Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΚΟΙΝΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ...

Αθήνα: 21/09/2006
 

Χρειάσθηκε ένας και πλέον μήνας από τα γεγονότα στο Ταμείο Συντάξεων και τις ανακοινώσεις της ΠΑΣ(8/8 και 11/8/06), για να προσπαθήσει ο συναδ. Μπαλαούρας, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Αδυνατώντας να δικαιολογήσει τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό στον οποίο περιέπλεξε τον ΣΥΤΕ, ως εκπρόσωπός του στο Ταμείο, προσέφυγε στη γνωστή πρακτική της προσωπικής σπίλωσης. Δυστυχώς για τον ίδιο και όσους αξιοποίησαν την πρακτική του, οι ισχυρισμοί όπως εκτίθενται στην ανακοίνωσή του, εύκολα αποδεικνύονται  και ΑΝΑΛΗΘΕΙΣ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΙ.

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

  • Το Ταμείο Συντάξεων στις 3/8/06 διέθετε προς πώληση 917.535 μετοχές της Εμπορικής. Από αυτές οι 734.028 ήταν παλαιάς κτήσης και όχι αγορασθείσες στις 6.12.05 όπως ψευδώς  αναφέρεται στην ανακοίνωση της  Παρέμβασης! Οι υπόλοιπες 183.507 μετοχές αποκτήθηκαν από το Ταμείο με  χρήση των δικαιωμάτων του, κατά την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εμπορικής στις 6.12.05 και όχι, όπως επίσης ψευδώς αναγράφεται, με  αυτοτελή αγορά μετοχών!!
  • Ο Σύλλογος Συνταξιούχων με την επιστολή του στις 18.1.06 προς το Ταμείο, την οποία μέχρι και 3/8/06 αγνοούσαν όλα τα μέλη του Δ.Σ., πλην  του εκπροσώπου μας στο Ταμείο, ζητούσε την πώληση των 183.507 και όχι των 734.028 μετοχών, όπως ανακριβώς αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Παρέμβαση!! Ο ίδιος ο Σύλλογος Συνταξιούχων που υπέβαλε την πρόταση, με την επιστολή του που δημοσιεύσαμε, αποδέχεται ότι στις 18/1/06 δεν υπήρχε νόμιμα συγκροτημένο συμβούλιο στο Ταμείο που θα μπορούσε να εκποιήσει τις μετοχές!!
  •  Γιατί ο συναδ. Μπαλαούρας, αν και εκπρόσωπος στο Ταμείο συνεχώς σχεδόν τα δέκα τελευταία χρόνια, δεν ενημέρωσε ποτέ το Δ.Σ. του ΣΥΤΕ για τη σημερινή δυσμενή σχέση διαθεσίμων προς Μετοχές, που από τον Νόμο δεν μπορεί να υπερβαίνει το 23%; Σχέση που για πρόσθετους λόγους καθιστούσε αναγκαία την συνεδρίαση του Ταμείου και την λήψη απόφασης. Έτσι με την επιμονή στην ΑΠΟΧΗ, μαζί με την  οικονομική ζημιά, προστέθηκε ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα, σε μια περίοδο ελέγχων των Ταμείων από την εποπτεύουσα αρχή!! 

Από τα παραπάνω προκύπτει με σαφήνεια σκοπιμότητα στην παραπλάνηση του ΣΥΤΕ.     
      ?  Νωρίς το απόγευμα της ίδιας μέρας (3/8/06), όταν πληροφορηθήκαμε ότι όσα εκτέθηκαν στη μεσημβρινή συνεδρίαση του ΣΥΤΕ ήταν ανακριβή και η μέση τιμή κτήσης των μετοχών ήταν 3,02 ευρώ ανά μετοχή, προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επικοινωνία με όλα τα μέλη του Δ.Σ.
Από την ώρα εκείνη και μέχρι τα μεσάνυχτα, αλλεπάλληλες ήταν οι κλήσεις μας προς τα κινητά τόσο του προέδρου του ΣΥΤΕ (δεν απάντησε ποτέ!), όσο και του συναδ. Μπαλαούρα (απάντησε στις 23:45). Αυτός δεσμεύθηκε τότε πως την επομένη, πριν την νέα συνεδρίαση του Ταμείου, θα συζητούσαμε ξανά το θέμα στο ΣΥΤΕ. (Αντί αυτού έφυγε σε διακοπές).
 Τα παραπάνω είναι εύκολο να αποδειχθούν από τις κλήσεις των κινητών μας.
 Αμείλικτο και αναπάντητο αφήνεται το ερώτημα: Γιατί η ΓΣΕΕ, η ΠΑΣΕΓΕΣ, η ΓΕΣΑΣΕ και σχεδόν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις  συμμετείχαν με τις θέσεις τους στις συνεδριάσεις των Ταμείων και εμείς, που είμαστε το μοναδικό εκτός ΙΚΑ Ταμείο, θα έπρεπε να επωμισθούμε την ευθύνη  να στερήσουμε από αυτό την δυνατότητα να αυξήσει την περιουσία του κατά 20.000.000 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια θα μπορούσε να επανεπενδύσει;
Μήπως αυτό, χωρίς να εμποδίσει την πώληση της Εμπορικής, διευκολύνει τα σχέδια εκείνων που θέλουν τα Ταμεία μας στο ΙΚΑ;
Οι συνδικαλιστικές επιθέσεις, οι ύβρεις και οι χαρακτηρισμοί, από όπου και αν προέρχονται, ευτυχώς δεν αποπροσανατολίζουν πλέον κανέναν.

