Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ

Αθήνα: 05/01/2009
 
  • Καταδικάζουμε την δολοφονική ενέργεια κατά της συνδικαλίστριας, μετανάστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα.
  • Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένειά της και την ταξική μας Αλληλεγγύη στο Σωματείο Καθαριστριών και Οικιακών εργαζομένων στο οποίο είναι γραμματέας η Κούνεβα.

 Συμπαραστεκόμαστε στην δοκιμαζόμενη αγωνίστρια και στην οικογένειά της και ταυτόχρονα καταδικάζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, την μαφιόζικη απόπειρα δολοφονίας με βιτριόλι που έγινε παραμονές Χριστουγέννων, πιθανά από εργολάβους που δραστηριοποιούνται στο χώρο του καθαρισμού.
Η Κωνσταντίνα Κούνεβα δέχτηκε επίθεση από αγνώστους έξω από το σπίτι της που της έριξαν καυστικό οξύ στο πρόσωπο, στο κεφάλι και στον ώμο με αποτέλεσμα να χάσει την όρασή της και να κινδυνεύει άμεσα η ζωή της. Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, ιστορικός από τη Βουλγαρία που δούλευε καθαρίστρια, είχε μπει στο μάτι της εργοδοσίας γιατί τόσο η ίδια όσο και το συνδικάτο στο οποίο ήταν γραμματέας, κατήγγειλε πολλές φορές στα αρμόδια όργανα της πολιτείας, στη ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ αλλά και στις διοικήσεις του ΗΣΑΠ και της ΕΒΟ όπου δραστηριοποιούνταν οι συγκεκριμένες εργολαβικές εταιρείες, ότι οι εργαζόμενοι υπόκεινται σε βάναυση εκμετάλλευση και καταπατούνται όλα τα βασικά εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα! 
Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα, θα πρέπει να σημειώσουμε σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους, την έμπρακτη αλληλεγγύη μας προς τον εντεκάχρονο γιο της Κωνσταντίνας Εμμανουέλ και στην οικογένειά της. Ταυτόχρονα απαιτείται τώρα, να σταλεί  μήνυμα σε όλους τους εργοδοτικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς, πως τέτοια φαινόμενα, δεν πρόκειται να κάμψουν τη θέληση των εργαζομένων να υπερασπισθούμε τα δικαιώματά μας και πριν και πάνω από όλα το δικαίωμα σε μόνιμη, αξιοπρεπή και σταθερή εργασία. Για αυτό θα πρέπει τώρα να απαιτήσουμε όλοι, ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ - Κλαδικές Ομοσπονδίες και Πρωτοβάθμια συνδικάτα, την κατάργηση του καθεστώτος ενοικίασης και ουσιαστικής δουλείας των εργαζομένων, με την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου διαρκείας.
Καλούμε τον ΣΥΤΕ, να έρθει σε επαφή με την ΟΤΟΕ και από κοινού με τα άλλα Σωματεία του κλάδου, να εκδηλώσουν ενέργειες συμπαράστασης και υλικής στήριξης της οικογένειας. Το Σωματείο Καθαριστριών και Οικιακών εργαζομένων άνοιξε ήδη λογαριασμό οικονομικής ενίσχυσης. Ο λογαριασμός είναι:
5012 019021 277 Τράπεζα Πειραιώς 
DECHEVA ELENA KUNEVA KOSTADINKA NIKOLOVA

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΠΑΣ

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154184 powered by zipi