Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Αθήνα: 03/06/2005
 

Ήρθε η στιγμή κατά την οποία η Διοίκηση της Τ.Ε., είναι υποχρεωμένη να ανοίξει τα χαρτιά της και να υποβάλει τις συνολικές της προτάσεις για το παρόν και το μέλλον της Τ.Ε.,επί των οποίων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ο αναγκαίος διάλογος με τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα.

Ταυτόχρονα ήλθε και η ώρα για τους εργαζόμενους και το σ.κ., να σταθμίσουν ψύχραιμα και αποφασιστικά, αν ο διάλογος, με το πλαίσιο που θα προταθεί, αποτελεί βάση ειλικρινούς αναζήτησης μιας νέας και αναγκαίας κοινωνικής συμφωνίας, που θα σέβεται τα εν γένει ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα ή θα αποτελεί ψευδεπίγραφο διαλόγου με εμφανή στόχο την απορύθμιση και την κατάργησή τους.

Η ΠΑΣ σε κάθε περίπτωση, θα υπερασπισθεί τις θέσεις και τη στρατηγική του ΣΥΤΕ, όπως αυτά υπερψηφίστηκαν με συντριπτική πλειοψηφία στο πρόσφατο Δ.Σ.

  • Διατήρηση και Ενίσχυση των σημερινών εργασιών της Τράπεζας, αξιοποίηση πλήρως των δυνατοτήτων εποπτείας του Τραπεζικού Συστήματος και της προστασίας των καταναλωτών στις σχέσεις τους με τις εμπορικές Τράπεζες καθώς και του ελέγχου των Ασφαλιστικών Εταιριών.
  • Διατήρηση και Ενίσχυση της σημερινής Οργανωτικής Δομής της Τ.Ε. Ειδικότερα για τα Υποκαταστήματα , η διατήρηση της λειτουργίας τους και μετά τις όποιες αναγκαίες προσαρμογές, θεωρείται αδιαπραγμάτευτη.
  • Το Ενιαίο Μισθολόγιο αποτελεί την βάση των μισθολογικών μας αποδοχών και αδιαπραγμάτευτο όρο των συζητήσεων που θα απαιτηθούν για μια ουσιαστική αναβάθμιση των αποδοχών μας, ως εργαζομένων στην Κεντρική Τράπεζα.
  • Ο σεβασμός της αξιοπρεπούς αντιμετώπισης όλων των συναδέλφων νέων, μεσαίων και παλαιοτέρων, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής μας.

Συγχρόνως η ΠΑΣ θα εμμείνει στις συνολικές της θέσεις, όπως δημόσια και αναλυτικά πριν από τις εκλογές τις έθεσε υπ’ όψιν των συναδέλφων μας με ειδική ανακοίνωση, στις 7/2/05.

Το κλίμα μέσα στο οποίο επιχειρείται να ανοίξει το κεφάλαιο αυτό για την Τ.Ε., θέλει ιδιαίτερη προσοχή . Η πρόσφατη απαράδεκτη συμφωνία στον ΟΤΕ με την κατάργηση της μονιμότητας και η ρητή αναφορά της Κυβέρνησης, ότι αυτή αποτελεί συμφωνία πιλότο και για άλλους χώρους, δεν μπορεί να υποτιμηθεί από κανέναν. Ταυτόχρονα έχουμε τις Κυβερνητικές δηλώσεις για μονομερή παρέμβαση στο Ασφαλιστικό των Τραπεζών, με αρχή την Εμπορική και την Αγροτική που ουσιαστικά συνιστούν ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Και αυτό γιατί το επικουρικό Ταμείο της Εμπορικής είναι προϊόν Συλλογικής Σύμβασης που δεν το πείραξε κανείς ασφαλιστικός νόμος έως σήμερα, ενώ το επικουρικό της ΑΤΕ είναι Ν.Π.Ι.Δ. όπως και τα δικά μας.

Για όλους τους λόγους αυτούς επιβάλλεταιη συμμετοχή ΟΛΩΝ ΜΑΣ στους αγώνες του κλάδου.

Δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας και έχουμε προειδοποιήσει γι’ αυτό, ότι η πρόσφατη ρύθμιση στο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ που έγινε στο χώρο μας, στηρίζεται στην ύπαρξη και μόνο ισχυρού σ.κ., αφού τα Ταμεία παραμένουν αυτοτελή και τα λεφτά είναι στον Ισολογισμό της Τ.Ε. και όχι στα Ταμεία...

