Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ανακοίνωση
 
  .::  ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

Αθήνα: 28/11/2007
 

Δυστυχώς, αλλά οι ανησυχίες μας για νέα προκλητική επίθεση στα ασφαλιστικά μας ταμεία, μάλλον επιβεβαιώνονται. Το σύνολο σχεδόν του ημερήσιου τύπου και ιδιαίτερα όσα περιλαμβάνονται στις εφημερίδες Ελευθεροτυπία και Καθημερινή στις 25/11/07 μαζί με την συνέντευξη του αρμόδιου Υπουργού στην τελευταία, μας στοχοποιούν και πάλι.  Η ενοποίηση των ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης με το ΙΚΑ / ΤΕΑΜ και η ένταξή μας στο ΕΤΑΤ, φαίνεται πως αποτελεί στόχο και της νέας ασφαλιστικής επίθεσης. Ενώ στο στόχαστρο μπαίνουν και τα ΕΦΑΠΑΞ(ενοποίηση σε 2-3 Ταμεία) και τα Ταμεία Υγείας. Στην συνάντηση της Παρασκευής 23/11/07, ο κ.Διοικητής συνέστησε ψυχραιμία και ενημέρωσε για σχετικές με το θέμα ενέργειες και εκτιμήσεις του, αλλά δεν απέκλεισε μια τελική Κυβερνητική εμμονή στο θέμα...
Παρά την ρητή νομοθετική εξαίρεση των ταμείων μας από τις ενοποιήσεις που προέβλεπε ο Νόμος 3029 (Ρέππα), φαίνεται η Κυβέρνηση, να αρνείται σήμερα, αυτό που μόλις πριν τέσσερα περίπου χρόνια είχε υιοθετήσει και ψηφίσει ως αντιπολίτευση. Δηλαδή, τον σεβασμό στην καταστατική υποχρέωση της Τ.Ε. να εγγυάται τον μισθό και την σύνταξη στο προσωπικό της, το οποίο εξαρτά την εν γένει εργασιακή του πορεία, αποκλειστικά και μόνο από τις πολιτικές αποφάσεις που παίρνονται για τον ρόλο και την λειτουργία της Τ.Ε., χθες μέσα στο περίβλημα του Εθνικού Κράτους και σήμερα στα πλαίσια του Ευρωσυστήματος. Για αυτό και ο νομοθέτης του Καταστατικού της Τράπεζας, το οποίο περιβάλλεται με την αυξημένη ισχύ της έγκρισής του από τα Ηνωμένα Έθνη, προέβλεψε και ανέθεσε ευθύς εξ αρχής την ευθύνη κάλυψης μισθού και σύνταξης στην Τ.Ε.(άρθρα 38 και 70-71)
Εξ άλλου, ήτανε ακριβώς τα παραπάνω, που οδήγησαν την τότε Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την Ν.Δ. και τον ΣΥΝ, να ψηφίσουν στην Βουλή,την ρητή Νομοθετικά ανάθεση της βιωσιμότητας των Ταμείων μας στην Τ.Ε. Μια νομοθετική ρύθμιση, η οποία υλοποιήθηκε με την δημιουργία ειδικού αποθεματικού για την κάλυψη των αναλογιστικών ασφαλιστικών υποχρεώσεων από την Γενική Συνέλευση των Μετόχων. Δηλαδή, με την κατ’ επανάληψη συναίνεση και έγκριση  στην Γ.Σ. των Μετόχων του ειδικού αποθεματικού, από τον κο Αλογοσκούφη!!! Πως λοιπόν έρχεται σήμερα η Κυβέρνηση, δια των ίδιων μάλιστα προσώπων, να προτείνει μια εντελώς διαφορετική πρόταση, από εκείνη που η ίδια συναινούσε και υλοποιείτο στην Τ.Ε.;

Αν λοιπόν σήμερα επιμείνουν στην ενοποίηση των Ταμείων μας, ομολογούν ότι όλα αυτά τα χρόνια μας ενέπαιζαν, προκειμένου να «πάρουν» την λεγόμενη Αναδιοργάνωση η οποία ήτανε το παρελκόμενο της τότε συμφωνίας και σήμερα θεωρώντας το κλίμα κατάλληλο, προχωρούν σε αυτό που δεν μπόρεσε ούτε η Χούντα!!! Τι άλλη εξήγηση μπορεί να δοθεί, όταν  αυτοί που υλοποιούσαν μέχρι σήμερα τον Νόμο προτείνουν την ένταξή μας στο ΙΚΑ; Τελικά προετοίμαζαν όχι το ειδικό αποθεματικό κάλυψης των μελλοντικών ασφαλιστικών υποχρεώσεων των Ταμείων μας, αλλά την «προίκα» με την οποία θα μας στείλουν στο ΙΚΑ !!!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ. ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ο ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ

