Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΦΘΑΣΕ

Αθήνα: 26/01/2005
 

Ελάχιστες ημέρες πριν τις εκλογές του ΣΥΤΕ, τα περιθώρια για παχιά λόγια, κενά περιεχομένου και ανέξοδους λεονταρισμούς έχουν πλέον εκλείψει. Όλοι όσοι διεκδικούν την ψήφο των συναδέλφων είχαν και έχουν την υποχρέωση να μιλήσουν ΤΩΡΑ για την “ταμπακέρα”. Να ανοίξουν τα χαρτιά τους, να μιλήσουν ανοικτά και να δεσμευτούν πάνω στα κρίσιμα θέματα που απασχολούν το χώρο μας.

Η ΠΑΣ όλα αυτά τα χρόνια με δημόσιες τοποθετήσεις και πολλαπλές ανακοινώσεις, μίλησε με ειλικρίνεια και σαφήνεια για τις θέσεις της. Είναι σε όλους πλέον γνωστό ότι πρώτη η ΠΑΣ, εδώ και μία δεκαετία, επεξεργάσθηκε και παρουσίασε, ως κεντρικό άξονα της πολιτικής της το στόχο: “Άμεση επίλυση του Ασφαλιστικού – Συζήτηση στη συνέχεια της αναγκαίας προσαρμογής της Τράπεζας στα σύγχρονα δεδομένα”. Κατέθεσε, μάλιστα, αναλυτικές θέσεις και για τα δύο σκέλη. Η θέση αυτή τα χρόνια που ακολούθησαν έγινε σταδιακά αποδεκτή από τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων αλλά και των συνδικαλιστικών κινήσεων του χώρου και προσφάτως έγινε και θέση – απόφαση του Συλλόγου. Και ούτε, βεβαίως, είναι ανάγκη να υπενθυμίσουμε – γιατί όλοι το γνωρίζουν – την θέση μας, για τον κύριο στόχο που πρέπει να υπηρετούν όλες οι Επιχειρησιακές Σ.Σ.Ε.. Η αποδοχή της λογικής μας, δηλαδή, αυξήσεις οργανικά ενταγμένες στις τακτικές αποδοχές μας έγινε, επιτέλους, κατανοητή και υιοθετήθηκε στη Σύμβαση του 2003-4. Αυτή ήταν που έδωσε τα θετικά αποτελέσματα με την ένταξη του 15νθημέρου στις αποδοχές μας και τις αλυσιδωτές αυξήσεις που θα συνεχίζει αυτή να δίνει.

Σταθερά στο δρόμο της ειλικρίνειας και υπευθυνότητας

Η ΠΑΣ ακολούθησε με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια τον δύσκολο δρόμο της ειλικρίνειας και της υπευθυνότητας, μένοντας μακριά από τα μικροπολιτικά παιχνίδια του κομματικού και κομματικοποιημένου συνδικαλισμού. Σχεδόν πάνω από μια δεκαετία, δεν «ζεστάναμε» καρέκλες προεδρείων αν και μας προσφέρθηκαν. Παρ΄όλα αυτά ποτέ δεν αρνηθήκαμε την ουσιαστική συμβολή μας, μέσα και έξω από το Δ.Σ., για την επίτευξη των στόχων του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Όλοι οι συνάδελφοί μας, αλλά και αντίπαλες παρατάξεις το αναγνωρίζουν. Δεν υπάρχει θετική κατάκτηση στο χώρο μας που να μην είχε την αποφασιστική συμβολή και στήριξη της ΠΑΣ.

Υπηρετήσαμε σταθερά την πάγια θέση μας για προγραμματικά προεδρεία που θα στηρίζονται σε συμφωνημένο από πριν πλαίσιο θέσεων και δράσης. Η συνέπεια και η υπευθυνότητά μας αυτή, ανταμείφθηκε με την όλο και αυξανόμενη εμπιστοσύνη και εκτίμηση των συναδέλφων μας. Και αυτό -είμαστε βέβαιοι - θα αποτυπωθεί για μια ακόμη φορά και στο αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών.

