Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - Ε.Ε. - ΣΕΒ - ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ

Αθήνα: 22/06/2006
 

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν από ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 22/6/06 και η συμμετοχή του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της ίδιας μέρας, αποτελεί σημαντική εξέλιξη στον αγώνα των φοιτητών, που μέσα από μαζικές διαδικασίες και κινητοποιήσεις, εκφράζουν την ριζική τους αντίθεση στις επιλογές της Κυβέρνησης, για πλήρη υποταγή της παιδείας και της γνώσης γενικότερα, στις ανάγκες του Κεφαλαίου.
Στο σημερινό  μαζικό αγώνα των φοιτητών ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, αποτυπώνεται η άρνησή τους να αποδεχθούν νέους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση και το εργασιακό μέλλον που τους περιμένει στον σύγχρονο κόσμο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, αυτό της εργασιακής περιπλάνησης, της μερικής απασχόλησης και της μακρόχρονης ανεργίας.
Οι αγωνιζόμενοι φοιτητές που βίωσαν την οικονομική αφαίμαξη των οικογενειών τους για την εξασφάλιση μιας θέσης στα ΑΕΙ/ΤΕΙ, αρνούνται να συμβιβαστούν με την συνέχιση της αλυσίδας των ιδιωτικοποιήσεων μετά τον ΟΤΕ, την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, τις Τράπεζες και στο χώρο της Παιδείας.
Διεκδικούν ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ και προβάλλουν την ανάγκη μετώπου παιδείας - εργασίας ενάντια στη συνολική επίθεση Κυβέρνησης - Ε.Ε. - Κεφαλαίου.
Το πλαίσιο του αγώνα των φοιτητών και η εμπειρία που βιώνουμε καθημερινά οι εργαζόμενοι, από την πρωτοφανή επίθεση των εργοδοτών σε όλες τις μέχρι σήμερα κατακτήσεις μας (Ιδιωτικοποιήσεις, Κλαδικές ΣΣΕ, Ωράριο, Ασφαλιστικό, Αμοιβές, Εργασιακές Σχέσεις κ.ά), αποτελούν την πραγματική βάση για τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου αγώνα παιδείας - εργασίας, που θα ανατρέψει την πολιτική της Κυβέρνησης και Εργοδοτών.
Ο αγώνας των φοιτητών ανέτρεψε τα προγνωστικά, παραμέρισε την «πανίσχυρη» παράταξη των δημοσκοπήσεων, αγνόησε τον αυταρχισμό - εκφοβισμό της κυβέρνησης, έπνιξε τη συναινετική φωνή του ΠΑΣΟΚ, κατέκλυσε τα ΜΜΕ που το αποσιωπούσαν, οδήγησε την Κυβέρνηση σε μια πρώτη τακτική υποχώρηση.
Χωρίς τις εκατοντάδες κατειλημμένες σχολές, τα μαζικά συλλαλητήρια και τον ενωμένο διαρκή αγώνα των φοιτητών, είναι βέβαιο πως η κυβέρνηση θα ψήφιζε νύχτα στο θερινό τμήμα της βουλής τον απαράδεκτο νόμο πλαίσιο.
Η τακτική υποχώρηση της Κυβέρνησης και η πρόθεση της στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει το δόλωμα του διαλόγου δεν πρέπει να αποπροσανατολίσουν το κίνημα. Ο αγώνας συνεχίζεται στο επόμενο διάστημα ενάντια στην όποια απόπειρα διαλόγου ? εκτόνωσης, για την πλήρη απόσυρση του νόμου - πλαισίου, για την παραίτηση της ΥΠΕΠΘ, για την ματαίωση της αναθεώρησης του άρθρου 16.
Το σημερινό κίνημα πρέπει να δώσει δυναμικό παρόν στην επικείμενη σύσκεψη των ΥΠΕΠΘ της Ε.Ε. στην Αθήνα και να δημιουργήσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για έναν μακροχρόνιο και αποφασιστικό αγώνα διατηρώντας και ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τα σημερινά δυναμικά χαρακτηριστικά του.
Η ΠΑΣ σημειώνει θετικά την σημερινή πρώτη σύγκλιση του οργανωμένου σ.κ. με το κίνημα των φοιτητών και της νεολαίας. Κάτω από την επίμονη προσπάθεια των πρωτοπόρων συνειδήσεων μέσα στο κίνημα συνολικά, μπορούμε στο έδαφος της καθημερινά διογκούμενης κοινωνικής δυσαρέσκειας από την πολιτική Κυβέρνησης ? ΣΕΒ -Τραπεζιτών, να δημιουργήσουμε μια νέα ταξική ενότητα που θα υπερβαίνει παλιούς διαχωρισμούς και τάσεις υποταγής, να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός νικηφόρου  ενιαίου μετώπου αγώνα Παιδείας ? Εργασίας.
 Η πρόσφατη εμπειρία του αγώνα των εργαζόμενων και της νεολαίας στην Γαλλία μας δείχνει τον δρόμο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ:

  • Ματαίωση κάθε απόπειρας διαλόγου με οποιοδήποτε πρόσχημα.
  • Απόσυρση του Νόμου-Πλαίσιο.
  • Απόκρουση κάθε προσπάθειας αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος.
  • Ενιαία Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.

Mε συναδελφικούς  χαιρετισμούς
ΠΑΣ

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154537 powered by zipi