσαρμογών, επιλέξουν τον δρόμο της οικειοθελούς αποχώρησης.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΠΑΣ

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154495 powered by zipi