Έχουμε την πεποίθηση πως μέσα από την αποφασιστική ενίσχυση της ΠΑΣ, οι συνάδελφοί μας θα σφραγίσουν με θετικό τρόπο τις εξελίξειςμέσα στο 2005, τόσο για το Ασφαλιστικό, όσο και για την Αναδιοργάνωση και την Επιχειρησιακή ΣΣΕ.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η ΠΑΣ από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 έως σήμερα πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της για την ένταξη των Ασφαλιστικών Ταμείων μας στην Τράπεζα. Δεν συμβιβάστηκε, ούτε υποχώρησε στην απαίτησή της αυτή, ακόμα και όταν πολλοί από τους σημερινούς “επαναστάτες” και “αγωνιστές των δικαίων των συναδέλφων”, υποχώρησαν ατάκτως μπροστά στην άρνηση του κ. Χριστοδουλάκη να ικανοποιήσει το δίκαιο αυτό αίτημά μας. Παρ’ όλα αυτά συνέχισε να αγωνίζεται στην πρώτη γραμμή για την ψήφιση του νόμου για το Ασφαλιστικό της Τ.Ε, το περιεχόμενο του οποίου υπήρξε πρόταση της ΠΑΣ στο ΔΣ του Συλλόγου. Και δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται μέχρι να ολοκληρωθεί πλήρως η ρύθμιση αυτή. Δηλαδή με την πλήρη κάλυψη των αναλογιστικών ελλειμμάτων των Ταμείων μέσω ενός ισχυρού αποθεματικού κεφαλαίου, το οποίο θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα των Ταμείων για την πλήρη εξασφάλιση των σημερινών και όλων των μελλοντικών Συνταξιούχων, αλλά και των πάσης φύσεως κοινωνικών παροχών (Τ. Υγείας, Παιδικοί Σταθμοί, Κατασκηνώσεις).

Για το θέμα της Αναδιοργάνωσης πρώτοι εμείς, με την ανακοίνωση 11.11.2003 θέσαμε και πλαίσιο αρχών αλλά και τις βασικές θέσεις για τη συζήτηση. Στόχος μας ήταν ο ΣΥΤΕ να διαμορφώσει ένα minimum κοινό πλαίσιο και να μην προσέλθει στη συζήτηση με τη Διοίκηση χωρίς αρχές και θέσεις δηλ. ως πρόβατον επί σφαγή .

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΠΑΣ

Υ.Γ.1 Δημιουργία Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας

Είχαμε εγκαίρως με ειδική ανακοίνωσή μας τονίσει την ανάγκη δημιουργίας ξεχωριστής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας. Η προετοιμασία συγκεκριμένης πρότασης από τη νέα Δ/νση Διοικητικού που καλύπτει το θέμα, με τη δημιουργία Τμημάτων και Υπηρεσιών τόσο στις μονάδες του κέντρου, όσο και στα Υποκ/τα, θεωρούμε ότι αποτυπώσει με θετικό τρόπο, πριν και πάνω απ’ όλα τις λειτουργικές ανάγκες της Τράπεζας.

Υ.Γ.2 Είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε γιατί οι “φίλοι” της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ άργησαν να επιτεθούν κι αυτοί μαζί με τους υπόλοιπους, στην ΠΑΣ. Στις εκλογές του 2003, η επίθεση “ενότητας” προς την ΠΑΣ θύμιζε “φιλί ιταλικής οικογένειας”. Σήμερα η ηγεσία της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ επιλέγει άλλη πρακτική με τον ίδιο στόχο. Να αποτρέψει την ενίσχυση σε έδρες της ΠΑΣ στο νέο Δ.Σ του ΣΥΤΕ, που θα καταστήσει το προγραμματικό προεδρείο και τη συζήτηση της Αναδιοργάνωσης μέσα στο 2005, αδήριτη αναγκαιότητα. Είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε στην ηγεσία της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ πως τα μέλη και οι φίλοι της έχουν και μνήμη και γνώση. Γνωρίζουν το ρόλο που έπαιξε τόσο στη διάρκεια του ΕΥΡΩ με τα γνωστά δεκαπενθήμερα και τις πολλές υποσχέσεις, τις οποίες σήμερα δεν τολμούν καν να αναφέρουν, αλλά και το πώς κάθε φορά σε κρίσιμες καταστάσεις (Ασφαλιστικό – Χριστοδουλάκης, bonus ) φώλιαζαν στις πλειοψηφίες με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ/Πρωτοβουλία.

Υ.Γ.3 Έχουμε διαβάσει όλων των ειδών τις ανακοινώσεις. Αλλά ανακοίνωση για να μας γνωστοποιείται ποιος είναι ο νονός μιας Συνδικαλιστικής κίνησης του χώρου μας, πρώτη φορά συναντήσαμε. Και μη χειρότερα…

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154499 powered by zipi