Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑΣ...

Αθήνα: 28/09/2005
 

Με την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ. άνοιξε ένας ακόμα κύκλος σκληρής αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ.
Με τα νέα μέτρα δημοσιονομικής, οικονομικής και φορολογικής πολιτικής και μέσα σε ένα διαρκώς και πιο βάρβαρο διεθνές περιβάλλον, ο ερχόμενος χειμώνας προβλέπεται πολύ βαρύς για τους άνεργους, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Στα πρόσφατα μέτρα (Άρση μονιμότητας στον ΟΤΕ - Κατάργηση των αυτοτελών ασφαλιστικών ταμείων στις Τράπεζες - Επέκταση του Ωραρίου και μείωση των υπερωριών) θα προστεθούν και άλλα.
Με το λεγόμενο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, θα γενικευθούν ορισμένα από τα παραπάνω (Άρση μονιμότητας ? Ασφαλιστικό), ενώ αναμένεται να προχωρήσουν πιο γρήγορα νέες Ιδιωτικοποιήσεις ? Συγχωνεύσεις ? Αναδιαρθρώσεις.
Ήδη με αφορμή την απόφαση των επιτρόπων της Ε.Ε. άνοιξε και πάλι το θέμα της Ο.Α.. Της οποίας το «πλιατσικολόγημα» και τις «ρεμούλες» μιας εικοσαετίας από όλες τις Κυβερνήσεις, προσπαθούν να το φορτώσουν στις πλάτες των χιλιάδων εργαζόμενων και συνταξιούχων της. Βεβαίως και οι ευθύνες της συνδικαλιστικής - κομματικής γραφειοκρατίας δεν είναι μικρές, για τον τρόπο που διαχειρίστηκε όλα αυτά τα χρόνια τη λειτουργία του εθνικού μας αερομεταφορέα. Ο αγώνας όμως των εργαζόμενων της Ο.Α., για Δημόσια Ολυμπιακή, με ολοκληρωμένη περιφερειακή σύνδεση και ασφάλεια πτήσεων, αποτελεί θέμα όλων μας.

Επιμονή στην στρατηγική μας Ασφαλιστικό - Αναδιοργάνωση

Οι παραπάνω εξελίξεις, αποτελούν ηχηρή απάντηση σε όλους εκείνους που στον χώρο μας (Διοίκηση και κομματικοποιημένος - γραφειοκρατικός συνδικαλισμός), γύριζαν την πλάτη στην επίμονη προσπάθεια μας, εδώ και μια δεκαετία, για συνολική συζήτηση και συμφωνία στο μεγάλο θέμα του μέλλοντος της T.E και των εργαζομένων και συνταξιούχων σε αυτήν.
Η επιλογή να αφήσουν για αυτήν την συγκυρία τόσο ζωτικής σημασίας θέματα, δεν ήταν τυχαία. Ταυτόχρονα η δημιουργία κατάλληλου κλίματος για μονομερείς και αντεργατικές λύσεις, μέσα από κατευθυνόμενα δημοσιεύματα στον τύπο, εκφράζει τη διάθεση Κυβερνητικών και Διοικητικών κύκλων να στραφούν προς τέτοια κατεύθυνση.
Ας σημειώσουν όμως όλοι αυτοί οι παράγοντες, πως οποιαδήποτε απόπειρα αξιοποίησης της συγκυρίας για λήψη μέτρων κατά των εργαζομένων και συνταξιούχων στην Τ.Ε., θα ήταν η χειρότερη επιλογή. Η συνολική συζήτηση και συμφωνία, επί όλων των θεμάτων, αποτελεί ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ...

Ανάγκη συνολικής εργατικής αντεπίθεσης

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, απουσιάζει μια ουσιαστική κοινωνική και πολιτική αντιπολίτευση. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν θέλει και δεν μπορεί να διαχωριστεί κάθετα από τις παραπάνω επιλογές, αφού αυτές εν πολλοίς αποτελούν συνέχεια της πολιτικής που ως κυβέρνηση άσκησε. Συγχρόνως, το σύνολο σχεδόν της αριστεράς, ικανοποιείται με την ελπίδα μετατροπής της κοινωνικής δυσαρέσκειας σε κομματικό κέρδος.
Και όμως μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η ανάγκη για μια γενική εργατική αντεπίθεση στη μόνιμη και διαρκή επίθεση του κεφαλαίου, είναι απαραίτητος όρος για να ανακοπεί η συνεχής επιδείνωση της θέσης μας ως εργαζομένων. Για να εκφρασθεί η απαίτησή μας σε μια κοινωνία, στην οποία οι άνθρωποι θα είναι πάνω από τα κέρδη...
Η κατάκτηση μιας ανεξάρτητης ταξικής ενότητας, είναι μονόδρομος

