Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Αναδιοργάνωση
 
  Πλαίσιο αρχών για τη συζήτηση των θεμάτων της αναδιοργάνωσης
Αθήνα: 11/11/2003
 
  1. Συμφωνία σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καταβολής χρημάτων στα Ταμεία, για την εξασφάλισή τους από αναλογιστικά ελλείμματα στο μέλλον. Ταυτόχρονα, διασφάλιση του σημερινού επιπέδου των πάσης φύσεως κοινωνικών παροχών (Ταμείο Υγείας, Παιδικοί Σταθμοί, Παιδικές Κατασκηνώσεις κ.α.).

  2. Κατοχύρωση του σημερινού επιπέδου εργασιών της Τράπεζας. Ενίσχυση του Εποπτικού και Ελεγκτικού της ρόλου, με αξιοποίηση των νέων δυνατοτήτων ελέγχου της Λιανικής Τραπεζικής αγοράς και των Ασφαλιστικών Εταιριών.

  3. Διατήρηση της σημερινής Οργανωτικής Δομής της Τ.Ε: ΚΕΝΤΡΙΚΟ - ΙΕΤΑ - ΜΗΚΕ - ΥΠΟΚ/ΤΑ - ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ. Εξέταση ΣΥΝΟΛΙΚΑ των Οργανογραμμάτων Διευθύνσεων και Υποκ/των για την προσαρμογή τους στο σημερινό επίπεδο εργασιών και απασχόλησης. Στα πλαίσια αυτά και ειδικότερα για τα Υποκ/τα, θεωρείται αδιαπραγμάτευτη η διατήρηση της λειτουργίας τους και μετά τις όποιες αναγκαίες προσαρμογές.

  4. Οι όποιες αλλαγές απαιτηθούν, θα έχουν βάθος χρόνου (πενταετή ορίζοντα) και θα αποκλείουν σε κάθε περίπτωση, την μη οικειοθελή αποχώρηση προσωπικού, τις μετατάξεις ή αποσπάσεις σε άλλους φορείς εκτός Τ.Ε

Βασικές θέσεις για τη συζήτηση θεμάτων της Αναδιοργάνωσης

  1. Εξέταση του Κόστους Λειτουργίας της Τράπεζας
    Η όποια συζήτηση του παραπάνω θέματος, πρέπει να λάβει υπόψη της, τρεις βασικές πλευρές διαμόρφωσης του κόστους λειτουργίας της Τ.Ε.:
    • Το σύνολο των Διοικητικών δαπανών και των εξόδων Διοικητικής λειτουργίας
    • Το σύνολο των Προμηθειών της Τράπεζας, τόσο από πλευράς σκοπιμότητάς τους, όσο και από πλευράς κόστους.
    • Αξιοποίηση του σοβαρού στελεχιακού δυναμικού του ΜΗΚΕ και της Οργάνωσης. (Πάνω από εβδομήντα συνάδελφοι ειδικών προσόντων και εμπειριών έχουν προσληφθεί τελευταία). Εκμετάλλευση των τεχνολογικών δυνατοτήτων, απεξάρτηση από την ομηρία συμβάσεων δισεκατομμυρίων, από τις πάσης φύσεως εταιρίες.
  2. Παραγωγική ανασυγκρότηση του ΙΕΤΑ
    Η συζήτηση για μια παραγωγικά σύγχρονη οργάνωση και λειτουργία του ΙΕΤΑ, είναι αναγκαία και επιτακτική. Η συζήτηση αυτή πρέπει να ενισχύει την αποκλειστική λειτουργία του εκτυπωτικού ιδρύματος στα πλαίσια της Τ.Ε και Μόνο.

  3. Συζήτηση Βαθμολογίου - Μισθολογίου Βασικές θέσεις για τη συζήτηση των παραπάνω κρίσιμων θεμάτων είναι:
    • Η αποδέσμευση της Βαθμολογικής και Μισθολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων, από την ύπαρξη ή όχι, οργανικών θέσεων ευθύνης.
    • Προκήρυξη των θέσεων ευθύνης
    • Διατήρηση του Ενιαίου Μισθολογίου, ως βάση των μισθολογικών μας αποδοχών

  4. Οικειοθελής αποχώρηση προσωπικού
    Ένα ελάχιστο πλαίσιο αξιοπρεπούς αντιμετώπισης αυτών των συναδέλφων με πολυετή προσφορά στην Τ.Ε είναι :
    • Συντάξιμα χρόνια, Αποστρατευτικός Βαθμός, ΕΦ/ΑΠΑΞ με υπολογισμό των συνολικών χρόνων, επαναδιαπραγμάτευση του συνολικού δανεισμού τους από την Τράπεζα, κ.α.
  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154436 powered by zipi