Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: ¶λλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Σ.Υ.Τ.Ε. - ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ;

Αθήνα: 07/04/2005
 

Οι εκλογές του Συλλόγου επισπεύσθηκαν, για να συζητηθεί το σύνολο των θεμάτων της αναγκαίας Αναδιοργάνωσης της Τ.Ε. Δύο μήνες μετά τις εκλογές, η Διοίκηση της Τράπεζας και προσωπικά ο Διοικητής, με “λαγό” τον Επιστημονικό τον οποίο ξαφνικά ανακάλυψε μετά από χρόνια, στέλνει μήνυμα πως μετά το Πάσχα, θα ζητήσει να συζητηθούν επί μέρους πλευρές της Αναδιοργάνωσης, που αφορούν Υποκαταστήματα και Πρακτορεία !!!

H πρόθεση αυτή του Διοικητή έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα συμφωνημένα: Ολοκλήρωση του Ασφαλιστικού με συμφωνία για το ύψος του συνολικού Αναλογιστικού Ελλείμματος και τον χρονικό προσδιορισμό της κάλυψής του - Συζήτηση αμέσως μετά του συνόλου των θεμάτων της Αναδιοργάνωσης. ΠαρΆ όλα αυτά, που η Διοίκηση προτείνει σαλαμοποίηση των θεμάτων και αποσπασματική κουβέντα. Αλήθεια πόσο ανόητους μας θεωρεί, όταν προβάλλει σαν επιχείρημα ότι δεν έχει επεξεργασθεί αρμοδίως το σύνολο των θεμάτων.! Αν είναι έτσι, τότε αυτός που Διοικεί την Τράπεζα εδώ και χρόνια, ομολογεί την αποτυχία του και επομένως πρέπει να επωμισθεί και τις ανάλογες ευθύνες… Αλίμονο εάν ο καθόλα λαλίστατος από τις τηλεοράσεις για την επανίδρυση του κράτους, καθηγητής κ. Αργυριάδης, τόσα χρόνια που έχει έλθει από την Αμερική, να μην έχει ακόμα ολοκληρώσει…  Διότι τότε, για όλους τους “χαμηλόμισθους του β ορόφου”, θα πρέπει και σύντομα να ισχύσει η αξιολόγηση, την οποία απαιτούν για τους υφισταμένους τους.

Δεν γνωρίζουμε φυσικά από που αντλεί η Διοίκηση της Τράπεζας και προσωπικά ο κ. Διοικητής, το δικαίωμα να αφίσταται των συμφωνιών με τον ΣΥΤΕ. Δεν ξέρουμε αν κάποιοι και πότε τον διαβεβαίωσαν για την αποδοχή της λογικής του για αποσπασματική κουβέντα. Πριν ή μετά τις εκλογές και την συγκρότηση ενός προεδρείου αντίστοιχου και ανάλογου της περιόδου του Ευρώ; Ας γνωρίζει πάντως, πως κανείς δεν είναι τόσο ανεπαρκής που να μην κατανοεί πως ο δρόμος της αποσπασματικής συζήτησης είναι εκ των προτέρων ο μονόδρομος της ήττας και της συλλογικής αποδιοργάνωσης.

Την Παρασκευή 1.4.05, συγκλήθηκε έκτακτα το Δ.Σ. του ΣΥΤΕ. Ο εκπρόσωπος της ΠΑΣ, πρότεινε την άμεση έκδοση ανακοίνωσης με την οποία θα καταγγέλλεται η τακτική του Διοικητή και θα δηλώνεται ξεκάθαρα πως οΣΥΤΕ θα επιμείνει και θα υπερασπισθεί την στρατηγική του για συνολική συζήτηση και συμφωνία των θεμάτων της Αναδιοργάνωσης.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ ψήφισε πρόταση της ΕΣΑΚ!, να μην εκδοθεί άμεση ανακοίνωση με αντίστοιχο περιεχόμενο. Αποφάσισαν με την ευκαιρία κάποιας άλλης ανακοίνωσης να αναφερθούν σχετικά, χωρίς να διευκρινίζουν απόλυτα την θέσης τους. Ας γνωρίζει όμως ο καθένας πως η επιστροφή στην πριν Ευρώ διακυβέρνηση του ΣΥΤΕ, έστω και με την ΕΣΑΚ εκτός προεδρείου για «αριστερό άλλοθι”, δεν θα είναι στρωμένη με ροδοπέταλα…

