Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  Οι δηλώσεις ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ δικαιώνουν την πολιτική μας

Αθήνα: 08/03/2005
 

Η ΠΑΣ αξιοποιώντας τις συγκυρίες μετά τον Ν.3029 που μας πήγαινε στο ΙΚΑ, συμμετείχε ενεργά και διαμόρφωσε αντικειμενικά την στρατηγική Ασφαλιστικό - Αναδιοργάνωση την οποία ακολούθησε ο ΣΥΤΕ τα τελευταία τρία χρόνια. Από τη θέση «του άτυπου Γραμματέα», όπως μας κατηγόρησαν, δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας για την επιτυχία αυτής της στρατηγικής. Χωρίς να υπολογίσουμε ούτε στιγμή τον υπαρκτό κίνδυνο, να συκοφαντηθούμε από εκείνους που δρουν αντικειμενικά μέσα στο εργατικό κίνημα ως υπονομευτές του...

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του επιτίμου προέδρου της Ν.Δ., κατά της δημιουργίας ειδικού αποθεματικού για τα Ασφαλιστικά Ταμεία και της εθελουσίας στην Τ.Ε., ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ.

Αυτός είναι ο βαθύτερος λόγος και η αιτία, εκείνων που συνέπραξαν στην προσχεδιασμένη και εν ψυχρώ εκτελεσμένη επιχείρηση εκλογικής μας υποχώρησης. Γνώριζαν όλοι καλά ότι μια πάρα πέρα ενίσχυση της ΠΑΣ, θα καθιστούσε την στρατηγική Ασφαλιστικό - Αναδιοργάνωση ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ.

Ας μην χαίρονται όμως. Πολύ περισσότερο ας μην προσπαθήσουν να «αξιοποιήσουν» τον Μητσοτάκη. Ας μην επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν τις δηλώσεις του ως άλλοθι, για να επιβάλλουν μονομερείς λύσεις. Η θέση του κ. Μητσοτάκη για μείωση του προσωπικού στο 1/5 του σημερινού, είναι σκέτη τρομοκρατία…

Η Τ.Ε έχει παράδοση και ιστορία αγώνων σημαντική. Ας θυμηθούν τον αγώνα μπροστά στα Θησαυροφυλάκια...

Επιμένουμε σε προγραμματικό προεδρείο

Θεωρούμε πως η διετία που έχουμε μπροστά μας, χαρακτηρίζεται από τρία βασικά θέματα, στα οποία πρέπει με σαφήνεια να δεσμευθεί και να συγκροτηθεί το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

1 . Ολοκλήρωση της λύσης του Ασφαλιστικού, με την πλήρη κάλυψη των Αναλογιστικών Ελλειμμάτων των Ταμείων μας.

2. Διεξαγωγή μιας ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ συζήτησης, που θα αφορά το μέλλον της Τ.Ε. και των εργαζομένων σε αυτήν (παλαιότερων και νεότερων), μπροστά στις αναγκαίες προσαρμογές.

3. ΑΜΕΣΗ διεκδίκηση της νέας Επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε.

Πάνω στα δύο πρώτα θέματα το Δ.Σ., ακολούθησε τα τρία τελευταία χρόνια την στρατηγική Ασφαλιστικό - Αναδιοργάνωση, με σημαντική συμβολή της ΠΑΣ στη διαμόρφωση αυτής της στρατηγικής. Στα πλαίσια της στρατηγικής αυτής, το Δ.Σ. με συντριπτική πλειοψηφία, έχει ήδη πάρει αποφάσεις και έχει αναλάβει δεσμεύσεις έναντι των συναδέλφων μας σε πολύ σημαντικά θέματα. Συγχρόνως προεκλογικά, η πλειοψηφία των παρατάξεων, τάχθηκε υπέρ αυξήσεων θεσμικά κατοχυρωμένων στο μισθό μας. Υπάρχει επομένως και αντικειμενική βάση για την συγκρότηση ενός προγραμματικού προεδρείου στον ΣΥΤΕ.

Μας προξενεί επομένως κατάπληξη η σπουδή ορισμένων δυνάμεων και ειδικά της ΠΑΣΚΕ και της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, να αποστούν από τις θέσεις αυτές, προτείνοντας και αποδεχόμενοι τη συγκρότηση του Δ.Σ. χωρίς δεσμεύσεις και πρόγραμμα!

Ενώ η ΕΣΑΚ, αντί να θέσει όρους και δεσμεύσεις τώρα πριν τη συγκρότηση του προεδρείου, συμμετέχει άκριτα σε αυτό, το οποίο αμέσως μετά θα αρχίσει να καταγγέλλει. Ούτε καν τον όρο ότι οι όποιες συμφωνίες με τη Διοίκηση, να τεθούν σε έγκριση των ίδιων των εργαζομένων, δεν τολμά να θέσει!

Είχαμε προειδοποιήσει πριν τις εκλογές, για τον κίνδυνο οπισθοδρόμησης στην πριν την έκδοση του Ευρώ πρακτική του κομματικού και κομματικοκεντρικού συνδικαλισμού.

Ειδικότερα οι δυνάμεις της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ και της ΕΣΑΚ τι επιδιώκουν με τη συμμετοχή τους στο προεδρείο;Αν δεν θέσουν ΤΩΡΑτους όρους και τις προϋποθέσεις για να υπερασπισθούν τα δικαιώματα των συναδέλφων μας, πότε θα το κάνουν; Τότε που θα είναι αργά και θα τα φορτώνουν όλα στις δυνάμεις του δικομματισμού (ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ);

Αλήθεια σήμερα τους ξεγελάει κανείς και παραδίδονται ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ; Όταν π ολύ περισσότερο, αριθμητικά η συμμετοχή τους στο προεδρείο δεν είναι καθόλου αναγκαία; Οι δυνάμεις ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ, έχουν δέκα έδρες. Πως αλλιώς να ερμηνευθεί μια τέτοια στάση, εκτός από επιδίωξη συμμετοχής στην νομή «της όποιας συνδικαλιστικής εξουσίας»;

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΠΑΣ

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154516 powered by zipi