Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ = ΔΙΑΠΛΟΚΗ

Αθήνα: 14/11/2007
 

Αυτή είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και χαρακτηρίζει τις πράξεις ή παραλείψεις της πλειοψηφίας του ΣΥΤΕ. Η σημερινή πορεία της, σφραγίσθηκε με την συμφωνία της λεγόμενης αναδιοργάνωσης.  Οι εταίροι της συμφωνίας, αφού  μοίρασαν τα λύτρα πρωτίστως για τους εαυτούς τους και τις συνέπειες στους συναδέλφους, τρέχουν από κοινού σήμερα να κλείσουν τα καταστήματα και να «πουλήσουν» στους εκεί  συναδέλφους και πάλι τις καλές συνδικαλιστικές υπηρεσίες τους!!! Το νομικά αξεπέραστο εμπόδιο του ΑΜΕΤΑΘΕΤΟΥ των συναδέλφων, το προσπέρασαν με τις ευλογίες των συνδικαλιστών, που κατά τα άλλα υποτίθεται ότι περιφρουρούν τα δικαιώματά τους!!! Τρομάζουν όμως στο ενδεχόμενο μήπως  σηκωθούν οι συνάδελφοι από κάποια καταστήματα και τους πουν ΟΛΟΙ σαν ένας άνθρωπος, δεν πάμε πουθενά εδώ θα μείνουμε. Πετώντας το χαρτί των αιτήσεων που ζητούν από τους συναδέλφους, για δική τους και όχι των συναδέλφων νομική κατοχύρωση από μελλοντικές διεκδικήσεις βλαπτικής μεταβολής, στο καλάθι των αχρήστων.

Ευτυχώς που υπήρξαν και οι συνάδελφοι της Κέρκυρας και κατάφεραν με την κάλυψη του τοπικού Ε.Κ. να σώσουν την χαμένη μας συνδικαλιστική τιμή. Είναι μάλιστα πολύ πιθανόν, πως εάν συνεχίσουν να κατανοούν την δύναμη της συλλογικής τους ενότητας, να υπάρξει ελπίδα όχι μόνο για αυτούς, αλλά και για ολόκληρη την Τράπεζα. Όπως απάντησαν στον λαλίστατο Βουλευτή Γεωργιάδη και η τοπική κοινωνία του στέρησε  την  επανεκλογή του στην Βουλή, το ίδιο λυτρωτικά μπορεί να απαντήσουν  και σήμερα σε όλους εκείνους που  την  τελευταία δεκαετία απαξίωσαν την Τ.Ε και χωρίς όραμα και προοπτική για τους συναδέλφους, την οδηγούν στην υπονόμευση. Τόσο του ρόλου της στα πλαίσια της ευρωπαϊκής ένωσης όσο και κυρίως  του Εθνικά αναγκαίου ρόλου της, σε μια χώρα με πολλά ανοικτά εθνικά θέματα. Διαλύουν αυτό που αύριο θα χρειασθούν, μόνο και μόνο για τις καρέκλες και τα προσωπικά τους συμφέροντα, προς δόξα του Χρηματιστικού κεφαλαίου και των κάθε λογής πλυντηρίων μαύρου χρήματος.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΣΜΟΣ - ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΣΜΟΣ = ΔΙΑΠΛΟΚΗ

Ο καθεστωτισμός και ο κυβερνητισμός τον οποίο ανακάλυψαν προσφάτως ως αιτία για την απώλεια της κοινωνικής τους ψυχής οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚΕ, έχει και όνομα και πρακτική μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Την εφαρμογή μιας κοινωνικά ανάλγητης πολιτικής από την εκάστοτε Κυβέρνηση και μια ηγεσία του σ.κ. που προσπαθεί να την καταστήσει εύληπτη και εύπεπτη για τους εργαζόμενους. Ολοκληρωτική απεικόνιση αυτής της κατάστασης, έχουμε στην Τ.Ε.
Φτάσαμε σε μια Τράπεζα που διαλύσανε ολόκληρες Διευθύνσεις(π.χ.Εμπορικών Συναλλαγών με την Αλλοδαπή), χωρίς να έχουν εντάξει με  οργανωμένο και λειτουργικό τρόπο την γνώση, την εμπειρία και τις τρέχουσες ανάγκες, στην λειτουργία της υπόλοιπης Τράπεζας. (Η γνωστή Αναδιοργάνωση Κ/κού). Χιλιάδες υποθέσεις με σοβαρό οικονομικό περιεχόμενο, έχουν φορτωθεί στις πλάτες δύο υπαλλήλων που αντικειμενικά δεν γνωρίζουν το σύνολο των αντικειμένων, γιατί οι μεγαλόσχημοι φρόντιζαν για οτιδήποτε άλλο, εκτός από την Τράπεζα στο σύνολό της. Για αυτούς όπως δεν είναι Τράπεζα τα Υποκαταστήματα και είτε κορμοί είτε κλαδιά τα αφήνουν να καούν, το ίδιο και οι Διευθύνσεις της παλιάς λεγόμενης Τράπεζας μαζί με τους υπαλλήλους τους αφήνονται στο περιθώριο... Εάν ξεσπάσει καμιά θύελλα για παλιές  εκκρεμείς υποθέσεις, θα αναζητήσουν τους  υπεύθυνους και πάλι στους κάτω. Οι μεγαλοσχήμονες της Τράπεζας απλώς διοικούν τις ανάγκες τους... Άλλοι έχουν αναλάβει τον ρόλο της εμπροσθοφυλακής της Κυβέρνησης τρομοκρατώντας τους θεωρητικά αδύναμους της κοινωνίας  και άλλοι έχουν πάρει από δύο ή τρεις Διευθύνσεις, λες και δεν υπάρχουν άλλοι ικανοί συνάδελφοι. Εκτός και εάν επιβάλλουν στην πράξη τον θεσμό του Γενικού Διευθυντή... Συγχρόνως, δεν αρκούνται στην μηχανή που ήδη άνοιξαν με την  επί πλέον παραμονή τους για ένα χρόνο. Προετοιμάζουν επέκταση της παραμονής τους και πέραν του ορίου ηλικίας της υποχρεωτικής εξόδου των 63 χρόνων!!! Να συζητούσαν την οικειοθελή παραμονή και πέραν του ορίου των 60, των συναδέλφων που δεν θεμελιώνουν συντάξιμη υπηρεσία στην Τράπεζα, να λέγαμε μπράβο. Δείχνουν κοινωνική ευαισθησία. Αλλά να έχουνε τριανταπέντε και σαράντα χρόνια στην Τράπεζα και από αυτά να είναι δέκα και πλέον χρόνια Διευθυντές και να θέλουν παράταση, έλεος ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ...


ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΪΣΜΟΣ = ΔΙΑΠΛΟΚΗ

Μέσα σε αυτήν την κατάσταση, οι συνδιοικούντες την Τ.Ε. αισθάνονται ως φαμίλια. Ανταλλάσουν άσφαιρα πυρά με χαρακτηρισμούς προς λαϊκή κατανάλωση ή ανταλλάσουν ρόλους στις εκάστοτε συζητήσεις και αντικαθιστά η μια πλευρά την άλλη. Η Διοίκηση  κάνει «συνδικαλισμό» και ο συνδικαλισμός παριστάνει «την Διοίκηση»!!! Χαρακτηριστική η περίπτωση της Κέρκυρας. Η Διοίκηση δέχεται να συζητήσει το θέμα .για συμφωνία και νέα απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, αλλά ο συνδικαλισμός που στα λόγια αναγνωρίζει το δικό του έγκλημα της Κέρκυρας, αρνείται υπεραμυνόμενος της συμφωνίας!!!  Και αν τυχόν προκύπτουν και ερωτήματα εκτός γραμμής, όπως συνέβη στην πρόσφατη συνάντηση  για το Ταμείο Υγείας (έχει έρθει η Διοίκηση σε επαφή με την Κυβέρνηση για να θέσει και πάλι το θέμα αυτό σήμερα όταν άνοιξε ήδη το  γενικότερο Ασφαλιστικό ή μπορεί «να πάμε για μαλλί και να βγούμε κουρεμένοι»), απαγορεύεται στον εκπρόσωπο της Διοίκησης να απαντήσει!!! Φυσικά η αποχώρηση του εκπροσώπου μας από την συνάντηση ήτανε ΑΜΕΣΗ. Στο θέατρο και τις μεθοδεύσεις των διαπλεκομένων,  που έχουν απαξιώσει πλήρως θεσμούς και λειτουργίες, καταβαραθρώνοντας την εργασιακή αξιοπρέπεια και την αξιοκρατία μέσα στην Τράπεζα, δεν πρόκειται ποτέ να συναινέσουμε. Δεν επιλέγουμε «τον αργό θάνατο» μέσω της συνδιοίκησης - συνδιαχείρισης προς όφελος των διαπλεκομένων, αλλά την σκληρή αλήθεια όποια και εάν είναι αυτή και την αντιμετώπισή της με ΕΝΟΤΗΤΑ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑ. Δεν μπορεί κανείς να ανέχεται τόση υποκρισία και φαρισαϊσμό. Δεν μπορεί π.χ. να βλέπουμε σήμερα τους συνυπεύθυνους για τον εμπαιγμό των συναδέλφων στο θέμα των προαγωγών των Υποδιευθυντών, να βγαίνουν και να παριστάνουν τις κλαίουσες Μαγδαληνές!!! Τόσους μήνες που ήτανε κρυμμένοι; Δεν συμμετείχαν στην επιτροπή προαγωγών; Δυστυχώς δεν υπάρχει «έγκλημα», στο οποίο να μην έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΠΑΣ

 

Σημείωση1: Απευθυνόμαστε στους συναδέλφους της ΕΣΑΚ και τους λέμε πως η φυσική τους θέση δεν είναι μέσα στο προεδρείο του ΣΥΤΕ. Οι Συνάδελφοι τους εξέλεξαν στο Δ.Σ. του ΣΥΤΕ. Η συμμετοχή στο προεδρείο αποτελεί πολιτική επιλογή, η οποία, όμως, προσφέρει τελικά άλλοθι σε εκείνους με τους οποίους αντικειμενικά συγκυβερνά... αναιρώντας στην πράξη όλα όσα η ίδια τους καταλογίζει.

Σημείωση 2: Αλήθεια, τις μετοχές που οι διαπλεκόμενοι είχανε υποσχεθεί σε όλο το  προσωπικό από το 2001, μήπως πρόκειται σήμερα και με αφορμή την νέα αναπροσαρμογή των παγίων, να τις δώσουν έστω και με καθυστέρηση επτά χρόνων;

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154690 powered by zipi