Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΣ ΚΟΣΤΟΥΣ 20.000.000 ΕΥΡΩ

Αθήνα: 08/08/2006
 

Αυτό είναι το πιθανό τίμημα εις βάρος  του Ταμείου Συντάξεων, από την επιμονή του κομματικού συνδικαλισμού και κύρια της ΠΑΣΚΕ, να θέσει πάνω από τα συμφέροντα των εργαζομένων και των συνταξιούχων τις δικές της μικροπολιτικές  και κομματικές επιδιώξεις.   
Λες και ξεχνάει κανείς, πως αυτή που έβαλε την Credit Agricole στην Εμπορική, ανοίγοντας τον δρόμο της Ιδιωτικοποίησής της, ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!
Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά, όπως στο παρελθόν με την  ένταξη των Ταμείων στην Τράπεζα, ορισμένοι έθεσαν πάνω από τις ανάγκες των ασφαλισμένων, τις δικές τους επιδιώξεις (κομματικές και προσωπικές).

Οι εξελίξεις στον ΣΥΤΕ και στο Ταμείο Συντάξεων

Με αφορμή την προσφορά των 25 Ευρώ ανά μετοχή, που έγινε από την Credit Agricole για την αγορά μετοχών της Εμπορικής, ορίστηκε για τις 3/8/06, σχετική  συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου Συντάξεων, το οποίο κατέχει περίπου ένα εκατομμύριο μετοχές της Εμπορικής Τράπεζας, με μέση τιμή κτήσης τα 3 Ευρώ.
Το πρωί της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε διαπαραταξιακή του ΣΥΤΕ η οποία ενημερώθηκε για  επιστολή του εκπροσώπου μας προς το Ταμείο.
Με την επιστολή αυτή, ο Σύλλογός μας εξέφραζε ΟΜΟΦΩΝΑ και σωστά την πολιτική του αντίθεση στην πώληση της Εμπορικής, αλλά και  έκανε χρήση, για πρώτη φορά στα τελευταία τριάντα χρόνια, της δυνατότητας που παρέχει στον εκπρόσωπο των εργαζομένων ο Κανονισμός του Ταμείου, να μην  μπορεί αυτό να συνεδριάσει, χωρίς την παρουσία του.
Η προσφυγή σε αυτή τη δυνατότητα, που ο καθένας κατανοεί το βάρος της, στηρίχτηκε από τον Πρόεδρο του ΣΥΤΕ και τον εκπρόσωπό μας στο Ταμείο, στο γεγονός ότι, όπως ανέφεραν στη σχετική επιστολή:
«Οι αρμόδιοι της Τράπεζας συγκαλούν σήμερα το Συμβούλιο του Ταμείου για να πουλήσει με 25 Ευρώ τις μετοχές της Εμπορικής, όταν οι ίδιοι λίγους μήνες πριν, είχανε αρνηθεί σχετική πρόταση του Συλλόγου Συνταξιούχων, να πωλήσουν τις μετοχές  της Εμπορικής με τιμή 29 Ευρώ.» 
Κανείς φυσικά από τους συμμετέχοντες στην διαπαραταξιακή του ΣΥΤΕ, δεν μπορούσε να διανοηθεί, ότι το παραπάνω επιχείρημα δεν ήταν πραγματικό αλλά αναληθές!
Το πρωί της επομένης, 4/8/06 και ενώ είχε ορισθεί επαναληπτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου Συντάξεων για τις 14.30,  εστάλη επιστολή του συμβούλου της ΠΑΣ προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΥΤΕ, που εκτός άλλων ανέφερε:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Αναζητώντας να μάθω τι απέγινε με τη χθεσινή  συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου, ενημερώθηκα πως ο ισχυρισμός μας ότι το Δ.Σ. του Ταμείου αρνήθηκε να συγκληθεί και να αποφασίσει την πώληση των μετοχών σε τιμή 29 ευρώ σε προγενέστερο χρόνο, δεν είναι αληθής. Το Δ.Σ. του Ταμείου συνεστήθη μόλις πριν από ένα μήνα που εκδόθηκε το αντίστοιχο ΦΕΚ. Και μέχρι τότε ΝΟΜΙΚΑ, κανείς δεν μπορούσε να αγοράσει ή να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου μας.
Επειδή κάτι τέτοιο είναι πολύ  σοβαρό και οι πιθανές εμπλοκές μεγάλες και δυσανάλογες με το αποτέλεσμα που έχει η αδυναμία σύγκλησης του Δ.Σ. λόγω συνέχισης της ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ, ζητάω με την ευθύνη και την ευθύτητα που με διακρίνει αλλά και με την όποια εμπειρία μου από τα τόσα χρόνια ενασχόλησής μου με τα κοινά, να συγκληθεί εκτάκτως νέα διαπαραταξιακή ή και Διοικητικό Συμβούλιο για σήμερα Παρασκευή 4/4/06, στις 12 το μεσημέρι.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Εάν επρόκειτο με την συνέχιση της δικής μας ΑΠΟΥΣΙΑΣ, να αποτραπεί η πώληση της Εμπορικής, τότε αυτό  θα είχε λόγο και νόημα.
Πολύ φοβούμαι όμως, πως με συνέχιση μιας ατελέσφορης ως προς την ουσία στάσης, ρίχνουμε νερό στον μύλο της άλλης πλευράς.
Ο Σύλλογός μας πρέπει να καταγγείλει, σύμφωνα με τις θέσεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος, την πώληση της Εμπορικής και να μην συγκατατεθεί πολιτικά με την πώληση μετοχών. Δεν πρέπει όμως   με την στάση του, να γίνει βορά των διαθέσεων Κυβέρνησης και Διοικούντων και των παιχνιδιών των Λάτσηδων και Κωστόπουλων στο Τραπεζικό σύστημα.»  



ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΕ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Παρά την επιστολή και την απαίτηση πλέον και άλλων συμβούλων για συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής ή και του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να αποτραπεί η διαφαινόμενη δυσμενής εξέλιξη για τα συμφέροντά μας, ο Πρόεδρος το αρνήθηκε πεισματικά. Παράλληλα, παρά την μεγάλη σοβαρότητα του θέματος ο εκπρόσωπός μας στο Ταμείο έφυγε για διακοπές...
Ο πρόεδρος, εντελώς αντιδημοκρατικά, επέμεινε στις προσχεδιασμένες προσωπικές - κομματικές επιλογές, ακόμα και όταν κοινοποιήθηκε στον ΣΥΤΕ, η παρακάτω επιστολή του Συλλόγου των Συνταξιούχων:

Προς τον
Διευθυντή του
Ταμείου Συντάξεων Υπαλλήλων Τ.Ε.
Κ.Γεώργιο Καλογρίδη
Αθήνα                                                                                      Αθήνα, 4/8/06

Κύριε Διευθυντά,
Λαβόντες υπ΄όψιν την επιστολή του Σ.Υ.Τ.Ε. η οποία κατετέθη στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου Συντάξεων της 3/8/2006 στην οποία γινόταν αναφορά σε παλαιότερη δική μας επιστολή της 18/1/2006 προς το Ταμείο Συντάξεων και αφορούσε την πρόταση πώλησης μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και συγκεκριμένο αριθμό μετοχών.
Διευκρινίζουμε ότι κατά το χρόνο αυτό δεν υπήρχε νόμιμα συγκροτημένο Δ.Σ. του Ταμείου, λόγω λήξεως της θητείας του και μη διορισμού νέου από το αρμόδιο Υπουργείο, ως εκ τούτου δεν ήταν δυνατό να συγκληθεί το Δ.Σ. του Ταμείου Συντάξεων και να εξετάσει την πρότασή μας.
Η πιο πάνω επιστολή μας ουδεμία σχέση έχει με τη σημερινή πρόταση της Διοικήσεως η οποία είναι προς το συμφέρον του Ταμείου και συμφωνούμε με αυτή.
Με τιμή
         Η Πρόεδρος                                                                    Ο   Γεν. Γραμματέας
Ελένη Πούλια - Κλητοράκη                                         Αντώνιος Μελισσινάκης                        

    Ο Αντιπρόεδρος                                                           Η Αναπλ. Γεν. Γραμματέας     
Γεώργιος Ανδρουλάκης                                                    Παρασκευή Κομπιτσάκη - Χούντα



ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ...

