Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΗ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Αθήνα: 17/12/2008
 

Το μεγάλο ξέσπασμα της νεολαίας με αφορμή την δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή, εκφράζει την συσσωρευμένη λαϊκή οργή από τα αδιέξοδα της σημερινής γενιάς των 700 ευρώ, στο φόντο της γενικευμένης διαφθοράς του συστήματος και των επερχόμενων συνεπειών της οικονομικής κρίσης. Το ξέσπασμα αυτό, είναι προάγγελος, των όσων κυοφορούνται στην σημερινή ιστορική περίοδο. Η προσπάθεια να αποσιωπηθεί η ένταση της κοινωνικής οργής ως κυρίαρχης συνιστώσας των όσων διαδραματίζονται από τα Χανιά και την Κρήτη έως την Θράκη και να αποδοθούν τα γεγονότα μοναδικά στη δράση των «γνωστών αγνώστων» και των «κουκουλοφόρων», είναι συνειδητή επιλογή των μηχανισμών του συστήματος. Που θέλουν να καθηλώσουν αυτό το αυθόρμητο ξέσπασμα στα όρια της τυφλής βίας και του φόβου, να το αποξενώσουν από την ανάγκη συντονισμού του με το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Για αυτό και οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ / ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ / ΔΑΚΕ), ανέστειλαν στις 10/12/08 την προγραμματισμένη συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως  και την πορεία στην Βουλή, και σήμερα φοβούνται να προχωρήσουν ακόμα και στην επετειακή 24ωρη απεργία για τον προϋπολογισμό!!!

ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ- Η ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΣΗ


Για τους εργαζόμενους, η στάση των ηγεσιών ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ,  που αποτελούν έκφραση του δικομματισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα, δεν αποτέλεσε έκπληξη. Η έκπληξη ήρθε και πάλι από το ΠΑΜΕ και τον κομματικό φορέα που εκφράζει. Μετά το προβοκάρισμα των απεργών των λεγόμενων ευγενών Ταμείων και ειδικότερα  της ΔΕΗ με τις δηλώσεις της κ. Παπαρήγα, έρχονται και πάλι σήμερα, να δώσουν αντικειμενικά, χέρι βοήθειας στη Κυβέρνηση και τους πολυποίκιλους μηχανισμούς του συστήματος. Το αυθόρμητο ξέσπασμα της νεολαίας, καταχωρείται από τα κομματικά όργανα που έχουν πάντα δίκιο, ως αποκλειστικό έργο των  μυστικών υπηρεσιών.  Έτσι, αντί της συμβολής τους μέσα από τα εκατοντάδες σωματεία και ομοσπονδίες που ελέγχουν, για την  συγκρότηση ενός μετώπου Παιδείας –Εργασίας-Δημοκρατίας με συγκεκριμένα αιτήματα, περιχαρακώνουν πάρα πέρα τις δυνάμεις τους από  αυτό το αυθόρμητο ξέσπασμα της νεολαίας. Ακόμα και στην Απεργία στις 10/12/08, αντί  το ΠΑΜΕ να συγκροτήσει κοινή πορεία με τους άλλους απεργούς προς την Βουλή, πήγε πορεία  στο Μεταξουργείο…

ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ ΣΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ


Και όμως μπορούμε, μέσα από τα συνδικάτα και τις πολυποίκιλες εργατικές και νεολαιίστικες πρωτοβουλίες, να αλλάξουμε την κατάσταση. Να μετατρέψουμε το αυθόρμητο ξέσπασμα σε συνειδητό κοινωνικό αγώνα, για την περιφρούρηση και ενίσχυση των δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων και της νεολαίας.  Στην θέση των γενικόλογων συνθημάτων και των θεαματικών μεν αλλά αδιέξοδων πρακτικών, να βάλουμε συγκεκριμένους διεκδικητικούς στόχους με  απεργιακή κλιμάκωση και αγωνιστική δράση με ξεσκέπαστα πρόσωπα. Εμπρός λοιπόν. Για όλες τις εργατικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, ο δρόμος της προσφοράς προς μια τέτοια κατεύθυνση είναι ανοικτός. Ας κριθούμε από την προσφορά μας και όχι από την πολεμική στον συναγωνιστή μας την ώρα της μάχης.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΠΑΣ

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 153613 powered by zipi