Η ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΣΕ

Είναι ήδη γνωστό το πλαίσιο που η πλειοψηφία του Δ.Σ. αποφάσισε να διεκδικήσει για την νέα ΣΣΕ του χώρου μας. Η πρόσφατη φορολογική επιδρομή της Κυβέρνησης, που έριξε στο καλάθι των αχρήστων τα περί ήπιας προσαρμογής κλπ ανέκδοτα περί σεμνότητας και ταπεινότητας, μας υποχρεώνει όχι μόνο να αντισταθούμε αλλά και να διεκδικήσουμε τις πρόσθετες απώλειες του εισοδήματός μας και μέσα από την ερχόμενη ΣΣΕ. Συγχρόνως πρέπει να συντονισθούμε με όλα τα συνδικάτα και τις ομοσπονδίες για έναν διεκδικητικό αγώνα καθολικό και διαρκείας. Δυστυχώς επΆ αυτού κανένας προβληματισμός δεν υπήρξε στο πρόσφατο έκτακτο Δ.Σ. Ούτε έστω ανακοίνωση του προεδρείου δεν είδαμε, για μια τόσο ταξικά μονόπλευρη φορολογική επιδρομή.

Όσον αφορά το πλαίσιο που έθεσε ο ΣΥΤΕ, σημειώνουμε πως αυτό αποτελείται και πάλι από μια τυπική επανάληψη πολλών παλαιότερων θεμάτων, στα οποία μάλιστα πρίν το Ευρώ, είχαμε υπόσχεση επίλυσής τους.(Στρατός, Οικονομική προαγωγή - Αποστρατευτικός). Επειδή κάθε φορά αυτά αποτελούν τον επίλογο των διεκδικήσεών μας, χωρίς ποτέ επί της ουσίας να διεκδικούνται σοβαρώς, προτείνουμε:

Οικονομική προαγωγή

  • Συνάδελφοι πτυχιούχοι, στους οποίους έχουν ανατεθεί καθήκοντα ευθύνης οποιασδήποτε βαθμίδας και έχουν διπλάσιο χρόνο παραμονής στον βαθμό, από τον απαιτούμενο για την κρίση στον βαθμό του Εντεταλμένου, αξιολογούνται και κρίνονται ικανοί για τον βαθμό αυτό, εκτός άλλων δυσμενών πειθαρχικών στοιχείων. Αντίστοιχα για τους συναδέλφους απολυτηριούχους Λυκείου, απαιτείται τουλάχιστον τριπλάσιος χρόνος παραμονής.
  • Συνάδελφοι πτυχιούχοι, στους οποίους έχουν ανατεθεί τουλάχιστον καθήκοντα προϊσταμένου υπηρεσίας και έχουν τουλάχιστον τέσσερα χρόνια στον βαθμό του Εντεταλμένου, προάγονται με οικονομικά αποτελέσματα στον Υποδιευθυντή, με αξιολογική κρίση ως προηγούμενα. Αντίστοιχα συνάδελφοι απολυτηριούχοι Λυκείου που προΐστανται τμημάτων, προάγονται με οικονομικά αποτελέσματα στον Υποδιευθυντή με τις ίδιες διαδικασίες μετά από εξαετή παραμονή στον βαθμό του Εντεταλμένου
  • Συνάδελφοι πτυχιούχοι, τοποθετημένοι ως Διευθυντές Υποκαταστημάτων με τον βαθμό του Εντεταλμένου, μετά από τετραετή παραμονή στον βαθμό αυτόν, προάγονται εκτός σειράς και με αξιολογική κρίση ως προηγούμενα, στον βαθμό του Υποδιευθυντή. Το αυτό ισχύει και για συναδέλφους στους οποίους πιθανά έχουν ανατεθεί καθήκοντα Υποδιευθυντή.

Η σχετική κρίση, δεν αποτελεί υποχρέωση για την Τράπεζα ανάθεσης ανώτερων καθηκόντων στον υπάλληλο. Ο υπάλληλος εξακολουθεί να εργάζεται επιμελώς στα καθήκοντα που του έχουν ήδη ανατεθεί.

Αποστρατευτικός Βαθμός

  • Με την αποχώρηση του Υπαλλήλου και μετά από αιτιολογημένη κρίση του ΣΔΥ, που αφορά το σύνολο της εργασιακής διαδρομής του Υπαλλήλου στην Τράπεζα, απονέμονται σε αυτόν τα οικονομικά αποτελέσματα του επόμενου βαθμού.