Και σήμερα, ο δημόσιος και ευρύτερος δημόσιος τομέας, γίνεται και πάλι στόχος της απαράδεκτης λογικής των δήθεν ρετιρέ...

Θα τυπώσουμε το διαβατήριο ή θα δώσουμε διαβατήριο στους ιδιώτες για να αλώσουν το ΙΕΤΑ;

Εδώ και ένα περίπου χρόνο, η Κυβέρνηση δήλωσε πως θα αναθέσει στην Τράπεζα της Ελλάδος την εκτύπωση του νέου διαβατηρίου το οποίο θα απαιτείται να έχουν οι Έλληνες πολίτες που θα ταξιδεύουν για Αμερική και Καναδά από την 1/1/08.

Πρόσφατα αυτό επιβεβαιώθηκε και από την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Δημόσιας τάξης. Ενώ λοιπόν η πρωτογενής εργασία από το Καλλιτεχνικό τμήμα του ΙΕΤΑ έχει κατά 90% ολοκληρωθεί και αξιολογούνται ήδη οι προσφορές για την αγορά της απαιτούμενης μηχανής για την αποπεράτωση του διαβατηρίου, το θέμα «κόλλησε» από την παρέμβαση του εκπροσώπου του Γερμανικού οίκου Giesecke und Devrient (Ματσούκη), ο οποίος από προμηθευτής μηχανημάτων στο ΙΕΤΑ, θέλει να πάρει και την παραγωγή τόσο του διαβατηρίου τώρα, όσο και του Ευρώ μετά . Ήδη ο συγκεκριμένος Ιδιώτης έχει αποπειραθεί δυο φορές ανεπιτυχώς στο παρελθόν να μπει στην παραγωγή του ΙΕΤΑ. Φαίνεται όμως πως βρήκε το διαβατήριο σαν εφαλτήριο για να ανοίξει την πόρτα της Ιδιωτικοποίησης του Νομισματοκοπείου.

Αντί η Διοίκηση της Τράπεζας, να βάλει στη θέση του τον συγκεκριμένο ιδιώτη κλείνοντας την πόρτα στις ορέξεις του, με πρόσχημα το διαβατήριο, τον οδηγεί στα παραγωγικά ενδότερα του ΙΕΤΑ. Τεχνικός σύμβουλος του ιδιώτη σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι ο προηγούμενος και προσφάτως συνταξιοδοτηθείς τεχνικός σύμβουλος του Νομισματοκοπείου. Ενώ σύμβουλος του Γερμανικού οίκου, είναι ο πρώτος Διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ντούιζενμπεργκ.!!! Ιδού πως συντονισμένα και μεθοδικά οδηγείται ένας παραγωγικός χώρος στους Ιδιώτες.

Οι καθυστερήσεις που συγχρόνως δημιουργούνται από όλες τις πλευρές, μάλλον δείχνουν πως γίνεται ένα “σικέ παιχνίδι” που στο τέλος και λόγω χρόνου, η συμπαραγωγή με τον Ματσούκη να είναι μονόδρομος.

Αλήθεια, ο κ. Καραμανλής είναι ενήμερος για τις διαμορφούμενες συνθήκες διαπλοκής, τις οποίες προεκλογικά μας είχε συχνά καταγγείλει; Θα παρέμβει για να υλοποιηθεί η παραγωγή των διαβατηρίων από το Νομισματοκοπείο, όπως υποσχέθηκε ή τα συμφέροντα θα υπερισχύουν πάντα;

Ταυτόχρονα θα του υπενθυμίσουμε ότι προεκλογικά μας έλεγε για το πόθεν έσχες όσων διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα ή κατέχουν δημόσιες θέσεις. Θα το επιβάλει για όλους αυτούς που χειρίζονται τέτοια θέματα με ουρές δεκάδων και εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρώ;

Για το θέμα αυτό ο ΣΥΤΕ έχει θέσεις. Μας κάνει όμως εντύπωση γιατί αυτές δεν τις δημοσιοποιεί εγκαίρως.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΠΑΣ

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154496 powered by zipi