Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ…

Αθήνα: 04/06/2008
 

Συνάδελφοι,

Είναι σε όλους γνωστό πως,  μετά από πέντε και πλέον εβδομάδες σκληρού απεργιακού αγώνα, υπήρξε συμφωνία να εξετασθούν από τριμερή επιτροπή, στα πλαίσια της εφαρμογής του νόμου, τα ζητήματα της ανεξαρτησίας της Τ.Ε. ως μέλους της Ε.Κ.Τ. και της αυτοτέλειας του ταμείου μας.
Στην παρούσα φάση, οι εν δυνάμει απεργοί της Τ.Ε., δεν ζητούν κάτι παραπάνω από αυτό που με τον μεγαλειώδη αγώνα τους απέδειξαν σε όλους ότι τους αναλογεί. Δηλαδή, την διατήρηση της αξιοπρέπειάς τους και της πίστης για την τελική επικράτηση του δίκιου τους.
Δεν θέλουν ούτε επιδιώκουν κανενός είδους εκδίκηση. Δεν πρόκειται όμως και να δεχτούν παιχνιδάκια στις πλάτες τους. Γι’ αυτό και είναι ΟΜΟΦΩΝΗ η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για επανέναρξη των κινητοποιήσεων, στην περίπτωση που δεν αρχίσουν να γίνονται άμεσα πρακτικά θετικά βήματα στην κατεύθυνση των όσων έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί.
Η ΠΑΣ πιστεύει ότι, εάν μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα δεν υλοποιηθούν τα υπεσχημένα, όχι μόνο θα πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση της Γ.Σ., αλλά και να καταστεί σαφές σε όλες τις πλευρές, πως το πλαίσιο του αγώνα δεν πρόκειται πλέον να περιορισθεί στα όρια του χθες...

Συνάδελφοι,

Αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να τονίσουμε και να ξεκαθαρίσουμε για άλλη μια φορά όλα τα  παραπάνω, ιδιαίτερα όταν βλέπουμε να συνεχίζονται οι άστοχες ή και ύποπτες παρεμβάσεις του «επιστημονικού συλλόγου» με επιστολές διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Οικονομίας στην αρχή και στο Υπουργείο Απασχόλησης τώρα. Επιστολές, το περιεχόμενο των οποίων γνωρίζουν πολύ καλά οι ίδιοι οι αποστολείς τους, ότι δεν ευσταθεί.
Προκύπτει λοιπόν εύλογα το ερώτημα τι σκοπό και τι στόχο έχουν αυτές οι ενέργειες; Μήπως προσπαθούν κάποιοι να δώσουν «άλλοθι» σε όσους δεν επιθυμούν την υλοποίηση των όσων έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί;
Αρκετά! Υπάρχουν και όρια, τόσο στην υποκρισία και στον εμπαιγμό, όσο και στην ανοχή και στην υπομονή μας. Κανείς δεν μπορεί πια να κρύβεται πίσω από την σφραγίδα ενός σωματείου παντός καιρού και επιδιώξεων.
Όλοι εκείνοι, Διοικήσεις, Κόμματα, Παρατάξεις και σήμερα Υπουργεία, που μπαίνουν στον πειρασμό να αξιοποιούν κατά το δοκούν την παρουσία ενός διασπαστικού σωματείου, ας γνωρίζουν πως δεν πάει άλλο. Αρκετά. Η ανοχή μας εξαντλείται… 
Δεν θα επιτρέψουμε σήμερα να επαναληφθούν ως φάρσα πλέον, γεγονότα που διαδραματίσθηκαν στο Ασφαλιστικό την περίοδο 1992/93. Προσπαθώντας μάλιστα σήμερα, όλοι εκείνοι που δεν θέλουν πρόοδο στο Ασφαλιστικό, να κρύβονται πίσω από τις πράξεις «του λεγόμενου επιστημονικού».

Ας καταλάβουν όλοι, πως η οργή όταν ξεχειλίσει είναι ασυγκράτητη…

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΠΑΣ

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154686 powered by zipi