Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  Για την ολοκλήρωση του ασφαλιστικού απαιτούνται τολμηρά βήματα

Αθήνα: 13/12/2004
 

Στην πρόσφατη συνάντηση ΣΥΤΕ-Διοίκησης για την ολοκλήρωση του Ασφαλιστικού, έγιναν βήματα προς τη θετική αντιμετώπιση του θέματος. Όμως απέχουμε ακόμα από εκείνη τη λύση που θα επιτρέψει σε όλους μας, εν ενεργεία και συνταξιούχους συναδέλφους, να αισθανόμαστε σχετικά ασφαλείς σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για τα ασφαλιστικά μας δεδομένα.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση επέδειξαν προφανές ενδιαφέρον για την εξεύρεση της αναγκαίας λύσης, όμως θέλουμε να σημειώσουμε πως η σοβαρότητα του προβλήματος επιβάλλει τόλμη και πρωτοβουλίες απ’ όλους. Γιατί όλοι κατανοούμε πως κάθε δυνατότητα που δεν θα αξιοποιηθεί σήμερα, θα είναι αύριο ένας σχεδόν ανέφικτος στόχος...

Γι’ αυτό, μέσα σε αυτή την κρίσιμη φάση των ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος, ηχούν παράξενα στ’ αυτιά μας οι μίζερες φωνές κάποιων (ανακ. ΕΣΑΚ), για το χρόνο που σπαταλήθηκε για το θέμα αυτό! Ο χρόνος που αναλώνεται για την επίλυση ενός τέτοιου σοβαρού θέματος δεν είναι χρόνος χαμένος, είναι χρόνος κερδισμένος και δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούμε το θέμα αυτό να μπει στο παιχνίδι των προεκλογικών σκοπιμοτήτων και της ελεημοσύνης των 500 € (ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΕΣΑΚ). Δυστυχώς, όμως, στα μυαλά ορισμένων προέχουν τα κομματικά και τα παραταξιακά συμφέροντα.

Ευτυχώς όμως που η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας, στηρίζει αποφασιστικά την επιμονή μας στη στρατηγική: “Ολοκλήρωση του Ασφαλιστικού – Συζήτηση αμέσως μετά των αναγκαίων προσαρμογών της Τ.Ε. στα σημερινά δεδομένα”.

Τα παθήματα του παρελθόντος μας έχουν γίνει μαθήματα. Είτε αυτά της κατασπατάλησης των δυνατοτήτων της έκδοσης του Ευρώ (έναντι ενός δεκαπενθήμερου και πολλών υποσχέσεων), είτε αυτά του 1993 με το Ασφαλιστικό.

Είμαστε αισιόδοξοι, πως με ενότητα και επιμονή στη στρατηγική αυτή, θα φθάσουμε στο αποτέλεσμα, που το δικαιούμαστε, μας αξίζει και μας αναλογεί, ως εργαζομένων στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας και που απορρέει από το Καταστατικό της αλλά και τον πρόσφατο Νόμο...

ΤΟ ΣΔΥ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ... ΜΟΝΟ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ...

Η πρόσφατη απόφαση του ΣΔΥ βρήκε σύμφωνο το Δ.Σ. του ΣΥΤΕ, γιατί κάλυψε σχεδόν απόλυτα το πολιτικό πλαίσιο του Δ.Σ. του ΣΥΤΕ. Εξάλλου η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της διαπαραταξιακής επιτροπής του ΣΥΤΕ, πριν τη σύγκληση του ΣΔΥ, που ήταν σαφής και δεν άφηνε κανένα περιθώριο παρερμηνείας σε κανέναν τόνιζε :

