Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Αθήνα: 07/05/2007
 

Με το αποτέλεσμα των εκλογών του ΣΥΤΕ στις 28/3/07, ο κυρίαρχος  στόχος της  Διοίκησης για την διάσωση μιας απαράδεκτης συμφωνίας επετεύχθη. Όμως ο δρόμος στην εφαρμογή της θα είναι μακρύς και δύσβατος. Λίγο μόνο χρόνο μετά την υπογραφή της συμφωνίας και μέσα στο κλίμα της ΔΟΜΗΜΕΝΗΣ και ΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗΣ αφαίμαξης των αποθεματικών των Ταμείων, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα και οι πιέσεις (Ελευθεροτυπία, Καθημερινή κ.ά), για  μια Τ.Ε. χωρίς εργασίες με το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, χωρίς Υποκαταστήματα, κ.ά. Μιας Τ.Ε. με εργασίες μόνο στα πλαίσια  του Ευρωσυστήματος, των εκατοντάδων μόνο εργαζομένων με σταθερή εργασιακή σχέση, ακριβώς όπως την σηματοδότησαν στο πρόσφατο πρακτικό συμφωνίας τους. Γι αυτό και ο ίδιος ο Διοικητής, σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος, πρότεινε την δημιουργία Ανεξάρτητης Ελεγκτικής Αρχής!!! στην διαχείριση των Αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων, απεκδυόμενος των  δικών του ευθυνών και των συνεργατών του. Ένα έργο  που πρωτοανέλαβε η Τράπεζα το 1993 επί Διοίκησης Χριστοδούλου, φρόντισαν να το υπονομεύσουν και σήμερα να το ΑΠΕΜΠΟΛΟΥΝ, προς δόξα των συμφερόντων των Χρηματιστηριακών των Τραπεζών και σε βάρος του κύρους, του ρόλου και των εργασιών της Τ.Ε. Δυστυχώς η παρούσα Διοίκηση, προτίμησε με την συνδρομή με το αζημίωτο φυσικά και των συνδικαλιστικών εταίρων της, να αυξήσει υπέρμετρα τις αμοιβές και τις απολαβές της από τα Ταμεία, από το να σταθεί με ευθύνη και αξιοπρέπεια απέναντι στο παρόν και το μέλλον του συνόλου των συναδέλφων μας. Ακολούθησαν ΟΛΟΙ από κοινού την πεπατημένη λογική: «ο σώζων εαυτόν σωθείτω» και «ο τελευταίος ας κλείσει την πόρτα»
Για να διαμορφωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα, απαιτήθηκε ασφαλώς η  λειτουργία κάθε είδους μηχανισμών και παρεμβάσεων του συνόλου σχεδόν του  Διευθυντικού κατεστημένου της Τράπεζας. Ήτανε μάλιστα τόσο εμφανής η πριμοδότηση της Διοίκησης και των μηχανισμών της προς την ΠΑΣΚΕ, που ξεπέρασε και τον ίδιο της τον εαυτό, αυτόν που εμφάνιζε την εποχή των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Αποδεικνύοντας στην πράξη πως τα συμφέροντα είναι πράγματι αιώνια!!!
Τα παραπάνω, δεν αναιρούν την ευθύνη του κάθε συναδέλφου για το εκλογικό αποτέλεσμα και ιδιαίτερα εκείνων των χώρων που αποτελούν και τους πιο αδύναμους κρίκους στην σημερινή δομή και λειτουργία της Τ.Ε. Το αποτέλεσμα για την ΠΑΣ δεν μας ικανοποιεί, αλλά δεν θα πρέπει τελικά να ικανοποίησε και εκείνους, που όλο αυτό το διάστημα μέσα από τις ανακοινώσεις αλλά και τις παρεμβάσεις τους στόχευαν στον αποκλεισμό μας από το Δ.Σ. του ΣΥΤΕ. Όχι μόνο δεν τα κατάφεραν, αλλά αν οι φίλοι της ΣΑΝ, είχανε επιλέξει να δώσουμε από κοινού με τις κοινές μας θέσεις τον εκλογικό αγώνα, θα είχαμε τουλάχιστον και την εκλογή του εκπροσώπου της. Φυσικά μετά το αποτέλεσμα, εύκολα κανείς μπορεί να προβεί σε οποιεσδήποτε εκτιμήσεις. Γι αυτό πιστεύουμε πως  απαιτείται μια πιο αυτοκριτική στάση ιδιαίτερα από εκείνους(ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) που με την στάση τους έδωσαν στην ΠΑΣΚΕ το «αριστερό άλλοθι» που χρειαζόταν, αλλά και από εκείνους(ΕΣΑΚ), που με την επιμονή τους να  θεωρούν όλους τους άλλους συνδικαλιστικά και πολιτικά συνυπεύθυνους, λειτουργούν αντικειμενικά υπέρ του δικομματισμού που καταγγέλουν. Ως ΠΑΣ, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως θα σταθούμε στο πλευρό των συναδέλφων μας με ακόμα  μεγαλύτερη πίστη και αποφασιστικότητα. Θα επιμείνουμε στην κοινή έκφραση όλων όσων κατανοούν την ανάγκη υπέρβασης του σημερινού χειραγωγημένου-εργοδοτικού και κομματικά ποδηγετημένου συνδικαλισμού.

ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. του Σ.Υ.Τ.Ε.

Την Παρασκευή 27/4/07 στην πρώτη συνεδρίασή του, συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. του ΣΥΤΕ, με συμμετοχή των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ/ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ και ΕΣΑΚ!!! Η προαποφασισμένη αυτή συγκρότηση, επιχειρήθηκε να βρει άλλοθι στο λεγόμενο Αναλογικό Αντιπροσωπευτικό προεδρείο, στο οποίο όμως αποκλειόταν η συμμετοχή των υπολοίπων!!! Για να δικαιολογήσουν την συμμετοχή τους σε ένα μη αντιπροσωπευτικό, μη αναλογικό προεδρείο με τις δυνάμεις του δικομματισμού την πολιτική του οποίου κατά τα άλλα αντιπαλεύουν!!!, ο μεν εκπρόσωπος της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ προέβη σε παραλήρημα κατά των παρατάξεων που αποκλείονταν και του συναδ. Φουντουκίδη, ενώ ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τον αποκλεισμό, αλλά «βολεύτηκε» στην καρέκλα του αντιπροέδρου!!!  Σήμερα εύκολα διαπιστώνει κανείς, πως το ΝΑΙ σε όλα των  παρατάξεων που υπέγραψαν  την πρόσφατη συμφωνία και το ΟΧΙ σε όλα της ΕΣΑΚ, αποτελούν όψεις της ίδιας πολιτικής, αυτής που μεταφέρει στα συνδικάτα τη λειτουργία του αστικού κοινοβουλίου, για την χειραγώγηση και την κομματική ποδηγέτηση των αναγκών των εργαζομένων.
Τέλος επειδή ο εκπρόσωπος της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ για πολλοστή φορά μίλησε για μεταμεσονύκτιες Διοικητικές παρεμβάσεις στο θέμα των Μετοχών της Εμπορικής, ζητήσαμε εκ νέου απόφαση του Δ.Σ. του ΣΥΤΕ για Εισαγγελική Παρέμβαση ώστε να διευκρινισθεί ο ρόλος και οι ενέργειες ΟΛΩΝ των εμπλεκομένων. Αν αυτό δεν γίνει από το Δ.Σ., ο εκπρόσωπός μας στο φως και των τελευταίων γεγονότων, θα δικαιούται ως ασφαλισμένος να κινηθεί αυτοτελώς, ζητώντας τον Εισαγγελικό έλεγχο στην διαχείριση των αποθεματικών του Ταμείου Συντάξεων.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΠΑΣ

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154689 powered by zipi