Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ

Αθήνα: 20/09/2006
 

Χρειάσθηκε ένας και πλέον μήνας από τα γεγονότα στο Ταμείο Συντάξεων και τις ανακοινώσεις της ΠΑΣ(8/8 και 11/8/06), για να προσπαθήσει ο συναδ. Μπαλαούρας σαν εκπρόσωπος του ΣΥΤΕ στο Ταμείο, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. (Ανακ. Παρέμβασης 12.9.06)
Αδυνατώντας να δικαιολογήσει τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό στον οποίο περιέπλεξε τον ΣΥΤΕ, προσέφυγε στη γνωστή πρακτική της προσωπικής σπίλωσης.
Δυστυχώς για τον ίδιο και όσους αξιοποίησαν την πρακτική του, «ο Βασιλιάς είναι γυμνός». Με την ίδια την ανακοίνωσή του ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ...

«Η ΠΑΣ και ο συνάδελφος Κ Ευσταθίου, για να δικαιολογήσουν την ξαφνική αλλαγή ισχυρίζονται ότι ο σδ. Μπαλαούρας τους παραπλάνησε όταν ισχυρίστηκε ότι το Ταμείο Συντάξεων θα μπορούσε να πουλήσει τις 735.000 μετοχές τον Ιανουάριο του 2006 σύμφωνα με την πρόταση του Συλλόγου Συνταξιούχων... Σύμφωνα με την ΠΑΣ και με την επιστολή του Συλλόγου Συνταξιούχων αυτό δεν μπορούσε να γίνει...
Πλήρως αναληθές. Το Δ.Σ. του Ταμείου σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση 45/527 του 1999 μπορεί να συνεδριάζει για διάστημα τριών μηνών μετά την λήξη του... Γι’ αυτό άλλωστε, αν και είχε λήξει η θητεία του, το Δ.Σ. συνήλθε και αποφάσισε την αγορά των 735.000 μετοχών στις 6 Δεκεμβρίου 2005!» (Ακριβές απόσπασμα από την ανακοίνωση της Παρέμβασης 12/9/06. Υπογραμμίσεις δικές μας.)

Ακριβώς, οι παραπάνω  ισχυρισμοί του συναδ. Μπαλαούρα, όπως εκτίθενται και στην ανακοίνωσή του, είναι ΑΝΑΛΗΘΕΙΣ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΙ.

Τα πραγματικά στοιχεία

  • Το Ταμείο Συντάξεων στις 3/8/06 διέθετε προς πώληση 917.535 μετοχές της Εμπορικής.
  • Από αυτές οι 734.028 ήταν παλαιάς κτήσης (εποχής Ανδρεάδη) και όχι αγορασθείσες στις 6.12.06 όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Παρέμβαση! Οι μετοχές που αποκτήθηκαν με τη χρήση των δικαιωμάτων μας (στις 4 παλιές μια καινούργια), κατά την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εμπορικής στις 6.12.05, ήταν οι υπόλοιπες 183.507! Γιατί αποσιωπήθηκε λοιπόν,  ότι στις 6.12.06 έγινε άσκηση των δικαιωμάτων του Ταμείου στην αύξηση του Μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής και όχι αυτοτελής αγορά μετοχών;
  • Ο Σύλλογος Συνταξιούχων με την επιστολή του στις 18.1.06 την οποία μέχρι και 3/8/06 αγνοούσαμε όλα τα μέλη του Δ.Σ., πλην ασφαλώς του εκπροσώπου μας στο Ταμείο, ζητούσε την πώληση των 183.507 και όχι των 734.028, όπως ανακριβώς αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Παρέμβαση!!  Δηλαδή την πώληση αυτών που αποκτήθηκαν από τη χρήση των δικαιωμάτων μας και που η μέση τιμή κτήσης τους μαζί με την αξία των δικαιωμάτων, διαμορφωνόταν γύρω στα 24 Ευρώ! Ο ίδιος ο Σύλλογος Συνταξιούχων που υπέβαλε την πρόταση, αποδέχεται ότι στις 18/1/06 δεν υπήρχε νόμιμα συγκροτημένο συμβούλιο στο Ταμείο που θα μπορούσε να εκποιήσει μετοχές. Αν όμως ο συν. Μπαλαούρας, θεωρούσε ότι η τρίμηνη παράταση για καθαρά λειτουργικούς λόγους της θητείας του συμβουλίου αρκούσε, γιατί μέχρι και 3/8/06 δεν είχε καταγγείλει το θέμα αυτό στον ΣΥΤΕ και στους συναδέλφους;
  • Γιατί αν και εκπρόσωπος στο Ταμείο, συνεχώς σχεδόν τα δέκα τελευταία χρόνια, δεν ενημέρωσε ποτέ το Δ.Σ. του ΣΥΤΕ για τη σημερινή δυσμενή σχέση διαθεσίμων προς Μετοχές, που από τον Νόμο δεν μπορεί να υπερβαίνει το 23%; Σχέση που για πρόσθετους λόγους καθιστούσε αναγκαία την συνεδρίαση του Ταμείου και την λήψη απόφασης; Γιατί λοιπόν με την επιμονή στην ΑΠΟΧΗ, πέρα από την οικονομική ζημιά, έθεσε στις πλάτες των ασφαλισμένων και αυτή την ευθύνη, σε μια περίοδο ελέγχων των Ταμείων από την εποπτεύουσα αρχή; 