Συνεχίζουν τον τυχοδιωκτισμό

Πριν από λίγες μέρες, ανακοινώθηκαν αλλαγές στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Οι επικεφαλείς των Ταμείων Συντάξεων και Μετοχικού τοποθετήθηκαν σε θέσεις Υποδιευθυντών, στην Εργασιών Δημοσίου.
 Ο επικεφαλής του Ταμείου Συντάξεων εξέφρασε αυτοπροσώπως προς το Δ.Σ. του ΣΥΤΕ την πικρία του για την αναιτιολόγητη προς αυτόν μετακίνησή του και ζήτησε από τον ΣΥΤΕ να διερευνήσει και να μάθει  τους λόγους της μετακίνησής του.
Συγχρόνως, ο ίδιος χαρακτήρισε λάθος σε βάρος των ασφαλισμένων την αποχή του ΣΥΤΕ από την συνεδρίαση του Ταμείου για την πώληση των μετοχών της Εμπορικής.
Στο Δ.Σ. του ΣΥΤΕ που συνήλθε μετά, η πλειοψηφία των ΠΑΣΚΕ ? ΕΣΑΚ ?Γιαννακόπουλου - Μπαλαούρα, θεωρώντας εκ των προτέρων την μετακίνηση αυτή δίωξη, αποφάσισε παράσταση στη Διοίκηση με αίτημα την αναστολή της μετακίνησης, την έκδοση δελτίου τύπου και την ενημέρωση της ΟΤΟΕ.
Η ΠΑΣ και άλλοι Διοικητικοί Σύμβουλοι προτείναμε, να ζητηθούν πρώτα εξηγήσεις από τη Διοίκηση για τους λόγους που επέβαλαν τις συγκεκριμένες μετακινήσεις.  Επίσης να τονιστούν στη Διοίκηση οι μεγάλες ευθύνες της για την εγκατάλειψη και τις  σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό των Ταμείων.
    Δυστυχώς, αντί μιας τέτοιας ψύχραιμης αντιμετώπισης, προτιμήθηκε η εκ των προτέρων υιοθέτηση της λογικής της δίωξης και η όξυνση. Λογική στην οποία επέμειναν και μετά τη συνάντηση με τη Διοίκηση για το θέμα αυτό. Βεβαίως στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν μετά τη συνάντηση, το αίτημα της ανάκλησης της τοποθέτησης το «εξαφάνισαν», αποδεικνύοντας εμπράκτως, ότι δεν τους ενδιέφεραν τα πραγματικά στοιχεία των μετακινήσεων, αλλά η αξιοποίησή τους για κομματικούς και παραταξιακούς στόχους.
Δυστυχώς, αντί ο ΣΥΤΕ να ανεβάζει τους τόνους για τα πραγματικά προβλήματα των συναδέλφων (Ασφαλιστικό - Αναδιοργάνωση, Οικονομική Προαγωγή, Επιδοματική πολιτική κ.ά) και  να προβληματιζόμαστε για την υπογραφή της Κλαδικής Σύμβασης και την κατάκτηση αυξήσεων, επιδίδεται σε κούφιους λεονταρισμούς και άσκοπη επίδειξη αδιαλλαξίας.
Πως όμως να υπερασπισθούν τα πραγματικά συμφέροντα των συναδέλφων μας και να διεκδικήσουν π.χ. την Οικονομική Προαγωγή, όταν ο συν Μπαλαούρας στην πρόσφατη ανακοίνωσή του, ντρέπεται να ομολογήσει πως ο ΙΔΙΟΣ πήρε οικονομική προαγωγή στον Υποδιευθυντή με 2,5 χρόνια αναδρομικά αποτελέσματα; Ψελλίζει κάτι περί Οικονομικής Αντιστοίχησης(!!!) και όχι Οικονομικής Προαγωγής, λες και οι συνάδελφοι δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα. Αυτός που πριν το ευρώ, υπέγραψε επιχειρησιακή ΣΣΕ με υπόσχεση την υλοποίηση της Οικονομικής Προαγωγής, δεν βρήκε ούτε μια φράση έστω υπέρ της επέκτασής της σε όλους τους συναδέλφους!
 Σε απάντηση σε όλα αυτά, η ΠΑΣ συνεχίζει να προτείνει την ανάδειξη των πραγματικών προβλημάτων των εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδος, επιμένοντας στον δύσκολο αυτό δρόμο που από χρόνια έχουμε επιλέξει. 

Με συναδελφικούς  χαιρετισμούς
ΠΑΣ

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154534 powered by zipi