Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Αθήνα: 27/04/2005
 

Όλα δείχνουν πως η Κυβέρνηση, με την “έμμεση ανοχή” της Αντιπολίτευσης και τις απαράδεκτες προτάσεις της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, με προεξάρχοντα τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ (επιβολή πρόσθετων εισφορών για διάσωση του Ασφαλιστικού σε όσους αμείβονται με 1200 ευρώ!!!), προετοιμάζει νέο γύρο σε Ασφαλιστικό και Εργασιακό.

Η χθεσινή τοποθέτηση του Διοικητή της Τ.Ε. στην ετήσια Γ.Σ., στήριξε πλήρως τα πρόσφατα μονόπλευρα και σκληρά φορολογικά μέτρα και ζήτησε:

  • Ταχύτερους ρυθμούς στην εφαρμογή πολιτικών που θα αντιμετωπίζουν φαινόμενα δυσκαμψίας στην αγορά εργασίας. Δηλαδή αποκρυπτογραφώντας: άρση μονιμότητας, συνολική διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου και αλλαγές στο ωράριο, φθηνότερες υπερωρίες, ιδιωτικά γραφεία εύρεσης εργασίας, επινοικιαζόμενοι, επί συμβάσει κ.ά.
  • Αντιμετώπιση άμεσα του Ασφαλιστικού προβλήματος. Ειδική επισήμανση ότι ο μ.ο. ηλικίας συνταξιοδότησης στην Ελλάδα είναι τα 59.5, χαμηλότερος από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης και των Η.Π.Α. (Ο Μητσοτάκης τα λέει πιο άκομψα και ο Διοικητής, ως οφείλει, πιο κομψά). Δυστυχώς η αναξιόπιστη συνδικαλιστική ηγεσία της Γ.Σ.Ε.Ε., ετοιμάζεται και πάλι για διάλογο σωτηρίας!!!

ΧΡΗΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΤΕ

Πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα οι προαγωγές των συναδέλφων μέχρι και τον βαθμό του Τμηματάρχη. Στις προαγωγές αυτές, για πρώτη φορά στα τελευταία εικοσιπέντε σχεδόν χρόνια, επιβάλλεται στέρηση Valeur για αυστηρή παρατήρηση, παρ’ ότι αυτή δεν αποτελεί ποινή και επανήλθε η περικοπή της για πρωινές ή άλλες καθυστερήσεις.

Κανείς δεν έχει αντίρρηση και πολύ περισσότερο η ΠΑΣ, για την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου και την επιβολή αντίστοιχων επιπτώσεων για ζητήματα ουσιαστικής παραβίασης των αναγκαίων εργασιακών κανόνων.

Δεν μπορεί όμως η επιβολή ή η άρση των όποιων επιπτώσεων, να αποτελεί Διευθυντικό Δικαίωμα, εφαρμοζόμενο κατά το δοκούν και κατά το συμφέρον του εργοδότη.

Το εργατικό δίκαιο που ισχύει ακόμα και δεν γίναμε αίφνης Ασιατική χώρα, απαιτεί ίση αντιμετώπιση των κρινομένων.

Η επιβολή μέτρων, πρέπει να είναι από τα πριν γνωστή και μετά νόμου γνώσεως ο συνάδελφος να πράττει...

Όταν στο παρελθόν, μεταξύ Συλλόγου και Διοίκησης, συμφωνήθηκε και εφαρμόστηκε η στέρηση Valeur για πρωινές καθυστερήσεις , τότε κάποιοι συνδικαλιστές που σήμερα «ποιούν την νύσσα»(ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ), διερύγνιαν τα ιμάτιά τους. Σήμερα μαζί με ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ όχι μόνο συμφωνούν αλλά καταπίνουν και τις αυστηρές παρατηρήσεις. ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Και μπορεί σήμερα το θέμα να αφορά λίγους συναδέλφους, όμως η αρχή έγινε και όλοι αυτοί το αποδέχτηκαν.