Η προσπάθειά μας, να περισωθεί έστω και την τελευταία στιγμή το κύρος και η αξιοπιστία του ΣΥΤΕ, αλλά και να αποτραπεί η πιθανή απώλεια των 20.000.000 Ευρώ από το Ταμείο μας, θεωρήθηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΣΥΤΕ «ως διατεταγμένη υπηρεσία!». Συμπαραστάτη στην επίθεσή του αυτή και «αριστερό άλλοθι» όπως αναμενόταν εξάλλου, είχε τον εκπρόσωπο της ΕΣΑΚ! (Άραγε γνωρίζει αυτός, τι έκαναν οι συνταξιούχοι του ΠΑΜΕ, εκπρόσωποι σε άλλα Ταμεία και ειδικά ο γνωστός αγωνιστής συνταξιούχος του ΤΕΒΕ;)
Σαθρή δικαιολογία  για την επίθεση αυτή, στάθηκε το εξώδικο του προέδρου του Δ.Σ. του Ταμείου Συντάξεων, προς τον ΣΥΤΕ και τους εκπροσώπους του στο Ταμείο. Εξώδικο με το οποίο εκαλείτο ο εκπρόσωπός μας στην επαναληπτική συνεδρίαση του Ταμείου την ίδια μέρα, με την επισήμανση ταυτόχρονα της ευθύνη μας για τυχόν απώλεια καταγραφής κερδών για το Ταμείο μας ύψους 20.000.000 Ευρώ.
Το δικαίωμα και η ευθύνη μας να αγωνιστούμε προκειμένου να απεμπλακεί ο ΣΥΤΕ από τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό με τα τεράστια αρνητικά αποτελέσματα για τους ασφαλισμένους, ταυτίστηκε σκοπίμως και εντέχνως από την  ΠΑΣΚΕ, με αυτό το εξώδικο.
Η αδυναμία επιχειρημάτων για την επιμονή σε μια λαθεμένη πολιτικά και συνδικαλιστικά επιλογή που εκτός άλλων αποτελούσε διατεταγμένη κομματική γραμμή του ΠΑΣΟΚ, οδήγησαν τον πρόεδρο του ΣΥΤΕ, σε αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά.
Δεν είμαστε χθεσινοί στο κίνημα, για να παίρνουμε στα σοβαρά τα δήθεν εξώδικα. Αλλοίμονο αν η Τράπεζα μοιράζει την Δευτέρα προαγωγές σε συνδικαλιστές και την Παρασκευή εξώδικα, που μάλιστα τα εννοεί...

Η Διοίκηση της Τράπεζας πέτυχε πλέον τους στόχους της

  • Η  Εμπορική πουλήθηκε, γεγονός που πιστώθηκε από την κυβέρνηση στη Διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας. Αλλοίμονο αν περίμενε κανείς, όπως πίστευαν ορισμένοι στην ΣΙΝΑ 16, ότι θα χρειαζόταν να πωληθεί  το ποσοστό του 0,68% που αποτελούσαν οι μετοχές του Ταμείου μας, για να ολοκληρωθεί η πώληση της Εμπορικής. Ευελπιστώντας πως έτσι θα οδηγούσαν σε  σύγκρουση Αλογοσκούφη - Γκαργκάνα!
  • Κυβέρνηση και Διοίκηση, αξιοποιώντας την τυχοδιωκτική  στάση του ΣΥΤΕ, έχουν έναν ακόμα λόγο να επικαλούνται, προκειμένου να ασκήσουν πρόσθετη πίεση σε βάρος των εργαζομένων και συνταξιούχων
  • Απέκτησαν συγχρόνως ισχυρή επιχειρηματολογία για αλλαγή του άρθρου 3 του Κανονισμού του Ταμείου μας, ώστε στο μέλλον αν χρειασθεί, να μην μπλέξουν  σε νομικές περιπέτειες όπως έγινε με το Ασφαλιστικό Ταμείο της Εμπορικής.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Προειδοποιούμε τη Διοίκηση, να μην προβεί σε κινήσεις αξιοποίησης των δυνατοτήτων που της παρείχαν οι «αχυρένιοι ήρωές της», η συμπεριφορά και τα έργα των οποίων, είναι δικό της δημιούργημα...
Ο δρόμος στην Τράπεζα της Ελλάδος περνάει μέσα από την επίτευξη μιας έντιμης και συνολικής συμφωνίας, στη βάση του πλαισίου της στρατηγικής Ασφαλιστικό - Αναδιοργάνωση, που αποτελεί απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων σε αυτήν. Οι προσπάθειες υπονόμευσης αυτής της στρατηγικής, που ανοικτά πλέον εκδηλώνονται από τον κομματικό-γραφειοκρατικό  συνδικαλισμό, ας μην  θεωρεί η Διοίκηση  ότι μπορεί να τις αξιοποιήσει σε βάρος των εν ενεργεία και συνταξιούχων συναδέλφων. 

Mε συναδελφικούς  χαιρετισμούς
ΠΑΣ

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154557 powered by zipi