Σε ένα θέμα που είναι το κορυφαίο για ΟΛΟΥΣ εν ενεργεία και συνταξιούχους, δεν θα ανοίξουμε ρήγματα στην αναγκαία αγωνιστική ενότητα του συνόλου των συναδέλφων μας. Δεν θα μείνουμε στους χαρακτηρισμούς που αποδόθηκαν στην ΠΑΣ, για την επιμονή μας το 2003 στην διεκδίκηση της ένταξης των Ταμείων μέσα στην Τράπεζα, που αποτελούσε προσωπική δέσμευση του κ. Γκαργκάνα στον πρόεδρο του ΣΥΤΕ. Αλήθεια ποιός ξεχνά την  διθυραμβική ανακοίνωση: « Επί τέλους τέλος. Τα Ταμεία εντάσσονται στην Τ.Ε.», η οποία βγήκε πριν τις εκλογές του ΣΥΤΕ το 2003 και η οποία «εξατμίσθηκε» μετά τις εκλογές, γιατί τάχατες ο τότε Υπουργός Χριστοδουλάκης κορόϊδεψε τον Διοικητή; Θεωρούμε αναγκαίο να   το υπενθυμίσουμε, γιατί βλέπουμε και σήμερα τους ίδιους που τότε θεωρούσαν την επιμονή μας ακραία, οδηγώντας τον ΣΥΤΕ στην ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ, αντί να εργάζονται για την αγωνιστική ενότητα εν ενεργεία και συνταξιούχων συναδέλφων μας, να  προσπαθούν να αναγορεύσουν ως πρώτιστο παράγοντα για την απόκρουση της νέας επίθεσης,  την συμμαχία του ΣΥΤΕ με την Διοίκηση!!!
Αλήθεια, όταν επί Ρέππα, πήγανε να μας τη φέρουνε την τελευταία στιγμή στην Βουλή και τρέχαμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ,  που ήτανε η Διοίκηση; Μήπως ορισμένοι μέσα στην χρόνια διαπλοκή τους, θεωρούν τους εργαζόμενους  τόσο αφελείς; Φτάνει πια. «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού». Καμιά ανοχή και κανείς εφησυχασμός δεν μπορεί να υπάρξει. Μόνο με την δημιουργία ενός ενιαίου αγωνιστικού μετώπου ΟΛΩΝ, εργαζομένων και συνταξιούχων, θα σεβαστούν το δικαίωμά μας να έχουμε Ταμεία και θα υλοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι σε αυτά. Μόνο με την κοινή αγωνιστική προσπάθεια με ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους, μπορούμε να αποτρέψουμε την νέα επίθεση στα όρια ηλικίας για την συνταξιοδότηση, την μείωση των συντάξεων Κύριας και Επικουρικής ασφάλισης, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών από 5 έως και 15 χρόνια και όλα όσα μας επιφυλάσσουν εκείνοι, που λεηλάτησαν τα αποθεματικά των Ταμείων από το 1950. Σύμφωνα με τα στοιχεία του εκπροσώπου της ΓΣΕΕ κ.Ρωμανιά, τα οποία ουδέποτε αμφισβητήθηκαν, εάν επέστρεφαν τα ΚΛΕΜΕΝΑ στα Ταμεία, η μέση σύνταξη του ΙΚΑ θα μπορούσε να διπλασιασθεί(σήμερα 680Ευρώ) και τα αποθεματικά των Ταμείων να είναι και κατά 50% αυξημένα!!!

ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΤΕ

Καλούμε την πλειοψηφία του ΣΥΤΕ, να συγκαλέσει ΑΜΕΣΑ Γενική Συνέλευση των συναδέλφων μας, με την παρουσία ΟΛΩΝ των τριμελών ΤΔΕ των Υποκαταστημάτων. Να συζητηθεί η τακτική του ΣΥΤΕ από κοινού με τους Συνταξιούχους, για την αντιμετώπιση της νέας ασφαλιστικής επίθεσης στο σύνολό της.
Να συγκροτηθούν απεργιακές επιτροπές αγώνα σε ΟΛΕΣ τις Δ/νσεις και τα Υποκαταστήματα. Οι  επικεφαλής τους, να συγκροτήσουν Κεντρική Απεργιακή Επιτροπή Αγώνα με την παρουσία σε αυτήν και εκπροσώπων των συνταξιούχων. Θα πρέπει να καταλάβουν ΟΛΟΙ, ότι ο εμπαιγμός δεν πρόκειται να περάσει. Οι καταστατικές υποχρεώσεις της Τράπεζας, που επαναβεβαιώθηκαν και πάλι στον Νόμο της ρητής εξαίρεσής μας από τις ενοποιήσεις, θα πρέπει να γίνουν σεβαστές. Θα πρέπει να αισθανθεί η Διοίκηση της Τ.Ε, ότι δεν θα υπάρξει χώρος μέσα στην Τράπεζα για όσους μας ενέπαιξαν, την επομένη της τυχόν ενταξής μας στο ΕΤΑΤ.
Συγχρόνως ο ΣΥΤΕ, πρέπει να παγώσει πάραυτα κάθε διαδικασία που αφορά την Θυριδοποίηση των Υποκαταστημάτων, προειδοποιώντας και καταγγέλλοντας παράλληλα στην κοινωνία εκείνους, που αντί ελέγχων της Τ.Ε. σε όλη την Ελλάδα, την οδήγησαν στον μαρασμό και στο κλείσιμο των Υποκαταστημάτων της. Αλήθεια ποιός ήλεγχε την λειτουργία των τραπεζών στο Ρέθυμνο, με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμούς 19χρονων!!! Βολεύονταν ΟΛΟΙ και κύρια το Χρηματιστικό Κεφάλαιο δια μέσου των Τραπεζών. Ήρθε επί τέλους η ώρα να βγάλουμε από τα μάτια μας τις τσίμπλες των κάθε είδους αυταπατών και τα γυαλιά των κομματικών διαχωρισμών, που χειραγωγούν τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας.  Ας ενεργήσουμε σαν ένας άνθρωπος. Ας δούμε το πραγματικό τους μπόι και όχι τον ίσκιο τους.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΠΑΣ

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154696 powered by zipi