Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  ΠΕΜΠΤΗ 15/1/2009 ΣΤΗ ΣΙΝΑ 16, ΩΡΑ 16.00 ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

Αθήνα: 08/01/2009
 

Συνάδελφοι,
Ζούμε μια περίοδο έντονων κοινωνικών ζυμώσεων και διεργασιών, που μέρος τους μόνο εκφράζεται στο ξέσπασμα της νεολαίας μας. Η παγκόσμια οικονομική κρίση σαρώνει τα ιδεολογήματα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής περί  αυτορρύθμισης των αγορών και παντοδυναμίας του ατομικού-ιδιωτικού έναντι του συλλογικού-κρατικού. Παρασύρει στην δίνη της, εκατομμύρια εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι που στο όνομα της αναπτυξιολογίας και του ανταγωνισμού ζούσαμε με προγράμματα λιτότητας και περιοριστικές πολιτικές, καλούμαστε και πάλι να φορτωθούμε τα σπασμένα, προς δόξα της σταθερότητας των κερδών του κεφαλαίου. Στα πλαίσια των πολιτικών της Ε.Ε. και της Κυβερνητικής πολιτικής, αυτό μεταφράζεται σε νέες ελαστικότητες και περιορισμούς στην αμοιβή, τον χρόνο εργασίας, τα ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, στις απολύσεις και τις ελευθερίες εν γένει. Οδηγεί σε νέα αύξηση της Ανεργίας και ιδιαίτερα αυτής των νέων και των γυναικών. Η ελαστική εργασία των 700 ευρώ, θα τείνει να πάρει μόνιμα και πλειοψηφικά χαρακτηριστικά στο σύνολο των εργαζομένων.

Συνάδελφοι,
Τα καινούργια χαρακτηριστικά έντασης-διάρκειας και αποφασιστικότητας που εμφάνισαν οι πρόσφατοι απεργιακοί αγώνες και ιδιαίτερα ο μεγαλειώδης αγώνας μας για το Ασφαλιστικό, εκφράζουν τα νέα δεδομένα της ιστορικής περιόδου που διανύουμε. Μέσα σε αυτούς τους αγώνες, ξεπεράσθηκαν κομματικές περιχαρακώσεις και διαχωρισμοί, προϊόντα μιας άλλης εποχής, που εξακολουθούν όμως να εμφανίζονται ως γραφειοκρατικές καρικατούρες. Που αν και χωρίς μαζικότητα, επιμένουν μέσα από την δράση των κυρίαρχων παρατάξεων(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) στον διαχωρισμό του κόσμου της εργασίας. Χειραγωγώντας με τον τρόπο αυτό το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, το οποίο το οδηγούν μέσω των συναινέσεων ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ και των άσφαιρων διαχωρισμών του ΠΑΜΕ, διασπασμένο και αδύναμο απέναντι στις εκάστοτε εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές. Και όμως, όλοι σήμερα αναγνωρίζουν την ανάγκη να ανασυγκροτηθεί το κίνημα των εργαζομένων, ως μια ανεξάρτητη ταξική ενότητα των δικών μας αναγκών και δικαιωμάτων.  Ως μια ενότητα των πραγματικών δημιουργών του πλούτου της εποχής μας.

Συνάδελφοι,
Η ΠΑΣ, από το 1991 παλεύει στην βάσει της παραπάνω λογικής, την οποία θεωρεί  απαραίτητη προϋπόθεση για την διεξαγωγή νικηφόρων αγώνων στην σημερινή ζοφερή πραγματικότητα. Παρά τις επιθέσεις που δεχτήκαμε για αυτό από τις δυνάμεις του κομματικού-παραταξιακού συνδικαλισμού, καταφέραμε να είμαστε παρόντες σε όλα τα μικρά ή μεγάλα γεγονότα του χώρου μας. Σήμερα, η αποφασιστική ενότητα  των ίδιων των απεργών συναδέλφων στον πρόσφατο  μεγαλειώδη αγώνα μας για το Ασφαλιστικό, μας δημιουργεί υποχρεώσεις και μας παρέχει δυνατότητες για μια νέα συνάντηση ακόμα πιο δυναμική. Μια συνάντηση όλων εκείνων, που χωρίς προκαταλήψεις και διαχωρισμούς στην βάση ανούσιων πλαστικών ταυτοτήτων, θέλουμε να συμβάλλουμε μπροστά και στις επερχόμενες εκλογές του ΣΥΤΕ, στην δημιουργία μιας νέας ανεξάρτητης ταξικής ενότητας στο χώρο της Τ.Ε.  Μιας ενότητας στην οποία κυρίαρχο ρόλο και θέση θα πρέπει να έχουν οι νέοι συνάδελφοι, στους οποίους ανήκει και το μέλλον.
Για αυτό, καλούμε σε συνάντηση- συζήτηση στην ΣΙΝΑ 16 την Πέμπτη 15/1/2009 αμέσως μετά την δουλειά, όλους τους συναδέλφους και τις συνδικαλιστικές συλλογικότητες που έχουν κοινούς με εμάς προβληματισμούς. Καλούμε τέλος στους συναδέλφους των Υποκαταστημάτων που συμφωνούν με την παραπάνω λογική,  να έρθουν σε επαφή μαζί μας. Στόχος μας σε μια νέα ενότητα, να εκπροσωπηθούν όλες οι υπηρεσιακές μονάδες της Τράπεζας.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΠΑΣ

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154189 powered by zipi