Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΑΡΤΗ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ!

Αθήνα: 06/04/2006
 

Μετά το όχι στο ευρωσύνταγμα, το απεγνωσμένο ξέσπασμα και τις ταραχές των νέων των εργατικών προαστίων (της περιθωριοποίησης και της ανεργίας), οι δρόμοι της Γαλλίας εδώ και βδομάδες, αποτελούν τον πιο φιλόξενο οικοδεσπότη των αγώνων της νεολαίας και των εργαζομένων και οδηγούν τη γαλλική κυβέρνηση σε αδιέξοδο. Η σύμβαση πρώτης πρόσληψης (CPE), ο νόμος που προβλέπει τη δυνατότητα των επιχειρήσεων να απολύουν χωρίς αιτιολόγηση τους νέους κάτω των 26 ετών, τινάζει στον αέρα ότι απέμεινε από το γαλλικό εργατικό κώδικα και αποτελεί τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.
Οι φοιτητές των γαλλικών πανεπιστημίων συναντιούνται με τα εργατικά συνδικάτα, ενώ στο χορό των κινητοποιήσεων έχουν από μέρες μπει και οι μαθητές με καταλήψεις των σχολείων τους.
Περίπου δύο μήνες έπειτα από την έναρξη των διαδηλώσεων, η φλόγα της αντίστασης στα κυβερνητικά μέτρα φουντώνει. Τα τρία εκατομμύρια συνολικά των διαδηλωτών, στις δύο τελευταίες γενικές απεργίες δείχνουν ότι η μάχη κλιμακώνεται.
Το κοινωνικό ζήτημα, παρά τις προσπάθειες της κυρίαρχης πολιτικής και ιδεολογίας να το υποβαθμίσουν ή να το οδηγήσουν σε ανώδυνα κανάλια, επανέρχεται στο προσκήνιο των αγώνων. Ο τεράστιος κοινωνικός πλούτος που παράγεται, έρχεται σε τρομακτική αντίθεση με τη χειροτέρευση των όρων ζωής της νεολαίας και των εργαζομένων.
Η επίθεση από τη μεριά του κεφαλαίου, παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις, είναι ενιαία. Την ίδια ώρα που η γαλλική κυβέρνηση εμφανίζεται ανένδοτη, ο κοινοτικός επίτροπος Μπαρόζο δηλώνει ότι τα ακολουθούμενα μέτρα στη Γαλλία για την καταπολέμηση της ανεργίας είναι αναπόφευκτα. Η απάντηση στην ανεργία είναι η κοινωνική ανασφάλεια... Στην Ελλάδα η κυβέρνηση της Ν.Δ. προχωράει σε ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα.
Διαρκής λιτότητα, προσπάθεια κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, χτύπημα στα ασφαλιστικά δικαιώματα, αύξηση των ωραρίων, προτάσεις για ιδιωτικοποίηση της παιδείας. Η νεολαία και οι εργαζόμενοι είναι για άλλη μια φορά στο στόχαστρο.
Παράλληλα υποστηρικτές του γαλλικού νόμου είχαμε και στην Ελλάδα, με τον Γ. Παπανδρέου να κάνει ανάλογες «προτάσεις» περί ανασφάλιστης εργασίας των νέων που μπαίνουν για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας και με τον πρόεδρο του ΣΕΒ να δίνει συγχαρητήρια στην κυβέρνηση Βιλπέν, που έχει την «τόλμη» να? σαρώνει τα εργατικά δικαιώματα των Γάλλων εργαζομένων!
Η απάντηση δε μπορεί παρά να είναι η εργατική αντεπίθεση.
Οι ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας της εποχής μας, δε χωράνε τους διαχειριστές αυτής της πολιτικής.

ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Mε συναδελφικούς  χαιρετισμούς
ΠΑΣ

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154542 powered by zipi