Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  Η ολοκλήρωση του ασφαλιστικού είναι μονόδρομος

Αθήνα: 25/11/2004
 

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τη Διοίκηση της Τ.Ε στις 6 Σεπτεμβρίου 2004 για το Ασφαλιστικό, επισημάναμε τον κίνδυνο για ακόμα μια φορά “να φτάσουμε στην πηγή, αλλά να μην πιούμε νερό”, όπως έγινε το 1993 και το 2000 (!!).

Η Διοίκηση στην παραπάνω συνάντηση δεσμεύτηκε, να έχει ολοκληρωθεί και να συμφωνηθεί η πρότασή της για την κάλυψη των ασφαλιστικών υποχρεώσεών της προς τα Ταμεία, μέσα στο 2004, όπως άλλωστε έχει υποχρέωση από το καταστατικό της και τον πρόσφατο Νόμο, που εξαιρεί την Τ.Ε από τις διατάξεις για το ΕΤΑΜ / ΕΤΕΑΜ (ΙΚΑ / ΤΕΑΜ).

Με συνεχείς ανακοινώσεις τονίσαμε την ανάγκη να μην επιτρέψουμε, στο όνομα οποιονδήποτε σκοπιμοτήτων, να σπαταληθεί και πάλι η σημαντική δυνατότητα ολοκλήρωσης του Ασφαλιστικού. Να μην απαλλάξουμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τη Διοίκηση και την κυβέρνηση από την υποχρέωση που έχουν, το 2005 να εγγραφούν στον Ισολογισμό της Τ.Ε οι υποχρεώσεις της προς τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία.

Δυστυχώς, αντί μιας αποφασιστικής ενίσχυσης της ενιαίας στρατηγικής: “Ολοκλήρωση του Ασφαλιστικού – Αμέσως μετά συζήτηση της αναγκαίας Αναδιοργάνωσης της Τ.Ε”, κάποιοι άστοχα και αποπροσανατολιστικά, ανοίγουν δεύτερο μέτωπο δηλαδή οδό διαφυγής για Διοίκηση – Κυβέρνηση, σε περίπτωση αρνητικών εξελίξεων, προβάλλοντας τώρα το θέμα της Επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε. 2005 και μιας προκαταβολής έναντι αυτής 500 € !!!

Για να στηρίξουν μάλιστα αυτή την επιμονή τους (ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) φέρνουν ως παράδειγμα την πρόσφατη συμφωνία του συλλόγου της Εθνικής, που όμωςαφορά την Επιχειρησιακή ΣΣΕ του 2004 (!) (κάτι που επιμελώς το απέκρυψαν (!!!).

Τα αποτελέσματα δε της σύμβασης αυτής, για την οποία απήργησαν την 1/11/2004 οι συνάδελφοί μας στην ΕΤΕ, ισχύουν, σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας:

  • Χορήγηση επιδόματος δικτύου από 1/7/2004 (!)
  • Χορήγηση επιδόματος βαθμού από 1/12/2004 (!)
  • Χορήγηση άλλων επιδομάτων από 1/11/2004 (!)

Δεν γνωρίζουμε τις συνθήκες και τις δυσκολίες, που αντιμετώπισε ένας άλλος χώρος, για να φτάσει να υπογράψει με καθυστέρηση σχεδόν ενός χρόνου την επιχειρησιακή του σύμβαση. Και δεν μπορούμε να κρίνουμε αν το αποτέλεσμά της είναι θετικό ή όχι.

Μας εντυπωσιάζει όμως πως μια παράταξη, που καταψήφισε αυτή τη σύμβαση στο χώρο της ΕΤΕ, έρχεται και την προβάλει στην Τ.Ε (!). Οι σκοπιμότητες είναι προφανείς. Και δεν έχουν να κάνουν μόνο με αυτές των εκλογών. Ορισμένοι μιμούνται την πρακτική της ΠΑΣΚΕ το 1993, μόνο που αυτοί είναι πιο “πονηροί”, γι΄αυτό και πιο επικίνδυνοι…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΡΑ

Ας γνωρίζει όμως καλά ο κ. Γκαργκάνας από τώρα: Χωρίς ολοκλήρωση του Ασφαλιστικού που αποτελεί Νομοθετική και Καταστατική υποχρέωση της Τ.Ε, δεν πρόκειται να μείνει τίποτα και κανείς ανεπηρέαστος στο χώρο μας. Η πρότασή της Διοίκησης της Εμπορικής για τη διάλυση του Ταμείου των εργαζομένων σε αυτήν, έχει πλήρως αποκωδικοποιηθεί… Ελπίζουμε πως στη συνάντηση ΣΥΤΕ / Διοίκησης, που ορίστηκε για την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, να δρομολογηθεί αμετάκλητα η ολοκλήρωση του Ασφαλιστικού.

Γι’ αυτό και η ΠΑΣ θα συνεχίσει ανυποχώρητα να απαιτεί και να τονίζει ότι:

  • Η ολοκλήρωση του Ασφαλιστικού στο χώρο μας είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.
  • Η ώρα της Επιχειρησιακής του 2005 έπεται και δεν προηγείται….
  • Είμαστε όλοι καταχρεωμένοι με δάνεια και πολλαπλές υποχρεώσεις, αλλά κρατάμε την αξιοπρέπειά μας…
  • Δεν θέλουμε προκαταβολές και έναντι. Θα διεκδικήσουμε αυξήσεις θεσμικά κατοχυρωμένες, που θα ενσωματωθούν στις τακτικές αποδοχές μας.
  • Οι σημερινοί και αυριανοί συνταξιούχοι και το εν ενεργεία προσωπικό, θα είναι όλοι ασφαλισμένοι στα ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ .

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΠΑΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : 1. Ευχαριστούμε την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ που “έβγαλε σε ανακοίνωση” την τηλεφωνική επικοινωνία του εκπροσώπου μας με τον επικεφαλής της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ. Θεωρήσαμε αναγκαίο πριν την οριστική μας απόφαση, να ζητήσουμε τη γνώμη του έστω και τηλεφωνικά αφού απουσίαζε από τη διαπαραταξιακή του Συλλόγου..

Η επίκληση των προβληματισμών που τέθηκαν σε μια τηλεφωνική επικοινωνία, για την εξαγωγή χαρακτηρισμών του στυλ “ταλαντευόμενος”, ως ηθική και δεοντολογική συμπεριφορά, ας κριθεί από τα μέλη και τους φίλους της “ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ”. Εμείς απλά σημειώνουμε ότι στην πράξη αποκαλύπτεται, θες δεν θες, ποιος πραγματικά θέλει ή ποιος απλώς επικαλείται την ΕΝΟΤΗΤΑ…

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : 2. Όσον αφορά τα γεγονότα της Καλαμάτας έχουμε ήδη σε δύο ανακοινώσεις μας αναφερθεί αναλυτικά σε αυτά. Άλλοι δεν το έπραξαν ενώ συνήθως είναι λαλίστατοι. Μετά το ΣΔΥ στις 30/11/2004 και πάλι θα τα πούμε.

Ας γνωρίζουν όμως καλά πως η ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΤΙΣ 30/11/2004.

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ….

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154508 powered by zipi