Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα: 14/11/2008
 

Συνάδελφοι,

Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στο ΜΗΚΕ, εξ αιτίας χειρισμών μελών της ΤΔΕ, θέλουμε ευθέως να δηλώσουμε ότι ο χώρος και ο χρόνος δεν προσφέρονται για προσπάθειες παραταξιακής αξιοποίησης δίκαιων και χρόνιων διεκδικήσεων.  Θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους, πως μόνο η ΠΑΣ από την αρχή εδώ και δέκα και πλέον χρόνια, είχε ταχθεί κατά του συμφηφισμού και της ενσωμάτωσης των επιδομάτων.
Φυσικά αυτό δεν μας παρέχει κανένα δικαίωμα κομπορρημοσύνης, μας δίνει όμως το δικαίωμα να λέμε, φτάνει πια η διαίρεση και ο διαχωρισμός των συναδέλφων μας στο όνομα του στενού και μόνο παραταξιακού συμφέροντος.  Όταν το αίτημα για μη συμψηφισμό των αυξήσεων από τις πρόσφατες προαγωγές, ετέθη ήδη στην Διοίκηση και αναμένετε άμεσα απάντηση, τι επί πλέον έχει να προσφέρει για το ίδιο θέμα μια χωριστή απευθείας προσφυγή του ΜΗΚΕ στην Διοίκηση; Μήπως κάποιοι, περιμένοντας μια θετική εξέλιξη στο θέμα, θέλουν να το εμφανίσουν σαν αποτέλεσμα των δικών τους ενεργειών ή μήπως διαβλέποντας παραμονή της Διοίκησης στην χρόνια άρνησή της, επιδιώκουν να αποσείσουν τις όποιες δικές τους ευθύνες, μεταθέτοντάς τες στις πλάτες των συνδικαλιστικών τους αντιπάλων; Κάτι τέτοιο όμως δεν αποτελεί πολιτική εκλεγμένου οργάνου όπως αυτό της ΤΔΕ του ΜΗΚΕ, που πρέπει να υπερασπίζεται και να ενισχύει την αποφασισμένη προγραμματική γραμμή του ΣΥΤΕ, ιδιαίτερα όταν αυτή σήμερα έχει να κάνει με την ολοκλήρωση  νομοθετικά του Ασφαλιστικού και την τελική δικαίωση του μεγάλου απεργιακού μας αγώνα. Μπορεί η παράταξη της ΕΣΑΚ να μην συμφωνεί με την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. για αγωνιστική διεκδίκηση της ολοκλήρωσης νομοθετικά του Ασφαλιστικού της Τ.Ε. τώρα, δεν μπορούν όμως σε μια κρίσιμη περίοδο να αντιπαραθέτουν τους εργαζόμενους του ΜΗΚΕ με τον ΣΥΤΕ και τους υπόλοιπους συναδέλφους.
Θεωρούμε ότι θα πρέπει με ψυχραιμία και εργατικό πολιτισμό, να προχωρήσουμε όλοι από κοινού στην σύγκληση μιας έκτακτης Συνέλευσης του ΜΗΚΕ, προκειμένου να συζητήσουμε ολοκληρωμένα και να πάρουμε αποφάσεις με την παρουσία και του συνόλου των μελών του Δ.Σ. του ΣΥΤΕ.  Κάθε άλλη πρακτική είναι αδιέξοδη, πληγώνει το αναγκαίο αίσθημα ενότητας και αλληλεγγύης των συναδέλφων μας και τελικά φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα για την λύση των προβλημάτων μας.  

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΠΑΣ

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 153623 powered by zipi