Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  Το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών στον ΣΥΤΕ

Αθήνα: 02/03/2005
 

Το αποτέλεσμα των εκλογών, υπήρξε μια αρνητική έκπληξη για εμάς.

Η υποχώρηση της ΠΑΣ, τόσο σε ψήφους όσο και σε έδρα στο νέο Δ.Σ. του ΣΥΤΕ, παρά την τεράστια κομματική πόλωση που επικράτησε στις εκλογές, δεν είχε διαφανεί πριν από αυτές. Και εάν η πόλωση αυτή, δημιουργούσε ανυπέρβλητες δυσκολίες για μια νέα άνοδο της ΠΑΣ, κανείς δεν μπορούσε να διακρίνει την απώλεια της έδρας στο Δ.Σ.

Θα εξετάσουμε διεξοδικά και αυτοκριτικά το μήνυμα της κάλπης των συναδέλφων του Κεντρικού, για να βγάλουμε τα αναγκαία προσωπικά, πολιτικά και συνδικαλιστικά συμπεράσματα.

Θα δούμε τις ευθύνες μας που οδήγησαν στην μη αποδοχή του ψηφοδελτίου της ΠΑΣ, από συναδέλφους, με τους οποίους συνδεόμαστε με πολύχρονους συναδελφικούς και αγωνιστικούς δεσμούς.

Γνωρίζουμε την πίεση και τις παρεμβάσεις που έγιναν, από όλες σχεδόν τις παρατάξεις και μηχανισμούς σε βάρος της ΠΑΣ και υποψηφίων της. Η διαστρέβλωση των θέσεών μας και η οργανωμένη “πόρτα-πόρτα”, κατασυκοφάντηση του εκπροσώπου μας και μελών μας, κύρια αλλά όχι μόνο, από τούς επικεφαλής των ΕΣΑΚ και ΔΑΚΕ Τραπ/τών, ξεπέρασε κάθε μέτρο ηθικής και συνδικαλιστικής δεοντολογίας. Παράλληλαη ηγεσία της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, κατατάσσοντας επίμονα και αυθαίρετα την ΠΑΣ, στον “πόλο της ΠΑΣΚΕ ”, συνέβαλε στην γενικότερη προσπάθεια αποσυσπείρωσής μας, κάτι το οποίο όμως δεν απέφυγε τελικά και η ίδια.

Τα παραπάνω φυσικά, δεν δικαιολογούν το αποτέλεσμα συνολικά. Απλά συνέβαλαν αντικειμενικάστην πιο άνετη επικράτηση εκείνων των μηχανισμών που παρεμβαίνουν στις εκλογές για τη διαμόρφωση του αποτελέσματος.

Μόνιμη επιδίωξη των οποίων είναι, η ύπαρξη ενός προεδρείου στον ΣΥΤΕ, αντίστοιχου και ανάλογου της περιόδου της έκδοσης του ΕΥΡΩ...

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΑΣ

Είναι σίγουρο ότι η ΠΑΣ στην προηγούμενη τριετία και όχι διετία, δηλαδή από τον Ιούλιο του 2002 και μετά, με αφορμή τον Νόμο 3029 και την προσπάθεια ένταξής μας στο ΙΚΑ, όχι απλά συνέβαλε, αλλά υπήρξε η ψυχή της διαμόρφωσης της στρατηγικής Ασφαλιστικό -Αναδιοργάνωση για τον ΣΥΤΕ.

Στη διετία που πέρασε, παρότι δεν είχαμε καμιά θέση ευθύνης στο Δ.Σ., στηρίξαμε με πλήρη επίγνωση των κινδύνων να συκοφαντηθούμε από τον κομματικό και κομματικοκεντρικό συνδικαλισμό, τη στρατηγική αυτή.

Είχαμε πλήρη επίγνωση “των κενών” που άφηνε η τακτική μας, τόσο προς τα “αριστερά”, όσο και προς τις δυνάμεις συνολικά του δικομματισμού (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ΕΡΓΑΖ. - ΔΑΚΕ ΤΡΑΠ.). Πιστεύαμε πως αυτά θα τα κάλυπτε η βαθύτερη ουσία της στρατηγικής μας, που αφορούσε άμεσα τους συναδέλφους μας. Εξάλλου, ο μόνος μηχανισμός που διαθέτουμε είναι οι ίδιοι οι συνάδελφοι και η θέλησή τους.