Η ΠΑΣ θεωρεί πως η Διοίκηση δεν είχε και δεν έχει δικαίωμα να εφαρμόζει μέτρα κατά το δοκούν. Ιδιαίτερα το θέμα των αυστηρών παρατηρήσεων, είναι νομικά έωλο και θα πρέπει οι συνάδελφοι να ζητήσουν άμεση αποκατάσταση.

Η ΠΑΣ απαιτεί και στα θέματα αυτά αλλά και σε άλλα που βρίσκονται μπροστά μας (Κάμερες - Κάρτες), να υπάρξει συμφωνία ΣΥΤΕ - Διοίκησης πριν από οποιαδήποτε εφαρμογή τους. (Στον Πειραιά προχωρούσαν εν κρυπτώ... Ευτυχώς που ενημερωθήκαμε έστω και αργά). Οι συνάδελφοι πρέπει να γνωρίζουν τους κανόνες ευθύς εξ αρχής και όχι στην πορεία .

Θα υπενθυμίσουμε απλά στους κκ του 2 ου ορόφου, ότι η όποια χαλαρότητα και λαθεμένη συμπεριφορά του προσωπικού, δεν έπεσε από τον ουρανό. Επωάσθηκε με τη δική τους ανοχή εξυπηρετώντας τις δικές τους αδυναμίες και σκοπιμότητες. Όταν έθεταν σαν κύριο άλλες προτεραιότητες (π.χ. ΟΝΕ – Ευρώ) και άφηναν στον συνδιαχειριστικό συνδικαλισμό, να πουλάει τις προαγωγές σε όλους, επιστρέφοντας μάλιστα σε πολλούς και τις παλιές χαμένες Valeur ! (ορισμένοι που δεν είχαν πρόσβαση ίσως να μην πρόλαβαν). Εδώ αποδεδειγμένα μακρυχέρηδες πήραν προαγωγή και καλές τοποθετήσεις σε ατομικές διαχειρίσεις για να δουλεύουν πιο άνετα…

Και έρχονται σήμερα οι θύτες (Διοίκηση και συνδικαλιστική πλειοψηφία του Ευρώ...) να το παίξουν θύματα.

Αντί να καθίσουν κάτω και να απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα των νέων και παλιών συναδέλφων για το εργασιακό και ασφαλιστικό ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ τους ως όφειλαν (γι αυτό εξ άλλου επισπεύσθηκαν οι εκλογές), θυμήθηκαν την δήθεν αυστηρή πλευρά της εξουσίας.

Εάν θέλουν να δείξουν ότι έχουν κότσια, ας σπάσουν το σπυρί της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. Για την Τ.Ε. αλλά και για το τραπεζικό σύστημα γενικότερα, δεν νοείται ένας φύλακας και ένας κλητήρας να έχουν 2 δις και να τα ψάχνουν όπως αναφέρθηκε, σκόπιμα και για αποπροσανατολισμό, στον οικογενειακό τάφο του πατέρα του Αναζίκου. Επιτέλους δεν είμαστε αφελείς…

Η ΠΡΟΣΕΧΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΤΕ - ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ευχόμαστε η συνάντηση της μεγάλης Πέμπτης, να μην έχει καμιά επί πλέον σημειολογική σημασία για εμάς τους εργαζόμενους της Τ.Ε.

Είμαστε αισιόδοξοι, ότι η Διοίκηση προσδιορίζοντας μια τέτοια συνάντηση σε μια τέτοια μέρα, μόνο για θετικές απαντήσεις στα αιτήματά μας το έκανε . Εκτός και εάν θέλει να μεταφερθούν ευχές δια μέσω του ΣΥΤΕ στο προσωπικό.

Με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, ευχόμαστε ειλικρινά σε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ...
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΑΛΟΦΑΓΙΑ - ΜΕ ΧΟΡΟ ΚΑΙ ΟΙΝΟΠΟΣΙΑ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΠΑΣ

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154488 powered by zipi