Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  Γαλλία: Στα σκουπίδια ο νόμος πρώτης απασχόλησης(CPE) του Βιλπέν

Αθήνα: 18/04/2006
 

Γαλλία: Στα σκουπίδια ο νόμος πρώτης απασχόλησης(CPE) του Βιλπέν

Οι συνεχείς κινητοποιήσεις των εργατικών συνδικάτων και της νεολαίας στην Γαλλία, με τη συμμετοχή εκατομμυρίων στις διαδηλώσεις, υποχρέωσαν τη Γαλλική Κυβέρνηση σε άτακτη υποχώρηση. Ο νόμος για την πρώτη απασχόληση των νέων, που έδινε ελευθερία απολύσεων στους εργοδότες, πετάχτηκε στα σκουπίδια μαζί με το πολιτικό μέλλον του πρωθυπουργού Βιλπέν.  Οι εργαζόμενοι και η νεολαία της Γαλλίας, επανέφεραν και πάλι στο προσκήνιο, τη διαχρονική αξία και αλήθεια για μας τους εργαζόμενους, πως η δική μας πολιτική, δεν γράφεται στα γραφεία και τους Κυβερνητικούς διαδρόμους, αλλά στους ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ. Αποδείχτηκε μετά το όχι στο Ευρωσύνταγμα, πως καμιά πολιτική δεν είναι ανίκητη, όταν έχει απέναντί της τον ενωτικό αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας.
Στο φως αυτών των εξελίξεων, μπορεί και πρέπει να κριθούν, τόσο η πρόσφατη διετής! ΣΣΕ της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ / ΔΑΚΕ), όταν είναι ανοικτά τόσα και τόσα μέτωπα (Κλαδική ΟΤΟΕ, ΔΕΚΟ, Ασφαλιστικό, Ιδιωτικοποιήσεις ΟΤΕ - ΔΕΗ κ.ά), αλλά και ο άσφαιρος διαχωρισμός του ΠΑΜΕ.

Τράπεζα Ελλάδος:  Βιασύνη στα λόγια ?Καθυστέρηση στην πράξη

Θα περίμενε κανείς, πως μετά από τόσα χρόνια μελέτης ειδικών και καλοπληρωμένων συμβούλων για την ανάγκη προσαρμογής της Τ.Ε., στην επιτροπή Αναδιοργάνωσης, η πλευρά της Διοίκησης θα είχε να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση διαλόγου. 
Εκείνο που έχει φανεί στις πρώτες συνεδριάσεις αυτής της επιτροπής, είναι ακριβώς το αντίθετο. Η όλη προσπάθεια της Διοίκησης εξαντλείται στην αιτιολόγηση επί μέρους αναδιαρθρώσεων που αφορούν τη λειτουργία των περιφερειακών μονάδων της Τράπεζας και την απόσπαση της συναίνεσης των εκπροσώπων των εργαζομένων γι’ αυτές. Μάλιστα, παρά τα όσα λέγονται, για δήθεν θέληση της Διοίκησης, για αποτελέσματα το συντομότερο δυνατόν, φοβούμαστε πως αυτά μάλλον λέγονται για να λέγονται και πως ορισμένοι έχουν στο μυαλό τους «να αφήσουν το θέμα της προσαρμογής στα χέρια του πανδαμάτορα χρόνου». Εξ άλλου γνωρίζουν πως ούτε και οι ίδιοι θα είναι για πάντα στην Τράπεζα, αλλά και οι σημερινές δυνατότητές μας ως εργαζομένων, δεν θα είναι ίσως στο ίδιο σημείο μετά από λίγα χρόνια. (Η εμπειρία  από το 1993 και από την χαμένη  περίοδο πριν το ΕΥΡΩ  πρέπει να μας κάνει σοφότερους...). Ας αναλογιστούμε, τη συνεχή επιθετικότητα των εκάστοτε πολιτικών που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα σήμερα (Μέτρα για ΔΕΚΟ...).
Εάν την πλευρά της Διοίκησης τη «βολεύει» να μετατρέπει τη βιασύνη στα λόγια σε καθυστέρηση στην πράξη, ακριβώς αντίθετη πρέπει να είναι η στάση του ΣΥΤΕ.
Με βάση το πλαίσιο των δέκα σημείων που έθεσε ο ΣΥΤΕ στον διάλογο για την ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ, πρέπει να επιμείνει  με σταθερότητα σε αυτά και στον χρονικό ορίζοντα που έθεσε. Με την ενημέρωση και στήριξη των συναδέλφων μας. Θεωρούμε πως ο ΣΥΤΕ πρέπει τόσο στο Κέντρο αλλά ιδιαίτερα στα Υποκαταστήματα, να οργανώσει άμεσα περιοδείες.
Η  απαίτηση των συναδέλφων μας, για μια συνολική συμφωνία των δύο πλευρών στο μεγάλο αυτό θέμα, είναι καθολική.

Mε συναδελφικούς  χαιρετισμούς
ΠΑΣ

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154540 powered by zipi