Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ασφαλιστικό
 
  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ : Η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
Αθήνα: 26/06/2003
 

Στην τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομίας η πρότασή μας για Νομοθετική κατοχύρωση:

  1. Της αυτοτελούς λειτουργίας των Ταμείων κύριας σύνταξης και  Μετοχικού
  2. Της βιωσιμότητάς τους με την χρηματοδοτική ευθύνη της Τ.Ε, σύμφωνα με τα άρθρα 38 και 71 του καταστατικού της και
  3. Της ρητής εξαίρεσής τους από τα άρθρα 5 και 6 του Ν. 3029 (ΕΤΑΜ - ΕΤΕΑΜ),

 έγινε αποδεκτή στο σύνολό της από τον Υπουργό κ. Ν. Χριστοδουλάκη.

Ο Υπουργός δεσμεύθηκε για την ψήφιση της συγκεκριμένης Νομοθετικής διάταξης το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Η Νομοθετική ολοκλήρωση της παραπάνω πρότασης, ασφαλώς και δεν παράγει ισοδύναμο αποτέλεσμα με αυτό την ένταξης όλων των Ταμείων στην Τράπεζας (δηλ. και του Ταμείου Υγείας), αποτελεί όμως ένα θετικό βήμα, το οποίο πρέπει να ενισχυθεί μετά την ψήφισή του, με τις αναγκαίες χρηματοδοτικές κινήσεις της Διοίκησης της Τ.Ε. Μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει αποφασιστικά η Νομοθετική ρύθμιση συγχρόνως με τη συνεχή επαγρύπνηση των εν ενεργεία και συνταξιούχων συναδέλφων, μπροστά στις συνεχείς πιέσεις της γενικότερης ασφαλιστικής πολιτικής.

Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά, με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, ο Υπουργός έθεσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα (τέλος Ιουλίου) μέσα στο οποίο θα περιμένει πλαίσιο συμφωνίας ΣΥΤΕ - Διοίκησης Τ.Ε, για την αναδιοργάνωση (!). Φυσικά από την πλευρά του ΣΥΤΕ τέθηκε και έγινε αποδεκτό, πως οι όποιες συζητήσεις θα ξεκινήσουν μετά την ολοκληρωτική λύση του Ασφαλιστικού.

Η έκφραση της παραπάνω βούλησης του Υπουργού ως βασικού μετόχου, δείχνει το μέτρο του ενδιαφέροντος Διοίκησης και Κυβέρνησης για τις αναδιαρθρώσεις στην Τ.Ε

Αποδεικνύεται σήμερα η ορθότητα της στρατηγικής που επιλέξαμε: Πρώτα Ασφαλιστικό - μετά Αναδιοργάνωση. Έχουμε την εκτίμηση πως αν αυτή στηριζόταν απ΄όλους με συνέπεια και αγωνιστικότητα, θα μπορούσε να μας είχε οδηγήσει στην ένταξη των Ταμείων στην Τ.Ε.

Μέχρι τη Νομοθετική ολοκλήρωση της διάταξης που έχει προταθεί, θεωρούμε ότι δεν χρειάζεται να λεχθούν περισσότερα. Υπενθυμίζουμε όμως προς όλες τις πλευρές, πως η ΠΑΣ, που στάθηκε αποφασιστικός παράγων στη διαμόρφωση της στρατηγικής και των προσπαθειών του ΣΥΤΕ για το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, αναγνωρίζει "και τα μάτια του λαγού και της κουκουβάγιας".

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154498 powered by zipi