Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Αναδιοργάνωση
 
  Η συζήτηση για την αναδιοργάνωση απαιτεί σοβαρότητα από όλους…
Αθήνα: 17/01/2004
 

Είναι γνωστό σε όλους πως την Παρασκευή 9.1.2004 πραγματοποιήθηκε συνάντηση ΣΥΤΕ - Διοίκησης, στην οποία ο κ. Διοικητής έδωσε στην αντιπροσωπεία του ΣΥΤΕ, σχέδιο προτάσεων για την «ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ», όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος, συγκεκριμένων Δ/νσεων του Κεντρικού.

Με τις προτάσεις αυτές, οι οποίες εμπλέκουν άμεσα ή έμμεσα οκτώ Δ/νσεις έχουμε:

  • Την κατάργηση δύο Δ/νσεων (Διεθνών Συναλλαγών και Νομισματικής).

  • Τη δημιουργία δύο άλλων (Συστημάτων Πληρωμών και Οργάνωσης).

  • Την επανίδρυση της Δ/νσης Συναλλάγματος, ως Δ/νσης Χρηματοοικονομικών Δραστηριοτήτων, με τη συγχώνευση των υφισταμένων τμημάτων της παλιάς Δ/νσης και την απορρόφηση τμημάτων και υπηρεσιών των καταργουμένων Δ/νσεων.

  • Την απομάκρυνση από την Πληροφορική, (εκτός των Τμημάτων της Οργάνωσης) και του τμήματος Στρατηγικού σχεδιασμού και Αξιολόγησης Πληροφοριακών Συστημάτων.

  • Τη μεταφορά από την Δ/νση Διοικητικού, του Γραφείου Μελέτης Διοικητικών Θεμάτων ως Τμήμα στην νέα Δ/νση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Οργάνωσης.

  • Τη μεταφορά στην Δ/νση Ταμείων της Υπηρεσίας Αγοροπωλησίας Συναλλάγματος και την απομάκρυνση από αυτήν, του συστήματος ΕΡΜΗΣ και της αντίστοιχης Υπηρεσίας.

  • Τη συγκρότηση ενός νέου Τομέα στην Δ/νση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος από τα τρία μεταφερόμενα τμήματα της καταργούμενης Δ/νσης Νομισματικής.

  • Την ενίσχυση της Δνσης Εργασιών Δημοσίου με τρία τμήματα και μια υπηρεσία που μεταφέρονται από τις καταργούμενες Δνσεις.

Τα παραπάνω, που μόνο για να τα διαβάσει, κατανοήσει και συσχετίσει κανείς απαιτούν σημαντικότατη και σοβαρή μελέτη, ο κ. Διοικητής τα «βάφτισε» μια απλή ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ !!

Και όμως το κείμενο που μας έδωσε ο ίδιος , έχει τον ορθό τίτλο «ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ»!!

Αλήθεια ένα τόσο σημαντικό θέμα για το ΠΑΡΟΝ και το ΜΕΛΛΟΝ 3000 εργαζομένων στην Τράπεζα Ελλάδος ο κ Διοικητής, που κόπτεται γι αυτό, θεωρεί πως μπορεί να αντιμετωπίζεται με τέτοιο τρόπο;

Νομίζει ότι δεν κατανοείται από όλους τους εργαζόμενους, η προσπάθεια να συζητηθεί αποσπασματικά και «φέτα-φέτα» το όλο θέμα της Αναδιοργάνωσης;

Δεν πιστεύουμε ασφαλώς αυτά που διαδίδουν κάποιοι κακοπροαίρετα στο Κεντρικό, ότι το σχέδιο αυτό προορίζεται να συζητηθεί στο προσεχές Γ.Σ. της Τράπεζας στις 30/1. Κάτι τέτοιο δεν τέθηκε ούτε από τον ίδιο τον κ. Διοικητή στην συνάντηση, ούτε και πρακτικά θα μπορούσε να υλοποιηθεί.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ Η ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ

Το όλο θέμα της Αναδιοργάνωσης, απαιτεί από την πλευρά της Διοίκησης, να παρουσιάσει και να συζητήσει με τους εργαζόμενους το συνολικό της σχέδιο για το μέλλον της Τράπεζας και του προσωπικού της. Στο σύνολο των Δ/νσεων, των Υπ/των, Πρακτορείων, ΙΕΤΑ και ΜΗΚΕ.

