Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ

Αθήνα: 19/09/2005
 

Με την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Δ.Ε.Θ., άνοιξε ένας ακόμα κύκλος σκληρής αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ.
Στα πλαίσια των επιταγών του ΣΕΒ, των Τραπεζιτών και της Ε.Ε., η επίθεση της κυβερνητικής πολιτικής στο εισόδημα, τις εργασιακές σχέσεις, στα ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, θα συνεχισθεί και θα οξυνθεί.
Με τα νέα μέτρα δημοσιονομικής, οικονομικής και φορολογικής πολιτικής και μέσα σε ένα διαρκώς και πιο βάρβαρο διεθνές περιβάλλον, ο ερχόμενος χειμώνας προβλέπεται πολύ βαρύς για τους άνεργους, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Στα πρόσφατα μέτρα (Άρση μονιμότητας στον ΟΤΕ - Κατάργηση των αυτοτελών ασφαλιστικών ταμείων στις Τράπεζες- Επέκταση του Ωραρίου και μείωση των υπερωριών μέσα από την συνολική διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, πλήρης αποδέσμευση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων κ,ά) θα προστεθούν και άλλα, που είτε θα γενικεύσουν ορισμένα από τα παραπάνω (Άρση μονιμότητας ?Ασφαλιστικό), είτε με αφορμή τα προηγούμενα, θα προχωρήσουν πιο γρήγορα σε νέες Ιδιωτικοποιήσεις ? Συγχωνεύσεις - Καταργήσεις και σε νέο γύρο ασφυκτικής λιτότητας και φορολογικής επιδρομής.
Ήδη με αφορμή την απόφαση των επιτρόπων της Ε.Ε. άνοιξε και πάλι το θέμα της Ο.Α., της οποίας το «πλιατσικολόγημα» και τις «ρεμούλες» μιας εικοσαετίας από όλες τις Κυβερνήσεις, προσπαθούν να το ακουμπήσουν στις πλάτες των χιλιάδων εργαζόμενων και συνταξιούχων της. Φυσικά οι ευθύνες της συνδικαλιστικής κομματικής γραφειοκρατίας δεν είναι μικρές, για τον τρόπο που διαχειρίστηκε όλα αυτά τα χρόνια το θέμα του εθνικού μας αερομεταφορέα.
Ταυτόχρονα οι εξελίξεις αυτές, αποτελούν και μια ηχηρή απάντηση σε όλους εκείνους που στον χώρο μας (Διοίκηση και κομματικός συνδικαλισμός), γύριζαν την πλάτη εδώ και μια δεκαετία στην επίμονη προσπάθεια μας για συνολική συζήτηση και συμφωνία στο μεγάλο θέμα του μέλλοντος της Κ.Τ. και των εργαζομένων και συνταξιούχων σε αυτήν.
Η επιλογή να αφήσουν για αυτήν την συγκυρία, τόσο ζωτικής σημασίας θέματα, δεν ήτανε τυχαία. Ας σημειώσουν όμως όλοι οι παράγοντες, πως πιθανή απόπειρα αξιοποίησης της συγκυρίας, για λήψη μονομερώς μέτρων κατά των εργαζομένων και συνταξιούχων στην Τ.Ε., θα ήτανε η χειρότερη επιλογή.
Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, δεν αντιπαρατίθεται καμιά ουσιαστική πολιτική αντιπολίτευση. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αδυνατεί να διαχωριστεί κάθετα από τις παραπάνω επιλογές, αφού αυτές εν πολύς συμφωνούν με την προηγούμενη πολιτική που αυτή ως κυβέρνηση άσκησε. Η εμφανής αδυναμία της αφυδατώνει τον όποιο αντιπολιτευτικό της λόγο και αποτελεί την κύρια αιτία της λαϊκής απουσίας της.
Συγχρόνως η κοινοβουλευτική αριστερά, ικανοποιείται με την μετατροπή της όποιας δυσαρέσκειας σε κομματικό κέρδος.
Και όμως μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η ανάγκη για μια γενική εργατική αντεπίθεση στη μόνιμη και διαρκή επίθεση του κεφαλαίου, είναι όρος για να ανακοπεί η συνεχής χειροτέρευση της θέσης μας ως εργαζομένων, για να εκφρασθεί η απαίτησή μας για μια κοινωνία στην οποία οι άνθρωποι θα είναι πάνω από τα κέρδη?
Η κατάκτηση μιας νέας ανεξάρτητης ταξικής ενότητας, είναι μονόδρομος

?Τα λεφτά είναι πολλά. Την καυτή πατάτα της Καλαμάτας ήρθε η ώρα κάποιος να την πιάσει??

Σε λίγο θα έχουμε τα πρώτα γενέθλια της Καλαμάτας. Με την ευκαιρία αυτή θα πούμε αρκετά. Σημειώνουμε όμως πως η συνείδησή μας δεν ανέχεται την κοροϊδία ούτε την ουσιαστική τιμωρία εκείνων που συνέβαλαν στην αποκάλυψη της μεγάλης ληστείας.
Έχουμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή, ότι οι Πολιτικές και Διοικητικές ευθύνες βαραίνουν καθ’ ολοκληρία τις Διοικήσεις της Τράπεζας και τον αντίστοιχο υπηρεσιακό μηχανισμό (Δ/νση Διοικητικού - Επιθεώρηση).
Αρνηθήκαμε κάθε προσπάθεια συμψηφισμού των παραπάνω ευθυνών, με αυτές των φυσικών αυτουργών. Χωρίς όμως τον καταλογισμό των ευθυνών στους φυσικούς αυτουργούς και την επιστροφή των κλοπιμαίων, η συνολική ευθύνη θα βαρύνει απόλυτα εκείνους που την είχαν για την διασφάλιση της περιουσίας της Τράπεζας. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Εν ενεργεία ή συνταξιούχο.
Αλήθεια η κινητή τηλεφωνία όλων των εμπλεκομένων ελέγχθηκε ή περιμένουν να παραγραφεί ο χρόνος της αντίστοιχης χρονικής προθεσμίας.
Ας καταλάβει ο λαλίστατος περί αναδιαρθρώσεων κ. Γκαργκάνας, πως δεν μπορεί να σιωπά μπροστά στις ευθύνες του συστήματος εξουσίας, μέρος του οποίου και μάλιστα με κεντρικότατο ρόλο και αυτός αποτελεί?

Mε συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΠΑΣ

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154504 powered by zipi