Τα "γενέθλια" της Καλαμάτας έφτασαν

Σε λίγο πλησιάζουν «τα γενέθλια της Καλαμάτας». Η συνείδησή μας δεν ανέχεται ενώ οι ουσιαστικά υπεύθυνοι παραμένουν στο απυρόβλητο, να έχουν τιμωρηθεί και συνάδελφοι που συνέβαλαν στην αποκάλυψη της μεγάλης ληστείας.
Αρνηθήκαμε κάθε προσπάθεια συμψηφισμού των υπαρκτών Διοικητικών και Υπηρεσιακών ευθυνών, με αυτές των φυσικών αυτουργών. Χωρίς όμως τον καταλογισμό των ευθυνών στους φυσικούς αυτουργούς και την επιστροφή των κλοπιμαίων, η συνολική ευθύνη θα βαρύνει απόλυτα εκείνους που την είχαν, για τη διασφάλιση της περιουσίας της Τράπεζας.
Ας καταλάβουν όλοι και ο λαλίστατος περί ?αναδιαρθρώσεων? κ. Διοικητής, πως δεν μπορεί να υπάρχει αξιοπιστία, όταν επιδεικνύεται ολιγωρία σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Προαγωγές - Οικονομική προαγωγή - Επιδόματα ευθύνης">

Έχει συμφωνηθεί η διενέργεια προαγωγών σε ετήσια βάση, για όλους τους βαθμούς. Θεωρούμε πως θα πρέπει προς την κατεύθυνση αυτή να συγκροτηθούν άμεσα οι επιτροπές. Ταυτόχρονα, το θέμα της οικονομικής προαγωγής, το οποίο τίθεται σχεδόν απ΄ όλους, χωρίς ποτέ να διεκδικηθεί επί της ουσίας, θα πρέπει επιτέλους να διεκδικηθεί σοβαρά και να επιλυθεί. Δεν μπορεί εκατοντάδες συνάδελφοι, καθ’ όλα άξιοι και με προσόντα, να στερούνται το δικαίωμα της ίσης μεταχείρισης τουλάχιστον για τις ασφαλιστικές - συνταξιοδοτικές παροχές, όταν συνεισφέρουν τα μέγιστα.
Δεν μπορεί κάποιος που αξίζει και εργάζεται φιλότιμα στην Τράπεζα, στερούμενος την οικονομική έστω προαγωγή, να αποκλείεται και από τις μη συνδεδεμένες με τη θέση, παροχές. Όπως και δεν μπορεί κάποιος να μένει εσαεί με το ίδιο επίδομα ευθύνης, επειδή δεν υπάρχουν κενές θέσεις για να τοποθετηθεί. Θα πρέπει παραμένοντας στη θέση του και εργαζόμενος ευσυνείδητα, αφού κριθεί, να έχει την δυνατότητα ωρίμανσης στο ανώτερο επίδομα. Αυτό που ήδη συμβαίνει σε ορισμένες Διευθύνσεις, πρέπει να εφαρμοσθεί σε όλη την Τράπεζα.

Η κατάσταση κρατήσεων - παροχών στα Ταμεία πρέπει να αλλάξει άμεσα

Έχουμε τονίσει και άλλη φορά, πως όταν οι κρατήσεις μας στα Ταμεία ήταν πολύ χαμηλές, είχε νόημα αυτές να είναι στο σύνολο των αποδοχών (και υπερωριών), χωρίς υπολογισμό των τελευταίων στις παροχές. Σήμερα όμως που πληρώνουμε πολύ περισσότερα θα πρέπει ορισμένες κρατήσεις που παραμένουν ακόμα να σταματήσουν και για τις υπερωρίες να συμφωνηθεί μέθοδος συνυπολογισμού τους στις παροχές επί των οποίων γίνονται κρατήσεις.
Τέλος, όσον αφορά τις γονικές παροχές και την σταδιακή ανάληψη μέρους αυτών για λόγους που προβλέπει ο κανονισμός, θα πρέπει στην τελική εκκαθάριση να αφαιρείται ποσό, όπως με την προκαταβολή του ΕΦΑΠΑΞ και όχι αριθμός μερισμάτων, αφού ο συνάδελφος εξακολουθεί να πληρώνει πλήρη εισφορά στις εκάστοτε αποδοχές του και όχι σε αυτές που είχε όταν πήρε την προκαταβολή.
Η αδικία πρέπει να αποκατασταθεί και η νομική τρύπα άμεσα να κλείσει...

Mε συναδελφικούς χαιρετισμούς
>ΠΑΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τον Νοέμβριο προγραμματίζεται να λειτουργήσει το νέο Κέντρο στο Χολαργό. Τονίζουμε και πάλι την ανάγκη δημιουργίας Τομέα Ασφαλείας με Τμήματα και Υπηρεσίες για το σύνολο της Ασφάλειας.
  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154506 powered by zipi