Τους στόχους και τους χρόνους που προτείνει και τα μέτρα αξιοπρεπούς αντιμετώπισης των εργαζομένων στο ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ.

Δεν μας ταιριάζουν «χαβούζες πολυτελείας», ούτε πρόκειται να δεχθούμε « να μας φάει ο Μινώταυρος της Αναδιοργάνωσης τελευταίους...»

Όλοι νέοι , μεσαίοι και παλιοί συνάδελφοι, στο Κέντρο ή τα Υπ/τα, απαιτούμε με ενότητα και αποφασιστικότητα αυτό που ανήκει και μας αναλογεί στην εποχή μας.

Αξιοπρεπή αντιμετώπιση, με κατοχύρωση της συνταξιοδοτικής και ασφαλιστικής μας κάλυψης και με εργασιακό παρόν και μέλλον απόλυτα διευκρινισμένο.

Ταυτόχρονα όμως ήρθε και η ώρα να διευκρινίσουν όλοι στο ΣΥΤΕ, αυτό που τόσο καιρό αποφεύγουν. Το πλαίσιο αρχών και θέσεων που έχουν για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου θέματος.

Δεν είναι δυνατόν να μιλάει ο κ. Διοικητής, εισαγωγικά, στην πρόσφατη συνάντηση, για κλείσιμο της πλειοψηφίας Υπ/των και Πρακτορείων και να αποφεύγουν ορισμένοι να τοποθετηθούν.

Η ΠΑΣ έχει εδώ και καιρό διευκρινίσει ευθέως τις θέσεις της. Δεν δεσμεύεται ούτε από τις ερχόμενες εκλογές και τις σκοπιμότητές τους, ούτε από την οποιαδήποτε αυριανή κυβέρνηση.

Καλό είναι λοιπόν να τελειώνει το «κρυφτούλι», που παίζουν ιδιαίτερα όσοι κρύβονται πίσω από τα κόμματα της εξουσίας.

Η προοπτική της πρόσφατης πρότασης που δόθηκε στον ΣΥΤΕ

Η πρόσφατη πρόταση της Διοίκησης, θα πρέπει εξετασθεί με σοβαρότητα από τον ΣΥΤΕ. Να συζητήσει τις προτάσεις με όλους τους συναδέλφους που τους αφορούν, να αναζητήσει από την Τράπεζα ουσιαστικές απαντήσεις πλήρους κατοχύρωσης ΟΛΩΝ των συναδέλφων και των εργασιών, εντάσσοντας ΟΜΩΣ τις προτάσεις αυτές εκεί που ανήκουν, δηλαδή στην ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ.

Με τον τρόπο αυτό όταν η Διοίκηση θα παρουσιάσει το σύνολο των θέσεών της για όλα τα θέματα, το θέμα αυτό να είναι ήδη πλήρως επεξεργασμένο.

Σε κάθε περίπτωση, οι θέσεις αυτές δεν είναι δυνατόν, στο επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι τις Εκλογές, να καταλήξουν σε μια ολοκληρωμένη συμφωνία ΣΥΤΕ – Διοίκησης.

Το Δ.Σ. του ΣΥΤΕ, διατηρώντας τη σοβαρότητα που πρέπει να επιδεικνύει, να κάνει προφανή την θέλησή του ότι θα αντιδράσει καθολικά σε περίπτωση αιφνιδιασμών από την άλλη πλευρά.

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154438 powered by zipi