Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  Τα πραγματικά διλήμματα των εκλογών του ΣΥΤΕ στις 10/2/05

Αθήνα: 07/02/2005
 

Ελάχιστες μέρες πριν τις εκλογές του ΣΥΤΕ, αισθανόμαστε την ανάγκη να σημειώσουμε και πάλι, μερικά από τα κύρια και βασικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από όλους μας, στην κάλπη στις 10/2/05:

  1. § Θα απαιτήσουμε μέσα στο 2005, μια συνολική συμφωνία με την Τράπεζα χωρίς φοβικά σύνδρομα για την αντιμετώπιση της πραγματικότητας με ρεαλισμό - ενότητα και αποφασιστικότητα ή θα επιτρέψουμε να διαμορφωθεί από μόνη της η πραγματικότητα τα επόμενα χρόνια, αποφεύγοντας τις ευθύνες μας σαν σ.κ. έναντι των εν ενεργεία και συνταξιούχων συναδέλφων μας;
  2. § Θα διαχειρισθούμε με μνήμη και γνώση τις σημερινές δυνατότητές μας ή θα αφήσουμε και πάλι στο όνομα των χρωμάτων και των κομμάτων, να κατασπαταληθούν, όπως έγινε την περίοδο του ΕΥΡΩ;
  3. § Θα εκφράσουμε τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων μας για συνθήκες δημιουργικής απασχόλησης, με εργασιακή συνέπεια, φιλοτιμία, αξιοπρέπεια, εντιμότητα, αξιοκρατία και διαφάνεια ή θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε εκφυλισμένες καταστάσεις συνδιοίκησης- συνδιαχείρισης και ρουσφετολογίας, που επέβαλαν οι εκάστοτε Διοικήσεις με τον κομματικοποιημένο συνδικαλισμό; (Το φαινόμενο “Καλαμάτας” δίδει απαντήσεις...)
  4. § Θα συμβάλουμε και με την επιλογή μας στις εκλογές, στην προσπάθεια συγκρότησης προγραμματικού προεδρείου στον ΣΥΤΕ, δεσμευμένου με σαφήνεια έναντι των συναδέλφων μας, με συγκεκριμένο πλαίσιο θέσεων, για την επίτευξη μέσα στο 2005 ολοκληρωμένης συμφωνίας για την Αναδιοργάνωση;
  5. § Θα καταστήσουμε συγχρόνως κυρίαρχη τη διεκδίκηση και υπογραφή νέας Επιχειρησιακής ΣΣΕ με αυξήσεις θεσμικά κατοχυρωμένες στον μισθόόπως η τελευταία ή θα επανέλθουμε στα γνωστά δεκαπενθήμερα εκτός μισθού και των πολλών ανεκπλήρωτων υποσχέσεων;

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Θεωρούμε επιβεβλημένο να υπενθυμίσουμε, συνοπτικά και πάλι, το πλαίσιο αρχών και θέσεων, που εγκαίρως έχουμε δημοσιοποιήσει πολλές φορές στο παρελθόν, για το θέμα της Αναδιοργάνωσης . Δυστυχώς παρακολουθούμε με ανησυχία, αντί της αντιπαράθεσης ιδεών και θέσεων, να περισσεύει, για μια ακόμα εκλογική περίοδο, ο πόλεμος των παρασκηνίων και οι προσπάθειες αποπροσανατολισμού των συναδέλφων. Ο αποπροσανατολισμός και η οπισθοδρόμηση, που παράγεται από μια τέτοια κατάσταση, μας ανησυχεί ιδιαίτερα για τον ρόλο που έχουν επιλέξει μετεκλογικά, όσες δυνάμεις αναζητούν «την εκλογική τους ενίσχυση μέσα από τέτοιες τακτικές.

Εμείς στην ΠΑΣ έχουμε συνειδητά επιλέξει τον δρόμο της ενιαίας στρατηγικής ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ, αφήνοντας στην άκρη όσους, ακόμα και σήμερα, το κρίσιμο έτος 2005 , συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο κατασπατάλησαν τις δυνατότητες μας πριν το ΕΥΡΩ.