Από τα παραπάνω προκύπτει με σαφήνεια η λαθροχειρία με την οποία επιτεύχθηκε η αρχική παραπλάνηση.
Οι 734.028 παλιές μετοχές εμφανίσθηκαν ως αγορασθείσες στις 6.12.06, καθιστώντας εύληπτη την ακραία θέση της αποχής από την συνεδρίαση (για πρώτη φορά στην ιστορία του Ταμείου!), αφού έτσι  η διαφορά τιμής ήταν μόνο ένα ευρώ περίπου ανά μετοχή!

Οι ενέργειές μας

Όταν νωρίς το απόγευμα της ίδιας μέρας (3/8/06) πληροφορηθήκαμε ότι όλα όσα εκτέθηκαν στη μεσημβρινή συνεδρίαση του ΣΥΤΕ ήταν ανακριβή και οι συνάδελφοι συνταξιούχοι όχι μόνο συμμετείχαν στην συνεδρίαση του Ταμείου αλλά και ψήφιζαν υπέρ της πώλησης του πακέτου των μετοχών, αφού η μέση τιμή κτήσης των μετοχών ήτανε 3,02 ευρώ ανά μετοχή!, προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επικοινωνία με όλα τα μέλη του Δ.Σ.
Από τις 16.30 μ.μ μέχρι και τις 24.00 τα μεσάνυχτα, αλλεπάλληλες είναι οι καταγραμμένες κλήσεις μας προς τα κινητά τόσο του προέδρου του Δ.Σ. όσο και του συναδ. Μπαλαούρα. Ο πρώτος για πρώτη φορά στα τέσσερα χρόνια της συνεργασίας μας και άγνωστο γιατί, δεν απάντησε σε καμιά. Ο δεύτερος απάντησε στις 23.45 μμ και υποσχέθηκε πως την επομένη το πρωί (4/8/06) θα ξαναδούμε το θέμα στον ΣΥΤΕ. (Αντί αυτού έφυγε σε διακοπές). Οι μόνοι που βρέθηκαν και ενημερώθηκαν ήταν ο Γ. Γραμματέας και ο συναδ. Νικολάου οι οποίοι και ζήτησαν την εκ νέου σύγκληση της διαπαραταξιακής του ΣΥΤΕ. Τα παραπάνω στοιχεία είναι καταγεγραμμένα στα κινητά μας, τα οποία είναι του ΣΥΤΕ. Εύκολα με αίτησή μας μπορεί να ζητηθεί από την εισαγγελική αρχή το άνοιγμά τους και η παράθεση στους συναδέλφους μας, όλων των επικοινωνιών και συνομιλιών μας στο επίμαχο διάστημα. (Ιδού η Ρόδος ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Με Σαίξπηρ δεν ξεφεύγει κανείς).
Τέλος αμείλικτο και αναπάντητο είναι το ερώτημα: Γιατί η ΓΣΕΕ, η ΠΑΣΕΓΕΣ, η ΓΕΣΑΣΕ και σχεδόν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις  συμμετείχαν με τις θέσεις τους στις συνεδριάσεις των Ταμείων και εμείς, που είμαστε το μοναδικό εκτός ΙΚΑ Ταμείο, θα έπρεπε να επωμισθούμε την ευθύνη  να στερήσουμε από αυτό, την δυνατότητα να αυξήσει την περιουσία του κατά 20.000.000 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια θα μπορούσε να επανεπενδύσει;
Εάν κάτι τέτοιο εμπόδιζε έστω τον στόχο της Κυβέρνησης για την πώληση της Εμπορικής, να συμφωνούσαμε. Αυτή όμως ήταν δεδομένη.
Οι συνδικαλιστικές επιθέσεις, οι ύβρεις και οι χαρακτηρισμοί, από όπου και αν προέρχονται, δεν μας αποπροσανατολίζουν. Θα επιμείνουμε σταθερά στην υπεράσπιση της στρατηγικής Ασφαλιστικό - Αναδιοργάνωση και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μας παρέχονται ως Τράπεζα της Ελλάδος, να αποφύγουμε μια εκκαθάριση εν λειτουργία όπως ορισμένοι επιδιώκουν, μετά το 2007.
Ο δρόμος της χειραφέτησης που έχουμε διαλέξει χρόνια τώρα, από τον συνδικαλισμό της κομματικής πλαστικής ενίοτε ταυτότητας, που ποδηγετεί τις ανάγκες μας στα όρια των μικροπολιτικών υπολογισμών τους, γνωρίζουμε ότι είναι τραχύς και δύσβατος. Στηριζόμαστε αποκλειστικά και μόνο στην μνήμη, την γνώση και την κρίση των συναδέλφων μας.

Με συναδελφικούς  χαιρετισμούς
ΠΑΣ

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154575 powered by zipi