    1. Μεταξύ των έξι συναδέλφων που παραπέμπονται στο ΣΔΥ, διακρίνονται δύο ομάδες συναδέλφων, με διαφορετικά επίπεδα ευθύνης στη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων μέσα στις οποίες εξυφάνθηκε το κτύπημα του κεντρικού θησαυροφυλακίου του καταστήματος. Η ομάδα στην οποία αναλογούν οι ΒΑΣΙΚΕΣ και ΚΥΡΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ (Δ/ντής - Προϊστάμενος Ταμείων - Αναπληρωτής Προϊσταμένου Ταμείων) με ιδιαίτερη έμφαση στις ευθύνες του Δ/ντή και η άλλη αυτή των τριών συναδέλφων που κατά καιρούς αντικαθιστούσαν τον Δ/ντή. Οι τελευταίοι είχαν τυπικές παραλείψεις και όχι ουσιαστικές. Εξ άλλου, ήταν αυτοί που αποκάλυψαν την κλοπή, όταν κλήθηκαν να αντικαταστήσουν την Παρασκευή το μεσημέρι στις 8/10/04, τον Δ/ντή τους.

    Στη βάση των παραπάνω, η διαπαραταξιακή αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την υποστήριξη, ανάλογης προς την απόφαση, διαδικασίας επιβολής ποινών. Συγχρόνως εξουσιοδοτήθηκαν τα μέλη που συμμετέχουν στο ΣΔΥ, να εκτιμήσουν πιθανά νέα στοιχεία που θα προέκυπταν από τη διαδικασία του ΣΔΥ. (Πρότασή μας για ετοιμότητα του Δ.Σ. στη διπλανή αίθουσα 212 δεν υιοθετήθηκε...)

    2. Ότι είναι υπαρκτές και μεγάλες οι ευθύνες όλων των Διοικήσεων και ιδιαίτερα μετά το 2001 που κορυφώθηκαν τα προβλήματα και αποτυπώθηκαν σε πόρισμα της Επιθεώρησης.

    Σε κάθε περίπτωση όμως, οι παραπάνω Διοικητικές ευθύνες, δεν συμψηφίζονται με αυτές εκείνων που ενεπλάκησαν ΑΜΕΣΑ στα γεγονότα του Υπ/τος Καλαμάτας.

Η παραπάνω απόφαση είναι σαφέστατη, ενώ οι ποινές που επεβλήθησαν καλύπτουν στο μεγαλύτερο μέρος τους το πλαίσιο που είχε θέσει ο ΣΥΤΕ, με εξαίρεση τις ποινές των συναδέλφων που αντικατέστησαν τον Δ/ντή και που υπήρξαν υπέρμετρες. Μας εντυπωσιάζει επομένως η διαστρέβλωσή της, όταν σε πρόσφατη ανακοίνωση μιας παράταξης που συμμετείχε στο ΣΔΥ (ΕΣΑΚ), εμφανίζεται σαν λόγος της αποχής του ΣΥΤΕ από την ψηφοφορία, η ύπαρξη μεγάλων ευθυνών της Διοίκησης και μικρών υπηρεσιακών παραλείψεων από τα εμπλεκόμενα στελέχη του Υποκ/τος, για τις οποίες επεβλήθησαν εξοντωτικές ποινές!!!’

Θέλουμε να πιστεύουμε πως το παραπάνω δεν εκφράζει την πραγματικότητα. Περιμένουμε τα πρακτικά του ΣΔΥ και τις απόψεις των υπολοίπων.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΠΑΣ

  • Καμία έκπληξη δεν μας δημιούργησε η αναφορά στην ΠΑΣ από την πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΣΑΚ. Μόνο θλίψη. Όταν όμως σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση, όπως αυτή του Υποκ/τος Καλαμάτας, προσπαθείς να αποκομίσεις μικροσυνδικαλιστικά οφέλη και συγχρόνως να προστατεύσεις “τους δικούς σου”, είναι φυσικό σε αυτό το επίπεδο των επιχειρημάτων να καταλήγεις. Γιατί το πώς είναι δυνατόν η ΠΑΣ “να ενισχύει την πάγια τακτική της Διοίκησης” και συγχρόνως με τη στάση της “μόνο κακό μπορεί να προσφέρει στη Διοίκηση”, μόνο ο πολιτικός καιροσκοπισμός της ΕΣΑΚ μπορεί να το εξηγήσει.
  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154485 powered by zipi