Σαν ρεύμα ανεξάρτητης ταξικής εργατικής πολιτικής από το 1991, δεν διεκδικήσαμε την άνοδο σε ψήφους και έδρες για να έχουμε περισσότερους συμβούλους στο ΣΥΤΕ σε σχέση με τις άλλες δυνάμεις. Αλλά για να υπερβούμε τον κομματικό διαχωρισμό και να επαναφέρουμε στο προσκήνιο τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων, σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής μας.

Ανάμεσα σε μια στάση κατοχύρωσης των “κεκτημένων” σε ψήφους, που μας οδηγούσε επί της ουσίας στην πλήρη αποχή από τα δρώμενα και σε αυτήν της ενεργούς συμμετοχής μας στη διαμόρφωση της στρατηγικής του ΣΥΤΕ όπως οι περιστάσεις απαιτούσαν, επιλέξαμε την ενεργό συμμετοχή χωρίς καμιά θέση ευθύνης στο Δ.Σ. του ΣΥΤΕ.

Εάν ήτανε να επιλέξουμε και πάλι ανάμεσα στις ψήφους που χάσαμε και την στρατηγική που θεμελιώσαμε στον ΣΥΤΕ, θα επιλέγαμε χωρίς δισταγμό τη στρατηγική που θεμελιώσαμε στον ΣΥΤΕ. Στρατηγική την οποία δύσκολα θα ξεπεράσουν χωρίς κόστος, αυτοί που σήμερα είναι ικανοποιημένοι από την πτώση της ΠΑΣ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που στήριξαν σε μια ακόμα εκλογική μάχη το ψηφοδέλτιό μας. Ιδιαίτερα τους συναδέλφους μας των Υποκαταστημάτων, που παρότι η πολιτική της Αναδιοργάνωσης θα μπορούσε να δημιουργήσει σε αυτούς πολύ περισσότερες συγχύσεις, στήριξαν την ΠΑΣ και τη στρατηγική που τα τρία τελευταία χρόνια διαμορφώσαμε στον ΣΥΤΕ.

Κέρδισαν πάνω από όλα για τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους τον πρώτο και αποφασιστικό γύρο των επερχόμενων εξελίξεων.

Επιπλέον χαιρετίζουμε τη στήριξη των νέων συναδέλφων, που μαζί με τους συναδέλφους των Υποκαταστημάτων μας έδιναν σταθερά την 2 η έδρα. Η στάση τους αποδεικνύει, πως παρότι δεν έχουν μαζί μας κομματικούς δεσμούς, η αναζήτηση μιας ανεξάρτητης ταξικής αντίληψης για την αντιμετώπιση με ενότητα των προβλημάτων μας, τους ενδιαφέρει. Τους καλούμε να διεκδικήσουν πιο αποφασιστικά τη συμβολή τους στα δρώμενα της συλλογικής μας προσπάθειας.

Διαβεβαιώνουμε τέλος τους συναδέλφους μας πως η ΠΑΣ, με μεγαλύτερη διάθεση και αποφασιστικότητα, θα βρεθεί μπροστά, στην πρώτη γραμμή των επερχόμενων εξελίξεων, στα Ασφαλιστικά, Συνταξιοδοτικά, Εργασιακά και Οικονομικά δικαιώματά μας.

Σε κάθε περίπτωση και με κάθε τρόπο, θα υπερασπιστούμε την ενιαία στρατηγική Ασφαλιστικό - Αναδιοργάνωση στο σύνολό της. Θα διεκδικήσουμε σταθερά την υπογραφή Επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε, σύμφωνα με το πλαίσιο που από τον Οκτώβριο 2004 έχουμε προβάλει. Μέσα και έξω από το Δ.Σ., μαζί με τους συναδέλφους μας και σύμφωνα με τη δική τους θέληση.

Τέλος το θέμα της συγκρότησης του νέου Δ.Σ του ΣΥΤΕ, η θέση μας παραμένει σταθερή εδώ και 12 σχεδόν χρόνια και δεν αλλάζει ανάλογα με τις ψήφους ή τις έδρες που παίρνουμε: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΠΑΣ

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154513 powered by zipi