  1. Συμφωνία σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κάλυψη πλήρως των Αναλογιστικών Ελλειμμάτων των Ταμείων. Διασφάλιση του σημερινού επιπέδου των κοινωνικών μας παροχών.
  2. Κατοχύρωση του σημερινού επιπέδου εργασιών της Τράπεζας. Ενίσχυση του Εποπτικού και Ελεγκτικού της ρόλου, με αξιοποίηση των νέων δυνατοτήτων ελέγχου της Λιανικής Τραπεζικής αγοράς και των Ασφαλιστικών Εταιριών. Ενίσχυση των εργασιών με το Δημόσιο, αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων εργασιών.
  3. Διατήρηση της σημερινής Οργανωτικής Δομής της Τ.Ε: ΚΕΝΤΡΙΚΟ - ΙΕΤΑ - ΜΗΚΕ - ΥΠΟΚ/ΤΑ - ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ. Εξέταση ΣΥΝΟΛΙΚΑ των Οργανογραμμάτων Διευθύνσεων και Υποκ/των για την προσαρμογή τους στο επίπεδο εργασιών και απασχόλησης. Στα πλαίσια αυτά και ειδικότερα για τα Υποκ/τα, θεωρείται αδιαπραγμάτευτη η διατήρηση της λειτουργίας τους και μετά τις όποιες αναγκαίες προσαρμογές.
  4. Οι όποιες αλλαγές απαιτηθούν θα πρέπει να έχουν βάθος χρόνου (πενταετή ορίζοντα) και να αποκλείουν σε κάθε περίπτωση, την μη οικειοθελή αποχώρηση προσωπικού, τις μετατάξεις ή αποσπάσεις σε άλλους φορείς εκτός Τ.Ε

Βασικές θέσεις για τη συζήτηση θεμάτων της Αναδιοργάνωσης

  1. Εξέταση του Κόστους Λειτουργίας της Τράπεζας.
    Η όποια συζήτηση του παραπάνω θέματος, πρέπει να λάβει υπόψη της, τρεις βασικές πλευρές διαμόρφωσης του κόστους λειτουργίας της Τ.Ε.:
    • Το σύνολο των Διοικητικών δαπανών και των εξόδων Διοικητικής λειτουργίας
    • Το σύνολο των Προμηθειών της Τράπεζας, τόσο από πλευράς σκοπιμότητάς τους, όσο και από πλευράς κόστους.
    • Αξιοποίηση του σοβαρού στελεχιακού δυναμικού του ΜΗΚΕ και της Οργάνωσης. (Πάνω από εβδομήντα συνάδελφοι ειδικών προσόντων και εμπειριών έχουν προσληφθεί τελευταία).
    • Εκμετάλλευση των τεχνολογικών δυνατοτήτων, απεξάρτηση από την ομηρία συμβάσεων δισεκατομμυρίων, από τις πάσης φύσεως εταιρίες.
  2. Παραγωγική ανασυγκρότηση του ΙΕΤΑ
    Η συζήτηση για μια παραγωγικά σύγχρονη οργάνωση και λειτουργία του ΙΕΤΑ, είναι αναγκαία και επιτακτική. Η συζήτηση αυτή πρέπει να ενισχύει την αποκλειστική λειτουργία του εκτυπωτικού ιδρύματος στα πλαίσια της Τ.Ε και Μόνο.
  3. Συζήτηση Βαθμολογίου – Μισθολογίου. Βασικές θέσεις για τη συζήτηση των παραπάνω κρίσιμων θεμάτων είναι:
    • Η αποδέσμευση της Βαθμολογικής και Μισθολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων, από την ύπαρξη ή όχι οργανικών θέσεων ευθύνης.
    • Προσδιορισμός – Προδιαγραφές και προκήρυξη των ειδικών θέσεων.
    • Διατήρηση του Ενιαίου Μισθολογίου, ως βάση των μισθολογικών μας αποδοχών
    • Σύγκλιση των αποδοχών μας με αυτές των συναδέλφων μας των άλλων Ευρωπαικών Κ.Τ.
  4. Κάλυψη όλων των πάγιων και διαρκών αναγκών της Τράπεζας, από προσωπικό σταθερής και μόνιμης εργασιακής σχέσης.
  5. Οικειοθελής αποχώρηση προσωπικού
    Ένα ελάχιστο πλαίσιο αξιοπρεπούς αντιμετώπισης των συναδέλφων με πολυετή προσφορά στην Τ.Ε, που δεν μπορούν να ενσωματωθούν στην νέα πορεία της Τράπεζας είναι.

Πλήρης Συνταξιοδότηση. Υπολογισμός των εν γένει Ασφαλιστικών παροχών στα χρόνια της πλήρους συνταξιοδότησης (ΕΦ/ΑΠΑΞ, Μέρισμα κ.α). Αποστρατευτικός βαθμός. Καταβολή Βonus πρώιμης αποχώρησης. Επαναδιαπραγμάτευση του συνολικού δανεισμού τους από την Τράπεζα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΠΑΣ

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154503 powered by zipi