Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .:: 
  • ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
  • ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ


Αθήνα: 23/03/2006
 

Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη Πανελλαδική  Απεργία στις 15/3/06 και ιδιαίτερα εργαζομένων σε μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις, αντανακλά και εκφράζει το κλίμα έντονης κοινωνικής δυσαρέσκειας και τη διάθεση των εργαζομένων να αγωνιστούν πάρα πέρα για τα οικονομικά-κοινωνικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Το τέλος Ανοχής ? τέλος Αντοχής, θα παραμείνει νεκρό γράμμα εάν δεν συμπληρωθεί ΤΩΡΑ  με την απαίτηση των εργατών και των εργαζομένων για μαχητική Απεργιακή  Διεκδίκηση.

  • Υπογραφής ΕΓΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα που θα αναπληρώνουν το κλεμμένο εισόδημα των εργαζομένων από τις πολύχρονες πολιτικές λιτότητας.
  • Υπογραφής κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και ιδιαίτερα στο  χώρο των Τραπεζών. Στο χώρο αυτό,  με την μεγαλύτερη κερδοφορία και την μεγαλύτερη ληστρική επιδρομή στο εργατικό εισόδημα, όχι μόνο θα πρέπει να υπογραφεί κλαδική ΣΣΕ, αλλά να διεκδικηθεί τώρα και η μείωση των τοκογλυφικών  επιτοκίων των καρτών και των δανείων που πνίγουν από το λαιμό τα εργατικά νοικοκυριά.
  • Ριζικής μείωσης του χρόνου εργασίας, σταθερής και μόνιμης δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους, κατάργησης των επί συμβάσει ? επενοικιαζόμενων ? ΟΑΕΔ - Μερικά απασχολούμενων κ.ο.κ
  • Προστασίας των ανέργων και απολυμένων, με την αύξηση των επιδομάτων ανεργίας στο ύψος του κατώτατου μισθού και την ασφαλιστική κάλυψη των κενών των απολυμένων.
  • Ενίσχυσης των συνδικαλιστικών ελευθεριών στους τόπους δουλειάς, κατάργησης των μέτρων περιορισμού και υπονόμευσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων.

Στον τσαμπουκά της Κυβέρνησης και του προέδρου του ΣΕΒ που μετά την Απεργία μιλάει για πενιχρές αυξήσεις, για απολύσεις στους νεοπροσλαμβανόμενους αλά Γαλλία, για πάγωμα μισθών σε περιοχές υψηλής ανεργίας, για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και άνοιγμα εκ νέου του ασφαλιστικού κ.ά,
Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να απαντήσει άμεσα με νέα  48ωρη Απεργία  των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.
Με κινητοποίηση όλων των Συνδικάτων-Ομοσπονδιών και Εργατικών κέντρων, που μέσα από συγκεντρώσεις-συνελεύσεις και περιοδείες στους τόπους δουλειάς θα οργανώσουν την επιτυχία της Απεργίας και της συνέχισής της.
Οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, θα είναι υπόλογες απέναντι στους εργαζόμενους εάν δεν απαντήσουν ΤΩΡΑ   με μαχητική-απεργιακή διεκδίκηση.
Εάν δεν βάλουν επί τέλους ένα τέλος στις λογικές των κοινωνικών εταίρων, της ανταγωνιστικότητας και αναπτυξιολογίας της δήθεν εθνικής οικονομίας. Να πουν όχι τώρα σε συμμετοχή τους σε διάλογο για το ασφαλιστικό, όπως προωθούν Κυβέρνηση και ΣΕΒ.
Ενώ το ΠΑΜΕ, πρέπει να εγκαταλείψει τον δρόμο της ανέξοδης για την Κυβέρνηση και τον ΣΕΒ πολιτικής διαμαρτυρίας. Να ακολουθήσει  τώρα τον δρόμο  της μαχητικής απεργιακής δράσης των συνδικάτων-ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων που συσπειρώνει, για την διεκδίκηση των οικονομικών και θεσμικών στόχων που προβάλει. Να συμβάλει  έτσι, στην ανάπτυξη νικηφόρων και αποτελεσματικών αγώνων των εργατών, ανοίγοντας νέους δρόμους και μετασχηματίζοντας συνολικά την συνείδηση της εργατικής τάξης, την πίστη της σε νικηφόρους εργατικούς και πολιτικούς αγώνες.

Η ΠΑΣ θα στηρίξει με κάθε τρόπο την συνέχιση του απεργιακού αγώνα.


Θα επιμείνει στην δημιουργία,  με μαζικούς όρους και μέσα από τα όργανα του ίδιου του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, ενός κέντρου αγώνα συνδικάτων και αγωνιστών. Όχι για τον άσφαιρο διαχωρισμό και την πολιτική-κομματική καταγραφή, αλλά για τον μετασχηματισμό της συνείδησης και την ενότητα των εργαζομένων, για  την ανάπτυξη νικηφόρων και αποτελεσματικών αγώνων της τάξης μας, στην σημερινή εποχή.

Mε συναδελφικούς  χαιρετισμούς
ΠΑΣ

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154552 powered by zipi