Αναγνώριση της Στρατιωτικής Θητείας

  • Η Διοίκηση της Τράπεζας αναγνωρίζει την υποχρέωση καταβολής των εισφορών της στα Ταμεία, για τον υπολογισμό του αναγκαίου χρόνου στρατιωτικής θητείας.

Τα παραπάνω αποτελούν συγκεκριμένους στόχους διεκδίκησης, που δίνουν τέλος στις φλύαρες γενικότητες που επαναλαμβάνονται κάθε φορά για ευνόητους λόγους.

Στο Δ.Σ. του ΣΥΤΕ τονίσαμε επίσης , την ανάγκη να διεκδικηθούν άμεσα κάποια θέματα τα οποία αποτελούν κυρίως ζητήματα θεσμικής ισονομίας όλων μας μέσα στην Τράπεζα .

  • Δεν είναι δυνατόν με πρόσφατη πράξη (51/18.1.05), να χορηγείται επίδομα αναπληρωτού υπηρεσίας στις ιδιαιτέρες των στελεχών της Τράπεζας με βαθμό Υπολογιστή ή και προϊσταμένου αν προταθεί από τον Δντή Διοικητικού και στην υπόλοιπη Τράπεζα, στο κέντρο και τα Υποκαταστήματα, συνάδελφοι με πολυετή προσφορά να μην έχουν κανένα επίδομα. Δεν έχουμε αντίρρηση για την ανταμοιβή και ικανοποίηση όσων εργάζονται στα γραφεία των στελεχών. Το ερώτημα είναι γιατί η πράξη αυτή αλλά και η αντίστοιχη της Δνσης Στατιστικής και άλλων, δεν επεκτείνεται σε όλους τους εργασιακά ευσυνείδητους εργαζόμενους.
  • Η πλειοψηφία του Δ.Σ. έμεινε βουβή στην πρότασή μας να χορηγηθεί από τον βαθμό του Υπολογιστή Α το επίδομα αναπληρωτού υπηρεσίας. Στον τοποθετημένο αναπληρωτή υπηρεσίας με βαθμό Αρχιλογιστή αυτό του προϊσταμένου υπηρεσίας, στον προϊστάμενο υπηρεσίας με βαθμό Τμηματάρχη αυτό του Αναπληρωτού Τμήματος και στον Αναπληρωτή Τμήματος αυτό του Προϊσταμένου.

Φυσικά η χορήγηση του επιδόματος ευθύνης, δεν σημαίνει υποχρέωση αλλαγής καθηκόντων ή εργασίας για τον συνάδελφό μας , κάτι που ισχύει και στις Διευθύνσεις που ήδη εφαρμόζεται.

Προεκλογικά ήτανε λαλίστατοι, όπως ήτανε πολύ ομιλητικοί για τις υπηρεσίες Ασφαλείας στα Υποκαταστήματα. Όλοι θυμόμαστε τα σεντόνια των αιτημάτων. Για την κάλπη όλα τα είχε ο μπαξές. Τώρα που ήρθε η ώρα για πραγματική διεκδίκηση ενός πλαισίου που θα εκφράζει τις ανάγκες και δυνατότητές μας κρύβονται πίσω από τα όρια του ρεαλισμού που θέτει ο Εργοδότης.

  • Δεν αρνούμαστε το θετικό της αντιγραφής των αιτημάτων που προβάλλαμε πρώτοι από τον Οκτώβριο του 2004 και αφορούν τόσο το υπόμνημα των γυναικών αλλά και αυτό της Ασφάλισης από την Τράπεζα των  Νοσηλίων. Θεωρούμε όμως, πως στην σημερινή συγκυρία ο ΣΥΤΕ, έπρεπε να εκφράσει με επιθετικό τρόπο τη θέληση των συναδέλφων μας να διεκδικήσουν τη θεσμική ισονομία τους. Κάτι όμως που δεν συμφέρει το κομματικό συνδικαλισμό και την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε.»

Και αφού αυτοί δεν θέλουν ή δεν μπορούν, οι συνάδελφοι και πάλι όπως το 1996 με το εξειδικευμένο, θα πάρουν την τύχη τους στα δικά τους χέρια

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΠΑΣ

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154518 powered by zipi